Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Chou-chou ali Baby Born ali ???

Chou-chou ali Baby Born ali ???

Pozdravljeni Miklavži, Božički, dedki Mrazi!

Saj vem, da je bila tema že obdelana, vendar nisem dobila ravno odgovora na svoje vprašanje. Tam se je bolj razpravljalo o tem, ali sploh kupiti takega dojenčka malemu otročku. Zato mi ne zamerite, ker odpiram podobno temo.

Torej, pri nas je situacija taka, da si 3,5-letna hčerka želi za darilo Baby Borna. OK, sicer firm še ne pozna, ampak zadnjič se je “odločila” za Baby Borna. Glede na to, da v januarju pričakujemo pravega dojenčka, sem nekako bolj za to, da tudi hčerka dobi “svojega” dojenčka. Čeprav na splošno teh lulajočih in kakajočih dojenčkov ne odobravam. Ampak, no, ja, naj bo.

In zdaj me zanima – glede na vaše izkušnje – katerega dojenčka kupiti? Pogoj je, da ima svojo stekleničko in dudo in da joka in se smeje. Ostalih funkcij v bistvu niti ne potrebujemo (da ne omenjam, da so meni osebno celo odveč). No, ampak, glede na to, da enega svojega dojenčka – brez kakršnihkoli dodatnih funkcij že ima, mora biti ta kljub temu “nekaj več”. Čas pa se mi zdi, kot sem omenila, glede na prihajajočega člana, več kot primeren. Pa še naša punčara se res tako fino igra mamico, da jo je veselje gledati.

Torej – mamice malih mamic – kaj mi priporočate? Baby Born-a, Chou-Chou, Baby Annabelle ali kaj popolnoma drugega?

Hvala vam za vsak nasvet. Upam, da me razumete – ne bi rada vrgla stran kup denarja in mi bo potem žal.

Hvala in lep pozdrav!

Tucka

Chou . chou ima lustkan obrazek, dudo, flasko, joka se in smeje, diha, ko pancka… Ne lula, itd.
Meni se zdi za tako pupiko, kot je tvoja, OK. Mi je bolj vsec, kot baby born, ostalih pa ne poznam.
lp, Mateja
Se pa verjetno dobijo tudi “no name” dojencki s funkcijami, tile so res hudicevo dragi!
Lp, Mateja

naša pupa si je zelo želela babyborna in to še ne pri treh letih.
počakali smo osem mesecev (se nam je pač zdela še premajhna in je imela nekaj mehkih dojenčkov), da je dopolnila 3 leta in ji ga podarili za rojstni dan

ko je odvila papir in videla škatlo, je škatlo objela, poljubila in rekla:”hvalabogu, končno sem te dobila!”

Je tisti novi BB, ki se lahko kopa. In to je naši triletnici izredno všeč, da ga lahko v banji namili, mu stušira pence z glave,…

za božička si želi bundico, da se bosta skupaj sankala na snegu.
že zdaj pa sanja, da se bo z njim kopala na morju ji bomo (verjetno za veliko noč) podarili še set z masko, plavutkami, kopalkami,…

Naš očka pravi na vse te pripomočke, jao, jao, a kaj ko je tudi meni strašansko všeč igra z njim in hčerkico, pa tudi starejši sinko se rad igra z njim (punčka je določila vloge in nas takrat, ko se igra, kliče: mene babi, moža dedi, bratca očka, sebe mami:-))

Pri Nekermanu imajo dojenčka (30 cm) za 1.490, se smeji, joka ter govori, ravno včeraj sem dobila en manjši katalog.

Kaj pa mislite, če bi se tak dojenček kupil fantku? Ne vem, ga lahko “poženšči”? Sicer ne vem, kako bi to odobraval partner ampak se mi zdi, da bi se mali lahko zamotil z njim.

Prijeteljičin sinko je pri letu in pol za božička dobil dojenčka. Baje, da je samo o tem “govoril” in ga je prav “moral” dobiti. Da bi ga kaj poženščilo? Mislim, da ne. Fant se je kar precej igral s tem “jenetom”, skrbel zanj, dokler ga niso prevzeli avtomobilčki. Tako, da – zakaj pa ne?

Lep pozdrav!

Tucka

Če že potem bi se jaz raje odločila za chou-chou-ja, ker je veliko bolj cort.

Naš 6,5 letnik je lani dobil dojenčka “kar tako”, za ceno 5000 sit dete joka in se smeji, le dudi nima v ustih, ker so zaprte, ampak njemu to ni bilo pomembno. Na pogled je zelo podobna Annabeli in jo tako tudi kliče. Menja ji pleničke in jo preoblači. Ker je velika 53 cm, ima dojenčkove pleničke in kar nekaj cotk je dobila od našega najmlajšega člana, ko so mu postale premajhne.Mala ima tudi avtosedež in božičkovega darila je bil res vesel. Še veliko raje pa se zdaj igra s svojim bratcem, ki je vedno bolj dovzeten za njegove vragolije.

lucy, našega to ni nič poženščilo, čeprav možu darilo ni bilo všeč in ga sam nikoli ne bi nabavil (to je bilo maslo mene in babi). Mislim, da mu je bilo tudi ful všeč, ker je bila mala tako velika kot naš Žigi ob rojstvu (53 cm). Še pediatrinja je rekla, da je fajn, da smo kupili tako veliko bebo, ker se njej zdi tale BB premajhen in je v bistvu nedonošenček. Tako sem dobila potrditev več, da smo se odločili prav.

In mimogrede naj še povem, da se prijateljice ful rade igrajo z mojim sinom, ko ven privleče tisto dete in cotke, bi rekla, da je prav oboževan z njihove strani. Prav tako pa se zelo rad igra z avtomobilčki, pa bionicle in podobno in bi rekla, da vse skupaj nič ne moti njegovega razvoja.

New Report

Close