Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek ČIŠČENJE TUŠ KABINE

ČIŠČENJE TUŠ KABINE

Prosim za nasvet, kako očistite tuš kabino. Meni je nikakor ne uspe očistiti. Med stranicami se nahaja umazanija. Tudi notranjost je težko očistiti, ker se nabira vodni kamen. S kom to čistite. Jaz čistim z arfom in ostro viledo,drsam kot nora, nato pa sperem. In sploh – kaj ni boljše imeti banje? Meni se zdi tuš kabina nerodna za umivanje glave, posebno za ženske, ki imamo daljše lase. Hvala za vaša mnenja.

Poskusi z limoninim sokom, tistim v plastični limonci. Kamen bo izginil…za robove pa uporabi staro zobno krtačko. Če po tuširanju za seboj pobrišeš, se bo kamen počasneje nalagal.

za vodni kamen pošpricaj ali direktno navadni alkoholni kis ali pa zmešaj 1:1 kis z vodo. V šprico, pošpricaš, malo počakaš in pobrišeš z mokro krpo
kis pomaga za kamen, kis
za mastne madeže naprimer od mila pa pri meni najbolj pomaga soda bikarbona. Imam v šprici zmešano cca 3 žlice sode bikarbone z vodo. Pošpricam, pustim, z mokro cunjo ali gobico obrišem
Za robove, ki jih ne dosežeš pa mogoče kakšen parni čistilec? Jih imajo majhne v hoferju ali lidlu vsake toliko, da niso predragi in mogoče ravno za te stvari prav pridejo
In ja – banja je zakon! 🙂

Meni je banja boljša.
Vodni kamen odstranim tako, da reagira z raztopino citronske kisline, ocetna mi preveč smrdi.

n je boljše

Tudi mi imamo probleme. Kot je ena gor predlagala, po vsakem tuširanju naj vsak za sabo čimbolj temeljito pobriše tuš kabino. Čiščenja se pa ne boš losala kar tako. Jaz sem po 10 letih zamenjala oboja vrata, ker sem premalo čistila in se je nabirala umazanija, ki je bila čedalje bolj trdovratna. Sedaj bolj pazim.

Sem imela na začetku tuš kabino. Sem temeljita pri čiščenju, samo…. vsako soboto sem se je…. s tisto zadevo. Pri tuš kabini je enostavno tako, da so predeli, kamor zelo težko prideš, npr. tam, kjer se vratca križajo ene čez druge, pa spodaj ko je prisilikonana na tuš kad. 1x letno sem naštimala moža, da mi jo je razstavil, da sem lahko vse skrite vohale zdrgnila.Pa se strinjam, izredno nepraktična za umivanje las.
Da ne govorim o tem, kako sem bila vsa mokra pri kopanju dojenčka, ko ga nismo več mogli kopati v banci, ampak sem ga kopala v tušu. Zelo nepraktično. Pred prihodom naslednjega dojenčka, smo vrgli tuš ven in dali banjo. Pa sem v 10-tih letih kar jo imam, zase samo 1x natočila vodo za namakat se. Drugač se vedno samo tuširam, imam palico in zaveso, da ne šprica po kopalnici.Otroka pa (sta) uživata v čofotanju v banji, sicer sta zdaj že večja in se tudi večinoma tuširata. Na stara leta bomo pa gotov spet tuš noter dajal, ko ne bomo mogli v banjo plezat….

Hvala za zadnje mnenje, res se v celoti strinjam z njim. Problemi s čiščenjem, nerodno za umivati glavo in zelo nerodno za kopati dojenčka. No, jaz dojenčka ne bom imela več, ga pa ima moja hči in sem zadnjič pri njej videla, kako se je martrala, ko je kopala ta malega. Ampak naših moških nikakor ne morem prepričati za banjo. Vztrajajo za tuš kabino. Seveda, saj je oni ne bodo čistili.
Je pa tuš kabina najbolj praktična za stare ljudi, ki težko stopijo v banjo. LP!

Mi imamo zidano tuš kabino. S treh strani so ploščice, z ene strani zavesa, ki jo operem enkrat na mesec v pralnem stroju in to je to. Po tuširanju pošpricam po ploščicah mešanico sode in vode in tačas, ko si sušim lase, pustim to gor. Potem splaknem in to je to. Ni kamna in ni plesni. Pa po vsakem tuširanju odprem okna, da se dobro prezrači in nad tuš kabino je tudi zračnik.

Smo pri nas delali novo kopalnico, sem v izbiri elementov gledala samo to, koliko bo to pucanja. Čistilke nimam in kopalnica je zmeraj eno samo pucanje.

Še navadna sekretna dila je bila izbrana po kriteriju, koliko ima nekih rezic in zarezic in kako se to puca.

Banja absolutno, tuš no-way, samo če je vzidan, kot ena zgoraj piše.

Imamo pa na banji tisti zastor stekleni – le ta je bil na moževo željo – seveda, ker on ne bo pucal. Meni je lažje vsak dan po tleh pobrisati, kot pucati tisti zastor.

Stekleni zastor od Kolpasan je tudi po 6 letih še zmerom čist. Ker ga redno pucam s kisom+soda, pa tisto plastiko spodaj moram vsakič dan stran, pa zraven še vatirano palčko za ušesa ali zobotrebcem. Evo, toliko dela je s tem.
Da bi imela tuš kabino. No-way. Samo vzidano in z enimi vrati z minimalno nekih rezic in zarecih.

Pa naši bi imeli tudi masažno banjo. No-way. Imamo navadno. Ker bi drugače jaz pucala vse tiste režice, reže, zarezice, …. Grem raje v toplice.

Ste kdaj probale po čiščenu tuš kabine na steklo in ostalo površino nanesti tale premaz za stekla https://www.nasiol.si/product/nasiol-homeshine/

 

Na posnetku izgleda top samo ali je dejasnko tako, hmm?

Pemaz za stekla tuš kabin https://www.youtube.com/watch?v=NHh4MHJcRd4&t=2s&ab_channel=NASIOLSlovenija

Vsak naj tuš kabino pobriše po tuširanju, pa ne bo treba drgniti. Namesti si stropni tuš, pa ne bo nobenih problemov z umivanjem glave.

Jaz imam stolcek za tus kabino, da si lazje operem lase, banje ne maram.

New Report

Close