Čist praktičen razlog, zakaj sem za Janšo
Jaz bi Janši celo privoščila še nekaj mandatov (četudi sem prepričana, da se nič ne bi spremenilo), če mi ne bi kot po tekočem traku sprejemal Cerkvi servilne zakone. Ne vem, s čim ga Bajuk, Rode in druščina držijo v šahu, da to počne. Ker ne verjamem, da je Janša sploh veren.
Kaj Janković lahko naredi? On lahko razširi ceste. Da nas bodo prišleki manj ovirali. Odgnati pa jih ne more. Bog se usmili, saj bi se pravovernim Slovencem zmešalo, če bi jih Srb odganjal iz Ljubljane.
Janković bi moral biti premier, potem bi se kaj spremenilo. Samo bi žal za takšen podvig potreboval stranko. Takoj bi se nanj prilepili večni politiki in preračunljivci, strokovnost in podjetjnost bi šli zbogom … Na koncu ne bi bilo nič od nič.
Janša nima pojma o ekonomiji in gospodarstvu, ker je obramboslovec in se spozna samo na vojsko. Zato je blestel lahko le v vojnih razmerah – ob osamosvojitvi. Je heroj, nikakor pa ni pravi za predsednika vlade.
Zdaj pa, ko je mir svojim vojašim vladanjem dela veliko škodo vem nam. Z brezsmiselnimi zamenjavami direktorjev ter napačnimi potezami pri prodaji državnega premoženja je precej razsul slovensko gospodarstvo in imamo inflacijo in visoke cene, da vse težje živimo. Davki so vse hujši, draginja tudi, on pa zapravlja, povečuje državni proračun na račun delavcev in počneneumnosti kot npr. kupuje najdražjo opremo za vlado, gradi palačo na Brdu, kupuje vojaško opremo, pošilja slovenske fante v Irak….
Vrabček, pa vse tole
brezsmiselnimi zamenjavami direktorjev ter napačnimi potezami pri prodaji državnega premoženja je precej razsul slovensko gospodarstvo in imamo inflacijo in visoke cene, da vse težje živimo. Davki so vse hujši, draginja tudi, on pa zapravlja, povečuje državni proračun na račun delavcev in počneneumnosti kot npr. kupuje najdražjo opremo za vlado, gradi palačo na Brdu, kupuje vojaško opremo, pošilja slovenske fante v Irak….
je počel tudi Rop.
Je tudi Rop počel marsikaj, s čimer se ne strinjam, pa vendar- nismo tako slabo živeli kot živimo sedaj.
Za razliko od Janše je Rop ekonomist in ve kako deluje gospodarstvo. Pa poglejte sedanjo vlado in mi poažite enega samega izkušenega ekonomista. Ga nimajo in to je problem. Ne moreš furati države in ne obvladati tako pomembnega resoraj kot je ekonomija.
Ja, ampak cene so vsak dan višje in moja plača vsak dan manj vredna. Več kot 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} inflacija je problem in vse podražitve, ki jih doživljamo tudi. Vsaj meni se to precej pozna na žepu.
Je pa tudi treba v trgovino po hrano, ampak si vsakič manj privoščimo… Bomo spet hodili čez mejo po hrano in obleko?
Joj, kam smo prišli….