Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Čist sem fertik II.

Čist sem fertik II.

Najbrž vas je kar nekaj na MON-u spremljalo včerajšnjo kalvarijo moje svakinje.

In sem se odločila odpreti novo temo. Zanima me, če imate kdaj slabe izkušnje z zdravnikom oz. se vam zdi, da bi se v določenih primerih lahko zgodilo drugače, če bi zdravnik pravilno ukrepal.

Pa brez imen prosim :-)!

Oprosti draga Tanči, ampak če se je kdo včeraj obnašal nezrelo je bila to sigurno tvoja svakinja. Ona je tista, ki je odgovorna za svojega otročka in ona je tista, ki bi ji moralo kapnit, da se je treba odpraviti na urgenco. Nevem kaj misliš s tem, da bi zdravnik pravilno ukrepal? A, da bi jo on pod prisilo poslal na urgenco?

Lp,
T.

moja otroka 8 in 2 sta oba asmatika. ta starejši je alergik na penicilin in cefalosporine in še druge stvari. vedno sem sabo k zdravniku prinesla izvid na katerem je pisalo na kaj je alergičen tako da je lahko iz tega videl da mu ne sme predpisati narobnega zdravila (predvsem je bilo to takrat ko sem ga peljala v dežurno), pa vendar je skoraj vedno dobil narobno zdravilo.na začetku sem pač mislila da zdravnik to upošteva in se mi je 2X zgodilo da je dobil napad.lahko bi umrl če ne bi bila tisti trenutek pri njem in ga ne bi odpeljala takoj v bolnico. skratka sedaj pa sama rečem “prosim sumamed”.zdi se mi res neodgovorno da so tako pasivni.
lp p.

Zdravniki so pač zdravniki in kam bi prišli, če jim ne bi zaupali? Najslabši med njimi NAJ BI BILI ortopedi, ker zaradi njihovih napak ljudje ne umirajo, če pa paciente boli – to pa ortopedov ne zanima. :-)))

Ja ravno z ortopedom sem se “opekla”, ker naj bi me napačno zdravil oziroma mi dal blokado v ahilovi tetivi, brez da bi jih slikal, kaj preveril… En drug ortoped je potem dobesedno kričal name, da kje imam pamet, da sem prejšnjemu ortopedu to sploh dovolila ipd. Sem ostala čisto brez besed. Če specialistu ne smem zaupati – potem pa najbolj, da grem na zdravstveni faks poslušat predavanja, na izpite ne bi hodila – da bi sploh vedela, kaj lahko zdravnik dela z menoj… Pa še to; ta prvemu ortopedu sploh nisem smela razložiti problema oziroma mojih težav, ker me je takoj utišal “da vse kar mora vedeti, piše na napotnici”!!!

Ginekologinjo pa sem imela super in sem ji res povsem zaupala. Osebna zdravnica me tudi še ni pustila na cedilu.

Ravno zadnjič pa smo se s kolegicami pogovarjale, da še večji problem kot zdravniki, da so njihove sestre. Ne vem, kakšne so vaše izkušnje, ampak… če hočeš do zdravnika, moraš mimo sestre. Jaz mislim, da je dovolj, da jo pokličem in se naročim na pregled ter da povem, če je kakšna stvar nujna, da dobim prej datum. Pri nas pa ji moraš vsak problem razložiti na dolgo in široko, da sploh dobiš datum… Pa tudi mene grozno moti, če sestra kar vstopa v ordinacijo.

O.K. pa še nekaj o pediatrih. Mene moti, da ko vidijo, da ima otrok vročino, RAHLO rdeča ušesa, RAHLO pordelo grlo – ti takoj da antibiotik. V laboratoriju pa še nismo bili, razen na obvezni sistematiki. Mislim, da sem ravno na tem forumu brala, da ti kao antibiotika sploh ne bi smeli dati, če nisi bil prej v laboratoriju.
Pa poveš, da sumiš, da je otrok na nekaj alergičen, ker ima suha in rdeča lička, pa ti reče, da je to normalno, da so to imeli tudi njeni otroci. Na koncu pa ti na alergološki dokažejo alergijo na jajca in mleko ter te še vprašajo: “Ja, kje pa ste bili do zdaj?”

Na splošno pa sem (kljub vsem zgoraj navedenim kritikam) s svojimi zdravniki zadovoljna. Kdaj bi lahko ravnali drugače, normalno, ampak na srečo se je doslej še vse dobro izšlo.

Ona je bila pri splošnem zdravniku in ta jo je poslal h ginekologu. NAPAKA! Ginekolog z vnetjem mehurja in ledvic nima nobene veze, se ti ne zdi???
Z njo je bilo ginekološko vse ok. Punca stara 21 let, prvič noseča, najbrž težko sama ugotovi vzrok krvavitve!

Jaz mislim, da če bi ji osebni zdravnik napisal napotnico za urgenco bi šla.

Sama sem imela slabo izkušnjo samo s pediatro, ki mi ni verjela, da je z otrokom nekaj narobe, pa sva potem končala na Vrazoven na pulmologiji.
Od takrat nimam z njo nobenega problema več.

No, jaz sem na žalost 2x rodila v 28. tednu, oba otroka umrla, da so ugotovili, da imam šibko maternično ustje in je potrebno narediti cerklažo. Čigava napaka! Moja prav gotovo ne :-((!

…to bi lahko pogruntali že pri ta prvem porodu.Ti sigurno ni si kriva.

lp

Jaz mislim, da bi vnetje mehurja moral diagnisticirati splošni zdravnik, ne pa da jo je poslal h ginekologu.
Mi je malce mimo razmišljanje, da če je noseča, potem je naj zanjo poskrbi ginekolog, tudi če ne gre za ginekološke težave.
A jo je splošni sploh pregledal, poslal v laboratorij, ugotavljal iz kje krvavi?

Kar se pa tiče napačnih zdravniških odločitev, pa v bistvu nimam teh izkušenj, smo vsi kar zdravi.
Edino tam v srednji šoli, ko so mi iz spodnje čeljusti klesali ven nepravilno izraščene osmice, je bil en zobar jako pameten in je hotel poseg opraviti kar na stolu, z navadno inekcijo. Pa je na srečo posegel vmes primarij, ga nakuril, če jo normalen in me poslal na oddelek, kjer so poseg (ki je trajal več kot uro) opravili v splošni anasteziji.

Ne vem, no. Včeraj sem malo sledila tiste poste, kjer ste povprek in počez popljuvali ubogo punco, češ da je nezrela in neodgovorna, da jo je treba na silo zbasati v avto in odpeljati v porodnišnico itd. itd. In na osnovi česa? Na osnovi tega, kar je (najbrž zelo enostransko) napisala Tanči. Resnica pa je bila najbrž taka, da je punco peklo, ko je šla na vodo in je tudi v vodi zasledila nekaj kapljic krvi (kar najbrž ni bila nevem kakšna krvavitev). Pravilno je ravnala, da je odšla do svojega splošnega zdravnika, ne? Ta pa jo je potem nepravilno usmeril h ginekologinji, ker je pač izhajal iz njene nosečnosti. Najbrž je punca domnevala, da krvavitev ne izhaja iz nožnice, najbrž je trebuh ni bolel in ni imela nobenih krčev, zato je pač počakala par ur na svojo ginekologinjo, ki je pa potem ugotovila, kaj je narobe.

Ne razumem, kako lahko tako enostransko obsojate nekoga, ki ga niti ne poznate na osnovi delno prirejene zgodbe ženske, ki se seveda boji, da se ne bo njeni svakinji zgodilo enako kot njej in zaradi tega vidi stvari prenapihnjene in večje, kot v resnici so.

Moje mnenje je, da je punca ravnala čisto po pameti in ne panično in brezglavo. In če bi zdravnik opravil svojo nalogo kot se spodobi, ji niti do ginekologa ne bi bilo potrebno hoditi.

jaz sem bila v ta drugo noseča ravno takrat, ko so dohtarji štrajkali. Takrat sem bila noseča konec šestega meseca. Ker sem se slabo počutila,sem šla na pregled, pa me niso pregledali, ker so bili ravno na sestanku. Ko sem vprašala kdaj bo konec sestanka, so rekli, da pred poldnevom ne. Ura je bila pa 8. No, in sem šla lepo domov. Naslednji dan se je zgodba ponovila, zdravnica mi je rekla, da če me pregleda, da bo skavkokaz. Potem sem ponorela in rekla, da čutim, da je nekaj narobe in da naj me takoj pregleda, ker mislim, da je nujno. In ja, res je bilo. Bila sem odprta. Z mize so me samo še prestavili na posteljo in odpeljali. Potem se je zgodba še nadaljevala, ta ista zdravnica mi je hotela v začetku sedmega meseca delat cerklažo! Na srečo imamo družinskega prijatelja ginekologa, ki dela v drugem mestu, da je potem naredil “red”…

Po odpustu so mi dali pa anketo, oz. vprašalnik, kako sem bila zadovoljna z storitvami v času štrajka…da glih ne veš, a bi se smejal ali zjokal.

Na srečo se je vse skupaj dobro končalo.

Evo moja izkušnja:

Ko sem bila noseča par mesecev, me je začelo boleti v spodnjem delu trebuha. V službi sem opravljala fizično delo, dvigovanje bremen, itd. in sem se bala, kaj bo.

Šla sem k svojemu ginekologu, ki je postavil diagnozo “vnetje mehurja” in mi predpisal neke tablete. O bolniški ni hotel niti slišati, niti za par dni.

Tablet nisem jemala, ker je v navodilih pisalo, da niso primerne za nosečnice (!!!), poleg tega pa sem čutila, da ne gre za vnetje mehurja.

In res so me kmalu odpeljali v bolnišnico zaradi hude slabosti, bruhanja in driske, tam pa so mi takoj naredili cerklažo.

Torej: ni šlo za vnetje mehurja, ampak za (prezgodnje) odpiranje materničnega ustja.

LP

sorry včeraj vam nisem sledila zato sem z mojim postom čist brcnila v tmo
sorry
polona

Ko sem v nosečnosti začela krvavet sem takoj še v isti minuti se spakirala v porodnišnico, ker je bil večer, prej pa še na ginekološki oddelk.

Sploh nimam pojma zakaj je šla k splošnemu zdravniku in zakaj je tako dolgo čakala, saj tudi vnetje mehurja velikokrat privede do prezgodnjega poroda! Tako da ta stvar je še kako povezana z ginekologom.

Prav jezna sem na take ženske, zame je to neodgovorno vedenje, ne glede na starost!

V prvi vrsti moramo sami, same poskrbet zase, potem pride na vrsto zdravnik!

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Za vsakega specialista je potrebna napotnica splošnega zdravnika in najbrž je ravno v tem keč, da je toliko časa čakala. Njen gin. je pa pop. delal.

Ne to pa ni res, če si noseča in greš na ginekološkega ali v porodnišnico te morajo in te takoj sprejmejo in pregledaj: iz lastnih izkušenj. Celo ultrazvok so mi naredili pa sem se primajala tja ob 12 ponoči v 12 tednu! Bili so zelo prijazni in so rekli, da je prav da sem prišla, čeprav je bila skrb odveč! Tako, da to z napotnicami je vse skupaj lari fari.

Še vedno ko sem imela kakšno vprašanje sem poklicala v porodnišnico in so mi rekli, da če me skrbi se naj pridem pokazat. Ni bilo govora nikoli o nobeni napotnici!

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Oh Tanči, zdaj je čas da nehaš z obtoževanjem.

NEHAJ že težit. Tvoja svakinja je polnoletna in lahko skrbi sama za se.
Nimaš nobene pravice obsojat!

Pojdi delat!

Čakaj Tanči, a nisi včeraj rekla, da je tvoja svakinja tako TRMASTA, da noče nobenga poslušat in da se je sama odločila, da bo čakala do 12h, ko pride njen ginekolog. Kako pa naj splošni zdravnik ve kaj se znjo dogaja, če je niti ginekološko nemore pregledati, da bi izočil gin. vzroke za krvavitev. Ko si pisala, da svakinja krvavi, smo vse mislile, da krvavi iz nožnice, mat. vratu, posteljice,……to itak vsak pomisli v nosečnosti, verjetno tudi splošni zdravnik. Tudi v porodnišnici so jo verjetno najprej gin, pregledali in šele nato iskali vzroke drugje.
Sicer pa njena starost nima nobene veze z njeno nezrelostjo.

Lp,
T.

Ej Tanči mogoče je sama svakinja dala napačne odgovore spl. zdravniku in ga je zavedla, da je napisal napačno diagnozo. Če ne veš vsega je boljše, da se ne oglašaš.

Verjetno si ti preveč panična!

Da je trmasta, je rekel moj brat.
Da je bila pri splošnem, je dejstvo.
Da ji je splošni svetoval, naj čaka do pop., je totalen lapsus!
Jaz na njenem mestu ne bi čakala toliko časa!

Sicer pa ni bil moj namen, da bi se tule prepirala zaradi tega. Važno in najpomembnejše je, da je z njo oz. otrokom vse ok!

Ta Težki pa samo nekaj: obtoževati pomeni na nekoga pokazati s prstom.

tud men se zdi to mal za lase privlečeno na koncu bi bli res vsi dohtarji krivi, ker je ona čakala…vsaj tko sem jest razumela…mogoče se motim.
Pri nosečnosti če so prisotne krvavitve pa vedno najprej pogleda ginekolog šele nato splošnizdravnik.

lp

Ni potrebno takoj na urgenco ko si v skrbeh (nosečnost), je pa potrebno takoj poklicati v porodnišnico ali na ginekologijo in povedati oziroma vprašati za mnenje. Navadno te pomirijo ali svetujejo, da se oglasiš pri njih. Saj tudi oni menijo, da je boljše priti zastonj kot prepozno.Sploh takrat, ko si o povedanem ne morejo ustvariti jasne slike.
Krvavitev je zelo relativna. Za nekatere je to rdeča pikica na hlačkah, krvavkast izcedek ali celo od rdeče pese obarvan urin.
Vedno pa je dobro vprašati za nasvet in mnenje in če nas to ne pomiri, odditi na pregled, saj če je vse vredu lahko gremo domov in smo brez skrbi.

Jaz sem dobila popadke v 29.tednu in mi niti na pamet ni prišlo, da bi kaj čakala oz. šla do splošnega zdravnika. Takoj na ginekološki oddelek porodnišnice in to brez napotnic in vnaprejšnjega dogovarjanja.

Aja, da so pa popadki pa nisem vedela. Sem mislila, da me bolijo ledvice, ker sem imela že v preteklosti precej težav z njimi in tudi situacija je bila taka, da sem lahko sumila le te, pa še ista bolečina je bila.

Pri vsaki krvavitvi v nosečnosti je treba takoj poiskati zdravniško pomoč! Jaz sem sredi noči letela najprej na urgenco, od tam pa v porodnišnico. Na urgenci je bil slučajno dežuren moj ginekolog in me sploh ni pregledoval, ampak takoj poslal naprej. Rekel je, da je edina krvavitev v nosečnosti, ki ni potencialno nevarna, tista po spolnem odnosu. Pri vseh drugih se ne čaka. V porodnišnici me ni nihče postrani gledal, nemudoma so mi naredili ultrazvok, ker ni bilo vidno nič narobe, so me zadržali še en dan na opazovanju. In nisem bila edina, ki sem prišla sredi noči zaradi krvavitve. Drage moje, tako se to dela! Ne pa da se cinca in čaka, kaj bo, če bo. Takrat je lahko že prepozno.

New Report

Close