Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Corona virus in nižja plača

Corona virus in nižja plača

Pozdravljeni!

Zanima me, ali že kdo občuti posledice virusa na plači?
Danes smo namreč bili seznanjeni, da je direktor izdal ukrep, da bodo že februarske plače nižje za 10 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. In to zvemo 2!!! dni pred plačo. Saj februarja še ni bilo potrjenega virusa v Sloveniji, pa tudi , to je moje mnenje, bodo posledice vidne sedaj v marcu. V glavnem, zdi se mi nekorektno. Se pa strinjam, da bi bile marčevske plače nižje v primeru nižje realizacije.
Hvala za vaša mnenja.

na podlagi česa je znižal plačo za februar? nima pravne osnove….

Ravna pravilno in gospodarno.
Očitno se zaveda, da promet rapidno pada, da ni novih prilivov in da je vprašanje, kako bo s plačami v prihodnjih mesecih, torej zdaj 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} manj, kar se ne pozna veliko, a bo morda rešilo majske in junijske plače.
Ali bi raje videla, da vas vse odpusti?

Zmotilo me je to, da je februarska realizacija dobra, nima pa zagotovljenih lastnih sredstev za v naprej (kar vsak podjetnik mora imeti , sploh za nepredvidene dogodke kot je sedaj ta virus). Imel bi lahko, vendar, to je že druga tema.
Vsekakor se pa strinjam, da so taki ukrepi nujni za obstoj podjetja in ohranitev delovnih mest. Bolj me zanima z vidika zakonske podlage kot je bilo v času gospodarske krize.

Zaradi virusa in predvidene manjše realizacije v marcu in nadaljnih mesecih. Ni pa to zagotovo…

Niti približno nima pravice.
Nekateri bodo res takoj izkoristili priložnost, pa še država jim bo krila del subvencij za to epidemijo za izplačilo plač.
Res je, da se gleda tudi na izplačila plač v prihodnjih mesecih vendar z marčevsko plačo naprej.

Pri možu v službi so imeli super december, januar in februar, sicer so plače izplačali 5. marca, a tudi zdaj že tuhta, kako bo z denarjem za plače v aprilu, če se stvar zavleče.
Nekatera podjtja so zamrznila račune, ne plačujejo ničesar in ne bodo, dokler se zadeva z virusom ne konča, tu bo potem nastal en začaran krog neplačil in neprihodkov.
Mož se je prav tako skupaj z vodilnimi odločil, da se bo denar izplačeval samo fizičnim osebam oz s.p. zaposlenim, kar je pa poslovanja med podjetji, bo moralo počakati na konec krize, da bo zdaj denar ostal za delavske plače (ki mimogrede zdaj nimajo kaj dosti dela, vsi delajo od doma, pač nekaj prčkajo, nič posebnega, ker kaj ve se itak ne da, edini ki res še dela, je računovodja)

Gre za FEBRUARSKO plačo in ne marčevsko, ki bo izplačana v aprilu

Sem že napisala, če bi se nanašalo na marčevsko, razumem in podpiram, ne pa za februarsko (sem govorila s prijateljico računovodkinjo in mi je dejala, da nobeno podjetje, katerim dela plače in nima jih malo, ni uporabilo še tega ukrepa).

To je zrelo za odvetnika in prijavo, nič drugega.

Če je plača znižana plača nad minimalno odvetnik in prijave prav nič ne pomagajo.

predvidevam, da imaš fiksni in variabilni del plače. slednji je odvisen od realizacije. če je tako potem nimaš kaj, če pa gre za celoto pa poglej kaj piše v pogodbi o zaposlitvi, zdr in tako naprej.
menim pa, da ne boš mogla kaj dosti, ker se je lastnik odločil izkoristiti situacijo in nekaj prihraniti. situacija mi je znana, sem bila na enakem v času gosp. krize….

Hvala vsem za odgovore.
Ukrepati ne mislim, zanimalo me je vaše mnenje. Kot pravijo, v tem obdobju bodo padale maske in pokazal se bo pravi obraz ljudi.
Želim vam vse dobro, pazite nase in ostanite zdravi.

New Report

Close