Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Covid 19

Covid 19

Omg enako.nas tamav je tole prines iz vrtca. Sem staknila še jaz, cez en teden zbolel se mož. Vsi trije smo letos bili bolni, prej nikoli.
[/quote]

Jest sem se letos tudi takoj nalezla od otrok. Pa še en teden ni od tega. Pa si mislim, če mam jest, ma celo mesto, ker je tako nalezljivo. So sami povedali, da so tudi doma vsi bolni, drugi so pa že preboleli.

Letos je navadna gripa oziroma za to gripo je cepivo. Ker se ljudje ne cepijo, ste hudo bolni. Ker gripa je nevarna, izčrpa telo. Nov virus definitivno ni.

Vse kar ste napisali niso znaki virusa. Pri novem virusu ni vročine. Je zelo na koncu. Prisotna driska. In brez sape si. Zato so ljudje priključeni na kisik, težji primeri.

Jest sem se letos tudi takoj nalezla od otrok. Pa še en teden ni od tega. Pa si mislim, če mam jest, ma celo mesto, ker je tako nalezljivo. So sami povedali, da so tudi doma vsi bolni, drugi so pa že preboleli.
[/quote]

Dejte mi povedat, kaj naj vzamem proti tej grozni slabosti? Danes se mi je malo vrnil apetit, sedaj mi je pa tolk slabo, da ni za povedati…

A se niso naše nekaj hvalili, kako je vse pripravljeno, zorganizirano? Edini milion mask so poslali na Kitajsko (sedaj trdijo, da niso potrebne), imajo 20 + 10 postelj, kakšnih pisnih napotkov ni še, ali jih je premalo.
Upajmo, da nas bo virus zaobšel, sicer zna biti res hudo!
[/quote]

Hecno, ampak tudi oni so jih vse poslali na Kitajsko.
Enako so brez vsega.

Slišim pa, da prevozniki ne smejo čez mejo, če nimajo maske in zaščitnih očal.

No, ena varjanta pa je bla hudo vnetje ušes, prej strašen glavobol teden dni.
Za ušesi grlo, zatem noro veliko gnoja.
Mišice nič bolele. Le švoh, težko dihanje in gnoj. Zatem vejetno pljučnica.
Pri meni vročine ni.

Jaz sem prebolela nekaj čudnega, da nikoli še tako. Visoka vročina pet dni, kašelj. Tri tedne vse skupaj. Zdej sem ok. Nisem sploh šla k zdravniku. Dobila sem pa od hčere, ta pa v šoli. En dan jih je bilo 5 v šoli. Po moje je virus že dolgo v slo in večina gladko preboli.
[/quote]

To sumim tudi jaz, samo bilo je že od po božiču. Prej sek bika na vlaku, lesce, polno kitajcev.
Saj ne moreš vedeti kdaj ga fašeš.
Je bilo popolnoma drugače od vsega.
Na samoizolaciji v bistvu. No, skoraj. Čakam, da ne bo nihče bolan zaradi mene.
Ta hudič je res hudič. Si tak kot oni s hivom. In okrevanje ne gre nikamor, vleče se tri tedne, pa še potem si brez moči.
Samo pri koroni zavrejo notranji organi, naše telo se znotraj v bistvu utekočini.
Tako, da to ni čisto to. Je pa hudo.

je za strokovnjake nepotrebno.
najprej še med vikendom v nedeljo so bila navodila, da si je treba umovati roke, tudi razkužilo se je omenjalo med navodili , ki naj bi bilo najmanj 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} koncentracije alkohola.
No potem je v ponedeljek zmanjkalo razkužil in na popu zvečer je bjonda že razlagala, kako so razkužila nepotrebna. tako,da vse česar zmanjka, postane tudi strokovno popolnoma nepotrebno in neuporabno. Ko bo zmanjkalo mila, bodo navodila, saj ne rabite niti mil, bo dovolj vroča voda (sarkazem- da ne bo kdo resno jemal, ampak očitno po tem sistemu delujejo, sam da ni panike , pa četudi se ljudem laže v obraz).
[/quote]

Tako pravijo celo zdravniki.

Tako pravijo celo zdravniki.
[/quote]
kaj ima vlada s tem?
zaposlene imamo strokovnjake na NIJZ in na ministrstvih, ki so plačani, da dajejo smernice in navodila, ki morajo pravočasno preštudirat najboljše smeri ukrepanja

vlada nima s tem nič. ne janša in ne šarec nista epidemiologa. onadva lahko samo vprašata strokovnjake za nasvet

dohtarji bi pa morali te stvari tud vedet.

Slovenski spletni portali (ta veliki) objavljajo hrvaški posnetek s hrvaškimi navodili. Toliko o pripravljenoti države, enega YouTube posnetka nismo sposobni spraviti skupaj v slovenščini.

kaj ima vlada s tem?
zaposlene imamo strokovnjake na NIJZ in na ministrstvih, ki so plačani, da dajejo smernice in navodila, ki morajo pravočasno preštudirat najboljše smeri ukrepanja

vlada nima s tem nič. ne janša in ne šarec nista epidemiologa. onadva lahko samo vprašata strokovnjake za nasvet

dohtarji bi pa morali te stvari tud vedet.
[/quote]

Nimaš blage veze ne o zdravju, o medicini še manj, kaj šele, da bi razumela razliko med epidemijo in pandemijo, kot je tudi naši butci v vladi ne.
Imamo ministra za zdravstvo?
Za zunanje zadeve?
Vojsko?
Itn!

In kdo in kaj je NIJZ?

IN taki butli so na položajih, od katerih so odvisna naša življenja!
Prav zares so vsi za v arest!

V enem mesecu priprav so uspeli postaviti dva šotorčka kot čakalnico in ordinacijo. Meje ostajajo prepustne, testira se skoraj ne. Mask ni, razkužil ni. Postelj okoli deset, zdravniki se pritožujejo, da nimajo zadosti zaščitne opreme. NIJZ pa ponavlja eno in isto manto:“Mi smo pripravljeni.” In seveda, da v Sloveniji ni bolnikov s coronavirusom. Seveda da jih ni, če jih ne testirajo. Pa ne samo z brisom iz grla. A sploh berejo kakšne strokovne vire o nezanesljivosti testa? Zaradi take nesposobnosti bi moral odstopiti minister za zdravje in glavni v NIJZ.
In za vse mogoče tuje begavce je denar, za domove zanje, vključno s posebnim jedilnikom, za tatove na položajih, in za tiste, ki za lenobo dobijo mesečno nagrado. Ko se gre pa za zdravje delovnih ljudi in upokojencev, pa denarja zmanjka.

Če je to približno res (zgoraj napisano), je stvar zelo zaskrbljujoča.

Če je to približno res (zgoraj napisano), je stvar zelo zaskrbljujoča.
[/quote]

Ali je res, da ni okuženih? Če je res- super!!
Ali je res, da ni mask, razkužil , damo 20 postelj in nekaj za kritične primere, par šotorov za pregled? Če je res- katastrofa!

Človek res ne ve, čemu bi verjel.

Minister za zdravje je že odstopil. Zdaj opravlja samo še tekoče posle. Ampak kaj ni to najbolj tekoč posel v teh dneh?
Mogoče pa misli, da so tekoči posli to,, da popije vsaj 1,5 l tekočine na dan?
Vidi se, da sploh niso sproti informirani o najnovejših spoznanjih o dolžini inkubacije, načinih kužnosti, načinih prenosa in tako dalje.

Dajte že nehat paničarit. Zadeva je manj nevarna, kot sezonska gripa.
https://val202.rtvslo.si/2020/02/virusi-dobri-umazani-zli/

Minister za zdravje je že odstopil. Zdaj opravlja samo še tekoče posle. Ampak kaj ni to najbolj tekoč posel v teh dneh?
Mogoče pa misli, da so tekoči posli to,, da popije vsaj 1,5 l tekočine na dan?
Vidi se, da sploh niso sproti informirani o najnovejših spoznanjih o dolžini inkubacije, načinih kužnosti, načinih prenosa in tako dalje.
[/quote]

Včeraj , ali v torek je bil na sestanku v Rimu (Italija,SLO, HR,….A) glede tega virusa. Novinarka ga je vprašala, če bo glede na to, da je bil na okuženem območju ob prihodu domov v samokaranteni. Rekel je, da ne, ker ima polno dela!! ? A tako?

V Italiji 888 okuženih,21 umrlo.

To se je pa slabo postaral.

New Report

Close