Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Črna lista

Črna lista

Nekaj novinarjev, ki so bili zaradi političnih razlogov v dveh letih in pol vlade šikanirani, odpoklicai in razrešeni. Da ne bomo brali samo o Janševem kalimerovstvu.

Matija Grah, dopisnik Dela z Dunaja, je bil dvakrat odpoklican zaradi poročanja o avstrijsko-slovenskih odnosih, ker je opozarjal na poteze slovenske vlade.

Rok Kajzer je bil kot dopisnik Dela iz Zagreba odpoklican zaradi kritičnega stališča do ravnanja slovenske zunanje politike.

Nataša Štefe je honorarna novinarka Radia Slovenija, ki je bila suspendirana, ker je v živo govorila o psu, ki ima enako ime kot predsednik vlade priimek.

Robert Škrajnc in Blaž Zgaga po aferi Janša Sanader ne smeta več pokrivati dejavnosti Sove.

Vida Petrovčič, gospodarska novinarka Tv Slovenije, ne pokriva več gospodarakih tem, ker je kritično ocenila ravnanje finančnega ministra Andreja Bajuka.

Razrešen je bil Bojan Veselinovič, Ervin Hladnik Milharčič, disciplinski postopek proti Janka Lorencija, Razrešena Darja Verbič in še in še in še.

Ne ljubi se mi prepisovati vsega. Sicer pa je vir Mladina.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

ajaaaa, Mladina… vse jasno.

Najbolj “verodostojen” medij pod Alpami, zdaj pa sploh, ko je Repovžek pomemben delničar, ki novinarje deli na naše in nenaše!

Janšev napad na novinarje je bil najboljši dokaz za upravičenost njihove peticije, hkrati pa žaljiv do tujih medijev in diplomacije. Izenačevanje vlade in njega samega z državo in mednarodno nacionalno identiteto Slovenije je dokaz njegovega razumevanja avtoritativne oblasti.

… žaljiv do tujih medijev in diplomacije? A morda zato, ker tistim novinarjem, ki so jokal v tujini, ni prikimal? Sicer me pa zanima, kako bi komentirali ti tuji mediji razno razne pritlehno komentiranje dnevne politike in politikov teh istih novinarjev! Komentarji na ravni gostilničarskega osebnega opravljanja in ocenjevanja posameznikov in določenega dela vlade, niso in ne more biti pravo novinarstvo! O novinarski etiki in morali se je že govorilo pred leti, ko je prišel v SLO predstavnik evropskega društva novinarjev. Bil je zelo začuden nad dejstvi v Sloveniji v primerjvi s tistimi, ki mu jih je predstavil Repovž, kot predsednik DNS (btw, menda sploh nima diplome iz novinarstva ima pa vplivno mamo novinarko Mijo Repovž). Menda pa ta gospod ni smel govoriti z novinarji, ki niso v Repovževi milosti. Mar to nikomur nič ne pove?

Sicer pa je vsak komentar okoli tega odveč. Mnogo bolj pameeten človek od mene in večine nas je nekoč rekel: Mediji lahko nekoga dvignejo v nebo iz pepela, drugega pa sesujejo v pepel. Da je to res, je kot na dlani! Kdo se torej spreneveda?

New Report

Close