Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Cvetke i koalicijske pogodbe ali spet nas bodo zaj….!!!!

Cvetke i koalicijske pogodbe ali spet nas bodo zaj….!!!!

Berem osnutek koalicijske pogodbe in ne morem verjet .
Predvolilnih obljub ni nikjer !!!
Skrb za upokojence , socialo in socialno ogrožene , zaposlovanje mladih , socialna in finančna pomoč mladim družinam , preprečevanje pada življenskega standarda , vse to so bile predvolilne obljube in stranke so trdile , da so si o teh programih enotne .
In sedaj NIČ od tega ni v koalicijski pogodbi , ki jo je Pahor poslal četverčku .
V pogodbi je cel kup preoblikovanj in preimenovanj raznih komisij in agencij , seveda z novim strokovnim vodstvom .
No nekaj pa je novega ;in to za vse tiste , ki gredo v penzijo čez 5 let ali več ;
Podaljšanje delovne dobe do 65. leta starosti aleluja !!!
No pa tale je tudi močna ;
Prilagoditev cen vinjet !!!!!
Skratka , teli so nas že v štartu nategnil , vlada sploh še ni sestavljena teli pajaci pa že sestavijo pogodbo po kateri nas bodo zajebal.
No tolaži me to da se Karli s pogodbo ne strinja .

ps.
podaljšanje delovne dobe bo očitno šlo tako daleč kot sem enkrat že povedal ; ko se boste stegnil bodo vašo žaro še pet let nosil v službo .

jaz bi jo tudi prebrala, pa čeprav samo osnutek, mi daš link prosim!

Če je pa v enem dnevu nastopila kriza, svetovna kriza, kriza neslutenih razsežnosti. In v duhu te krize se bo oblikoval program vlade. Tako nekako sem razumel Pahorja prejšnji dan.

Ah, vse se odvija po pričakovanjih. Prej je bila za “revščino in lakoto” kriva slovenska vlada, sedaj pa svetovna kriza.

Kaj češ, take smo želeli, jih izvolili in jih imamo.

ma dej nehi, krize se bo dotaknila tudi nas,žal. Ta vlada bo imela najtežje delo do sedaj, mi je po eni strani žal, da ni ostal na vladi JJ-a.

pa a si pozabil, da imamo še vedno staro vlado, pa se povsod kriza že dogaja, torej to ni izmišljotina te vlade v ustanavljanju!

Nimam , sem prebral v današnjih Financah .

http://www.finance.si/225794/Za_Desus_LDS_in_Zares_Pahorjeva_koalicijska_pogodba_preohlapna

Je , ninej, je. Prej je bi ja Janša kriv za vse sedaj pa svetovne razmere.

ma boss nehaj že enkrat s tem, počakaj da začno delat, pa potem kaži na njihove napake, bom jaz tudi. Kriza pa ni izmišljotina Pahorja, a ti gledaš in poslušaš. Malo poglej borzni indeks, pa ti bo precej jasno, tudi mi smo v prejšnjem tednu zašli v krizo, ki je dodobra pretresla borzo, kaj to pomeni pa najbrž veš. Pa nova vlada( ki je mimogrede še ni) še zdaleč ni kriva za to, prej JJ in še aktualna vlada v odhajanju!:))))

sicer pa če lažje prenašaš poraz, pa tolč po vladi ki je šele v ustanavljanju, koga briga njih pravgotovo ne, ker nikakor ne morejo delati napak vsaj zaenkrat ne!:)

Jaz verjamem, da ti razumeš kaj ti hočem dopovedati in da se le delaš nevedno (da ne rečem tupo).

Pred volitvami je bila tudi kriza. Svetovna kriza. Le da so nam v medijih vsak dan posebej servirali le “slovensko bedo, krizo, revščino in lakoto”. Sedaj, ko so volitve mimo in je zmagala “taprava” opcija, je “lakota v Sloveniji čudežno minila” in se je pokazala “svetovna kriza”. Proti tej pa seveda nemočna nova vlada ne more nič.

Spoštovani lačni upokojenci, vaša lakota je samo posledica svetovne krize, nova slovenska vlada je nemočna, zato se zadržite in ne pritiskajte nanjo vsaj naslednja štiri leta ne.

hahaha, kako naj vem če sem pa omejena.

ma dej nehej, kriza se je začela v evropi par dni nazaj tista taprava, ki bi tudi nas ošfrknila, upam da ne preveč.

ja seveda najbolje da rečemo, da kriza traja že cele 4 leta!.

pa ti tud JJ-ši ne verjameš več, ja madonca to je pa nekaj novga!:)

ma kje pa sedaj vidiš lakoto pred volitvami je nisi, kaj so te sedaj polna usta revežev, pred volitvami jih ni bilo, a kaj se je spremenilo, aja oblast!:)))

Tisti ki še sedaj verjame obljubam politikov pred volitvami, bi si moral iti malo glavo pregledat.
Vsi politiki pred volitvami obljubljajo nebes na zemlji če bodo zmagali.
Ljudje imeli smo že kup volitev zato ne bodite tako naivni.

Včasih se vprašam, s katerega vzporednega sveta je priletela ninej v našo kazensko kolonijo:((((((

Kriza se ni začela v Evropi par dni nazaj…..kriza traja že nekaj časa…..ampak takrat je bil kriv JJ, pa čeprav nas je veliko tukaj pisalo, da JJ nima z nekaterimi rečmi nič……ampak vrjamem (……:(((((….) v sposobnost nove vlade….oni imajo vse v rokah vse instrumente s katerimi lahko zajezijo inflacijo in znižajo cene……….

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Tole zagovarjanje pa izgleda že malikovalsko.
Če bi Janševa vlada predlagala podaljšanje delovne dobe za ženske na 65 let, bi se vsul pravi vulkan nanj. Ker je to predlagala bodoča vlada, je to pravo blagodejstvo in super ukrep.
Kdor pa trdi, da je kriza stara nekaj dni, pa res ne dela prav nič drugega kot copy paste, vsebine pa ali ne prebere ali ne razume.

Ninej, ne sekiraj se zaradi teh desničarskih …… Pač berejo samo SDS novice, teh je pa po volitvah precej manj (čudno a ne?). Ostali pač vejo, da se je kriza preselila v Evropo šele nekje v zadnjih 10 dneh, prej so vsi govorili o tem, da bo kriza le ošvrknila Evropo.
Pač nekateri ne pomnijo Janševih obljub o BLAGINJI (uresničil jo je le za najbogatejše, ko pa se je z njimi skregal, jih je pa za tajkune poimenoval :-))) ). In namesto obljubljene blaginje smo dobili DRAGINJO, ki pa ima zelo malo skupnega s sedanjo krizo.

1234567 saj se ne, točno vem kam pes taco moli. Moti me edinole to, da pod vodstvom JJ revščine v Sloveniji ni bilo, če pa je že tu in tam bila, so si bili pa ljudje sami krivi, danes pa ravno te osebe, ki prej revščine niso videle, na velik zvon obešajo ravno to. Čudno res, kar naenkrat jo vidijo okoli sebe, prej so pa ljudi naganjali delat tudi tiste, ki so delali že po 10ur in več na dan.Upokojencem bi najraje vzeli še tisto malo penzije, ker oni pa že ne bodo delali za njih. In sedaj oporekajo podaljšanju delovne dobe,prej bi pa še 70-75 letniki morali delati.

hja pokojninska reforma je nujna, to se ne ve šele od včeraj to se ve že zelo dolgo časa in JJ jo je pred prihodom na oblast ponujal, ko je zasedel stolček pa pozabil nanjo in bi rabil še en mandat da jo izpelje. Vsi ki smo še aktivni in imamo kar nekaj let še do penzije, točno vemo da so zlata leta upokojevanja minila, zahtevamo le reformo s katero si bomo lahko plačevali dodatno pokojninsko zavarovanje, ker drugače bomo imeli samo in zgolj socialne penzije, ki ne bodo zadostovale niti za preživetje.

torej reforme bi se moral lotiti že JJ pa se je ni, zato čaka to vlado (nasprotno začeto je prekinil, glasove pa prislužil Erjavcu), da stvari postavi na svoje mesto in to tako, da reforme obstoječi upokojenci ne bodo prevč čutili in da si bodo mladi lahko svojo penzijo privarčevali.

potrebna bo tudi sprememba plačnega sistema, in to dobra, da bodo vsi ki delajo lahko normalno preživeli sebe in svoje otroke, brez socialnih transferov, ki so potuha delodajalcem.

upam da bo ta vlada ugriznila v to kislo jabolko, ker če ne bo, nas kmalu čaka zlom pokojninske blagajne in zlom Slovenskega prebivalstva.

seveda pa bodo vedno pristaši JJ trdila da so za vse njegove napačne poteze ali nepoteze krivi drugi, pa čeprav svetovna recesija, ki se niti še ni dobro začela. Tega smo že navajeni on nič kriv, dežurni krivci pa dežurajo.

JJ je zame en velik lažnivec

Kadarkoli je JJ začel o reformi davčnega sistema, še posebej pa pokojninskega sistema, so ga sindikati napadali kot zveri. Organizirali shode po Ljubljani, celo v najhujšem metežu. Sedaj, ko so na oblasti njihovi levi, tega zagotovo ne bo. Kako pa lahko to pojeste, ne da sem vam zatakne, pa očitno ne bomo izvedeli.

kakšen pokojninski sistem neki, a niso skoz govorili, še najbolj pa Grims, da so penzjonistam vrnili ene celo penzijo in jim vrnili dvigovanje penzij z vskladitvijo plač!Podvig te vlade je bil le dvig delovne dobe za ženske za 4 mesece, pa še to so čist potihem speljali.

mah ja seveda, smo že navajan, vse so drugi krivi, itak!

Še dobro, da nisi v penziji, bi si kar opomogla z vsemi temi dodatki. Ampak, kot pravim, spomin imaš izredno kratek, čisto ničesar se ne spomniš.
Podvig te vlade ni bil dvig dleovne dobe za ženske za 4 mesece, glede na to, da pokojninska reforma (stara) teče že več let in se bo starostna doba do leta 2023 dvigovala za toliko mesecev na leto. AMpak, a si ti še tako mlada, da tega ne veš, ali pa si res že v penziji, pa te to ne briga?
No, itak, da so vsega drugi krivi. Sploh, tiste ženske, ki bodo pri 65 še vedno delale, pa ne v pisarni. In tiste, ki pač nimajo te sreče, da jim kdo drug naredi drugi šiht doma.

ne nisem mlada sem tudi že povedala in moj spomin kar dobro deluje, dodatno so jo podaljšali, pa ne delovno dobo ampak starost, sem zgoraaj malo narobe napisala, bo sedaj bolj razumljivo!

mah, kdo je rekel da bodo delale, takrat bomo začele dobivati državno-socialno penzijo. Če nam uredijo dobro reformo in bomo lahko zraven obveznega dela lahko plačevale še v kakšen sklad, si bomo penzijo lahko privoščile že pri 50 letih (no jaz ne, mlajše pa ja), kaj ti ni jasno, danes je večini slovenk onemogočeno plačevanje še v dodatne sklade, ker plačuujemo procentualno, penzije bomo imele pa vse enake!

Seveda mi je jasno, saj sama tudi delam in plačujem SPIZu, drugemu in tretjemu stebru. Podaljšanje starostne dobe za upokojitev je postopna in je do sedaj veljalo do 63 leta starosti, do leta 2023, lahko se motim (2020?)
Mi je pač dvolično, kaj morem. Prej je to veljalo za protidržavno skorajda, sindikati so skakali, vsi so branili pozicije, sedaj pa je nenadoma to super v redu, ej, krasna domislica.

vsi vemo, da je potrebno reformo izpeljati, JJ je ravno zaradi nje dobil moj glas na volitvah, pa ne samo mojega, pa nič od tega se je bolj ukvarjal z zanj pomembnejšimi zadevami!

Ej, no, spomni se, kako so ga sindikati napadli. Saj ti je menda jasno, da sindikati lahko angažirajo folka, koliko se jim zljubi. Pa začnejo o ozimnici, pa da jim bodo vzeli ne vem kaj vse, pa da bodo delali do smrti (ali kakor bi tu rekli: še pet let bodo žaro nosili v službo:=), zmanipulirati folk pa res ni težko. Pa še modrooki pove dve, tri besede, vedno ob pravem času, nič groznega, pa je revolucija tu. Če ljudje ne vidijo, da so spremembe potrebne, sidnikati pa začnejo tulit v svoj rog, tradicionalno delvske stranke (leve, sedaj nič slabega ne mislim) takoj v bran delavcu .. ej, pa ni mogoče speljati ničesar, če si še tak “diktator”, “tiran”, skratka JJ, ne?

V predlogu koalicijske pogodbe je kot reforma pokojniske politike zapisana le podaljšanje starosten meje za zaposlovanje. Strašna reforma ni kaj.

Še eno področje, ki ga popolnoma nič ne poznaš! Kako bi upokojenci šele gagali če ta vlada ne bi sprejela zakona o usklajevanju pokojnin s plačami. Za 4 mesece letno pa se podaljšuje starost ob upokojitvi (ne delovna doba, ta se za šest mesecev vsako leto) za ženske že 8 let, takrat pa je vladal nekdo drug. Je pa prav tako in niso prav nič potihem speljali.!

Mah ja, seveda, smo že navajeni, itak bo za vse kriva Janševa vlada!

New Report

Close