Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek D vitamin in kalcij

D vitamin in kalcij

Živjo

Danes sem v eni reviji prebrala, da je zelo pomemben vnos d vitamina, drugače se kalcij ne asorbira.
A katera ve kje v hrani se D vitamin nahaja?

Potem me pa še zanima. Slišala sem, da je treba v prvih dneh viroze pojesti veliko A vitamina. A to izvajate z naravno hrano ali se kaj kupi. Kje je A v hrani?

Hvala

LP

Ne vem, ali sprašuješ za sebe ali otročka. Za otročka je dobro, če mu dodajaš D3 kaplice, ki jih dobiš pri pediatru. V Kranju pa ti jih dajo že v prodnišnici.
Vitami D se nahaja v ribah, mleku, mlečnih izdelkih, jajčnem rumenjaku in v ribjem olju.

Vitamin A pa se nahaja v maslu, jetrih, mleku, siru, jajčnem rumenjaku, zelenolistni zelenjavi, korenju, bučkah. Krepi odpornost proti okužbam dihal…..

Pa srečno!

Naravni viri vitamina D so ribje olje, sardine, losos, tuna, mleko in mlečni izdelki.

Naravni viri vitamina A so korenje, paradižnik, temnozelena in rumena zelenjava, rumeno sadje, margarina, jajca, jetra, ribje olje, mleko in mlečni izdelki.

hvala

Sprašujem za štiriletnika, kateremu ne dajemo več d vitamina v kapljicah.

Hvala za odgovore

a ni za vitamin D pomembno sonce, da moramo biti čim več na soncu?????

Vitamin D je edini vitamin, ki ga telo lahko proizvede tudi samo, in sicer s pomočjo obsevanja kože z ultravijolično svetlobo. Že 10- do 15-minutno izpostavljanje soncu 2- do 3-krat na teden zadovolji človeške potrebe po vitaminu D. Ljudje, ki veliko časa preživijo v zaprtih prostorih ali živijo na severnih zemljepisnih širinah, si dovolj vitamina D lahko zagotovijo le z ustrezno prehrano ali z jemanjem vitaminskih dopolnil.

glede zdravljenja viroze z A vitaminom imam zelo dobre izkusnje.
jaz ga v obdobjih, ko bolj razsajajo viroze ali pa ce vidim, da se malega kaj loteva (manj je, je smrkav in pokasljuje,…), dodajam v hrano. uporabljam naraven a koncentriran A vitamin pridobljen iz posebne alge. gre za izdelek firme BioCare iz Velike Britanije. ni ravno poceni, se pa splaca, saj smo tako zdravi preziveli ze dve vecji epidemiji v varstvu. ne da se ga kupit v lekarni. mi ga kupujemo pri nasi bicom terapevtki.

New Report

Close