Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Darilo za vzgojiteljici

Darilo za vzgojiteljici

Dober večer!

Ja, tole ma zanima, namreč ali starši obdarujete vzgojiteljici v vrtcu? Če jih, za kakšna darila to gre in v kakšni vrednosti?

Namreč gre za to, da smo pri nas v skupini vsako leto zbirali po 1000 za obe skupaj (21 staršev) in za ta denar kupili darilni bon ali masažo za 10.000 na vzgojiteljico, kar se mi zdi lepo. Letos so baje starši predlagali in se nekateri celo strinjajo, da bi zbirali po 1000 sit na vzgojiteljico. Meni osebno se zdi to veliko denarja, namreč darilo za 21.000. Sem prepričana, da jima bo ful nerodno. to je veliko danarja in zelo vredno darilo. Ali ga pravzaprav sploh lahko sprejmeta?

Zanima me vaše mnenje in kako je urejeno s tem pri vas.

Če pa me kdo prepozna, pa nič zato. Se ne nameravam skrivati in svoje mnenje sem pripravljena povedati vsakomur.

Lep večer, mamapetra

Mi prinesemo kakšno malenkost in naredimo čestitko. Pa kaj lepega napišemo.
Tole zbiranje denarja je meni čisto mimo:(

Ok, če je takšna navada pri vas; samo se meni tudi zdi preveč, da bi za vsako posebej dali 1000 sit.
Jaz neb dala.

Men je to čist mimo! Ne vem od kje in od kdaj ta čudna navada, da je potrbno vzgojitelje oz. učitelje obdariti s tako “dragimi” darili! Kaj ni dovolj šopek rož in mogoče nekaj lepih besed? Sej potem bi pa lahko darilo enkrat na leto dali tudi delavcem podjetja Snaga, ki nam vsak teden odpeljejo smeti oz. kakšnemu drugemu delovcu?! Vsi dobimo plačo za opravljeno delo!

No, me veseli, da nisem samo jaz “čudna” ;)))

nočko, mamapetra

Sem za darila, ki jih naredi otrok sam ( s pomočjo staršev)- pa ljubko se mi zdi, da ji -preden zapusti vrtec, podari svojo slikco. Za skupno darilo sem (če že mora biti)pa le v primeru, ko se otroci poslavljajo in odhajajo v šolo…

Ko gre za širokoustenje kako bi vse dale za vaše otroke je lepo in prav. Darilo za vzgojiteljico , ki preko celega leta briše smrklje in ritke je pa predrago? Gre za vaše otroke in človeka , ki se ukvarja z njimi zakaj ne privoščiti malo nagrade in vzpodbude .

Se strinjam, da so draga darila nepotrebna in lahko spravljajo v hudo zadrego. Vseeno pa se mi zdi, da primerjave vzgojiteljic z delavci Snage ni čisto na mestu!!! In seveda tu ne gre za nespoštovanje do delavcev Snage …
Ni-me

A si vzgojiteljica?

Saj je zakon, do katere vrednosti lahko sprejemajo darila učitelji in vzgojiteljice. Mi smo dobili zapisano v šolski brošuri tako, da pomoli zakon staršem pod nos.
Ja, je preveč.

se strinjam z LP

mar to dela zastonj?

jaz sem načeloma proti “dragim” darilom – se mi zdi lepše, če se jih skozi vse leto vsake toliko časa spomnim s kakšno kavico in dobrimi čokoladnimi bonbončki, ker vem da si zjutraj rade vzamejo “svojih 5 minut” za kofetkanje.

Saj to je ceneje, kot da sama kupim vsakii učiteljici bomboniero.

Mar nistva vredni, da jima za praznik pokažemo, da cenimo njihovo delo, da smo jima hvaležni? Ali niste vesele, ko otrok pripoje domov? Ko reče: #Jaz imam pa Nado in Alenko rada”?

Tistega jurja vsaka sta pa že vredni! Ne bo nas pobralo, to je samo kakšna kavica manj.

koliko pa plačuješ za vrtec?

stvar posameznika, ampak darila v takšni vrednosti so po moje absolutno preveč, četudi vsak starš prispeva “samo” po 1.000 sit. mi smo toliko vredo darilo podarili razredničarki ob koncu srednje šole?!
narišite kaj in dajte slikice od vsakega posebej v album, vsi otroci skupaj lahko pripravijo kako pesmico in jo zapojejo, mi smo lani razvili skupinsko slikico in potem sva doma naredila “božično-novoletni”okvirček iz šeleshamerja.

za to dragica vsak plača mesečno položnico in če si vzgojiteljica in ob novem letu pričakuješ darila od otročkov v taki vrednosti, potem zelo plitko razmišljaš. to že malo meji na podkupovanje in obdarovanje v pravem smislu izgubi svoj pomen.
kot naše poznam bi jih s takimi darili spravili v veliko zadrego in bolj bodo hvaležne za kako kavico, piškote ali čokoladke.

Če bi bila vzgojiteljica bi mi bilo 21.000 preveliko (bilo bi mi nerodno).
Če bi bila starš (no, to pravzaprav sem), mi ne bi bilo težko dati 1000 glede na to kaj vse naredi za mojega otroka.

Kompromis: 500 SIT na starša za 1 učiteljico oz. 1000 SIT za obe učiteljice/vzgojiteljice skupaj.

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Nisem vzgojiteljica , samo mama sem dvema fantoma . Skromno zaslužim , srednje dobro živim , vseeno bi dala 2000 sit . Torej za obe vzgojiteljici po potrebi.
Izhajam iz misli , kako lepo mi je če kdo nagradi mene. Tako kot je vsaka od vas vesela darila , poglejte si v srce je res ali ne.
Vzgojiteljice neke bajne plače nimajo verjetno , prej premalo za njihovo odgovorno delo.
Mnenja sem , da se nekako v življenju nam vse vrača.
Vsem opravičilo za moj prejšnji post in pohvala , ker se niste razjezile.
Vse lepo vam in vašim malčkom.

Absolutno preveč! Za take praznične dni je dovolj dobra čokolada, bonboniera, kavica, piškotki, ne pa darilo za 21.000!

pri nas smo ob dnevu, ko smo bili v decembru vabljeni vsi starši na ustvarjanje, staršu, ki je v svetu staršev določili, da se jima zahvali s parimi besedami in da jima izroči še neko malenkost, bodisi skodelica in notri dobra kava, ali dobri piškoti, bonboniera…

Ne pa darilo za 21.000, to je zame že podkupovanje, korupcija in imata lahko zaradi tega probleme.

Seveda je vse res kar si napisala, toda ta oseba dobiva svojo plačo za vse tisto kar dela…starši pa lahko hvaležnost izražamo na druge načine in ne z dragimid arili kot darilo za 21.000 definitivno je in ti ga bo vsaka prava vzgojiteljica sigurno zavrnila, rekoč, da je to predrago in žal ne sprejme, ker ne sme! Razen, če ji ga boš nesla tako, da za to darilo vesta le ti in ona, potem pa je kar je, ampak meni deluje potem to na podkupovanje!

Se strinjam, tudi jaz rada dam, ampak pomisli kako bi se ti počutila, če bi ugotovila za koliko denarja so ti kupili darilo. Ne vem no, sem mnenja, da je darilo za tak namen, lahko v vrednosti največ 5.000 SIT, vse kar je čez, človeka lahko spravi v neugodni, neprijetni položaj.

Mogoče pa le jaz tako gledam in sem smotka kar se tiče tega.

Meni se zdi da si vsak zasluži spoštovanje, tako kot radi vidimo, da nekdo spoštovanje izkaže nam. Jaz vsako leto obema vzgojiteljicama kupim kakšno malenkost in rožico – mislim da je s tem vse OK.

lp
alenka

New Report

Close