Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek darovanje organov

darovanje organov

Veliko se piše o darovanju kostnega mozga, ker to lahko naredimo za časa življenja. Rada pa bi samo v razmislek izpostavila podobno temo – darovanje organov kadaverskega (mrtvega) darovalca. Ste kdaj razmišljali, da bi svoje organe v primeru nesreče darovali drugim. Kolikim bi prav prišlo vaše srce, jetra….. Razmišljati in o tem seznaniti svojce, da se je lažje odločiti če bo kdo kda na tem.
In na koncu vam priznam, da je tole razmišljanje tudi malo egoistično obarvano…Pa brez zamere, mrož.

Da, to sem možu že omenila, nimam pa še izkaznice “sem darovalec”, ki si jo nameravam pridobiti.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Sama imam v denarnici še tisto staro kartico darovalca organov. Naj pa bi bilo v kratkem to tudi možno zapisati na zdravstveno kartico. Sicer pa za mojo željo ve tudi mož in bi/bo ravnal v to smer.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Mislim, da sem nekje že slišala, da je ta zapis že možen.

Sama sem krvodajalka, tudi staro kartico o darovanju imam, zapisana na novi še ne. O kostnem mozgu pa tudi razmišljam, samo – oh, kako vase zaverovano in kako slab izgovor! – nikoli nimam časa, da bi to tudi uresničila.

Napisala si, kot da bi pisala jaz, z dvema popravkoma: kartico imam v vozniškem dovoljenju, mož pa ni mož, ampak – kako blesav izraz – zunajzakonski partner. A se že da privoljenje vnesti na zdravstveno kartico?

Ko smo imeli pri nas krvodajalsko akcijo, so bili na posebni mizi tudi obrazci, s podpisom katerih potrjuješ oziroma izraziš svojo željo, da si darovalec organov. S podpisom tega obrazca ti ta podatek vnesejo v računalnik in je viden tudi na zdravstveni kartici.

To izkaznico imam v denarnici, ki je vedno z mano, že več kot 10 let in tudi domači so seznanjeni s tem. Na zdravstveni kartivi pa še nimam.

Jaz imam to kartico darovalca organov že kar lepo število let v denarnici, pa tudi mož in starši so seznanjeni z mojo izbiro. Nisem pa vedela, da lahko “prilepiš” to na zdravstveno izkaznico.

Kartico imam v denarnici že 11 let. S tem so seznanjeni starši, brat in mož ter moja zdravnica.
lp,
mAJA

nisem si mislila, da je tega toliko; sem prav vesela…

New Report

Close