Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dati novorojenčku dvojni priimek??

dati novorojenčku dvojni priimek??

Sem v situaciji, ko v zakonu škripa in ne vem, kako se bo končalo- odprte so vse variante – od izboljšanja do tega, da greva narazen.

V kratkem se nama bo rodil drugi otrok in zaradi težav v zakonu razmišljam, da otroku dam dvojni priimek (tako kot ga nosim sama- dekliški+možev).

Starejši otrok ima samo možev priimek in tudi tukaj razmišljam, da bi ga spremenila v dvojnega.

Moje razmišljanje je, da se otrok kasneje tako ali tako odloči za spremembo in si pač en priimek lahko po lastni volji izbriše.

Kaj mislite??

Midva sva poročena, nič ne škriplje pa imata punci oba priimka, najprej možev, nato še mojega. Jaz imam najprej svoj priimek, nato pa njegovega. Se nama je zdelo fer, da imata priimke od obeh, saj sta tako moja kot njegova. Kot praviš, če jima bo odveč, ga lahko še vedno kasneje zbrišeta (bo sicer koštalo, ampak da se).

Lp, M.

şva poročena, obdržala sem svoj priimek, otroka pa imata priimek po možu.

naredi tako kot misliš ti, da je najbolj prav.

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Sem poročena in imam oba priimka. Hčerka pa samo od moža. Mogoče bi v tvojem primeru ravnala podobno kot razmišljaš ti.

Srečno, lp! Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

moj otrok se piše kot njegova ena in edina MAMA !

Priimka starejšega otroka ne boš mogla spremeniti brez očetovega dovoljenja (če je še mladoleten). Tako se lahko zgodi, da bosta otroka v bistvu imela različne priimke.
Meni se ne zdi čisto nič narobe, če ženska tudi po ločitvi še obdrži možev priimek, da ima pač enakega kot otroci. Naredi pa tako, kot se tebi zdi prav, vsekakor predlagaj spremembo priimka tudi za starejšega otroka, če je to res tvoja želja in če ti je veliko do tega.

Jaz pa ti svetujem, da imata oba otroka enaka priimka, pa naj bo to samo tvoj, možev ali dvojen (od obeh). Odločitev je seveda tvoja!
Znanca, ki sicer nista poročena sta namreč hčeri dala njegov priimek, sinu pa njen. Zdaj ko sta stara 6 in 4 leta sta kar malo zmedena, ker se ne pišeta isto.

Jaz tudi nisem bila poročena – otroku sem dala svoj priimek. Vsi so me čudno gledali: češ zakaj ne daš otroku očetov priimek, vsi tako delajo? Pa kaj pol če vsi tako naredijo, jaz pa ne bom – naredim vedno tako kot mislim, da je prav. A je moj priimek kaj manj vreden? Saj sem mu vendar mama!

Ti kar naredi tako kot misliš, da je prav – bi bilo pa bolje, da imata oba otroka isti priimek.

Če boš tudi starejšemu dala spremeniti priimek, če se bo oče strinjal, potem da, naj imata oba otroka oba priimka. Če se oče ne bo strinjal, pa bi najbrž jaz kljub vsemu tudi drugemu otroku dala njegov priimek.
Moj otrok ima oba priimka.

ti kar mirno daj temu otročku oba priimka, že rojenemu pa dodaj še svojega. pa četudi bo potem vajina zveza še dooolgo trajala, otroka si bosta pa kasneje sama izbrala kar jima bo pasalo.
V bistvu mislim isto kot princess.

Držim pesti zate, za tvojo pikico v trebuhu in za dete, ki je že na svetu, ter za vašo zvezo, ki mora biti prava in iskrena. Vse drugo nič ne pomeni. Glede na to, da veš kako je, ko je hudo, moraš težiti k temu, da boste otroka in ti srečni!

Oba otroka morata imeti enaka priimka.

Pri nas je tako, da nisva poročena in imam zatorej drug priimekmkot ostali moji trije moški.

Mi je pa strašno fajn, ko si vsake toliko privoščiva vikend v kakšnih toplicah in pomenljiv pogled receptorja glede sobe in priimkov. Se počutiva prav nagajivo mlada.

Normalno potem receptor ugotovi skuoni naslov, ampak pogled je pa le bil v začetku.

oprosti sem naložila zraven.

Po poplavi tricrkovnih imen bomo imeli se poplavo otrok z vec imeni in priimki. Bomo kmalu kot Juznoamericani ali Spanci, ko imajo po tri imena in priimke. Jah, kaj ces…

Si razmisljala, kako se bo otrok podpisal na tiste male crtice, ki so namenjene podpisom pod raznimi listinami? Pa koliko casa se bo podpisoval na testno polo v soli?

Vsekakor naredi kaor je vama z mozem prav, otroka pa naj le imata enaka priimka.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Jaz svojega priimka ne mislim kar tako zavreči – oba moja sinova imata oba priimka.

Moja dva sta tudi revčka božčka, ko se morata podpisat…. Hči ima za nameček še dolgo ime!!!

Midva nisva poročena, hčerki sva dala njegov priimek, jaz pa sem svojemu dodala še njegovega. Tako smo vsi zadovoljni.
LP

Moja dva otroka imata oba priimka. In če bosta želela kasneje imeti le enega se bosta sama odločila.

Pri nas je prav tako, otrok ima moj priimek. Se tudi vsi cudijo … pa kaj ces!

Jaz bi definitivno obdržala svojega (če bi se poročila),
pri otrocih pa ne bi komplicirala, njegov ali moj, vseeno mi je.
Jaz pač ne bi mogla prevzeti po toliko letih kar en drug priimek.
Otroci pa bi pač živeli s tistim, ki jim ga daš ob rojstvu, pa četudi je to očetov, ne bi imela nobenega manjvrednostnega kompleksa zaradi tega.

In potem se poročila dva z dvojnimi priimki, otroci pa imajo nato štiri…
A se vam ne zdi to malo too much…

A si že mogoče slišala za varianto, da tudi po poroki obdržiš samo svoj priimek oz. svoja priimka? Ali da po 18. letu spremeniš svoj priimek magari v Haha, če ti tako paše? Ali da se enega od njiju rešiš, če se ti pač tako zdi? Možnosti je ogromno. Par lahko izbere tudi čisto 17. priimek, če se jima zdi tako bolj prav.
Ko pa je izbira imena in priimka naša, pa pač naredimo, kot se nam zdi najbolj prav. In štirih priimkov itak ne moreš imeti.

Jah no, mi smo pa očitno staromodni in se vsi enako pišemo, in sicer imamo samo en priimek. In vsak samo po eno ime. Ti pa naredi tako, kot misliš, da je prav. Se mi zdi tvoj predlog (dekliški+možev priimek) kar v redu. Samo upam, da otrok ne bo imel dveh imen…

hvala za nasvete. sicer starejši otrok ima kratko ime, dojenček bo imel tudi kratko ime (tako da podpisovanje v ne bo problem). računam s tem, da se bosta v odrasli dobi odločila po svoje in po potrebi enega izbrisala.

lp, upam na najboljše…

Tisti, ki so sami sebi všeč in ki mislijo, da bodo ostali človeštvu v večnem spominu, so si nalimali dva priimka, njihovi otroci jih bodo iz istega snobizna imeli po štiri, vnuki pa šest ali več. No če drugam ne bodo prišli, v Guinessovo knjigo rekordov pa mogoče.

Jap, in potem pridemo do neskoncnih juznoameriskih imen in priimkov: Luis Alberto Rodrigo de la Fuerta Gonzales Martinez. No, pri nas bo zvenelo: Tik Mik Pik Novak Kralj Zagar.

Se vsem opravicujem, a vam priimki res toliko pomenijo? Je to res nasa identiteta? Za otroke izbiramo pasja imena, priimkov pa ne damo? Meni osebno se zdi ime veliko bolj pomembno od priimka…

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

New Report

Close