Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek DEDEK MRAZ – ANIMACIJA MED DELJENJEM DARIL

DEDEK MRAZ – ANIMACIJA MED DELJENJEM DARIL

Hojla!

Načelno smo se Kajine pomočnice dogovorile, da poskušamo organizirati nekaj dejavnosti med čakanjem na podelitev daril.

Prosim za pomoč, ker se s sponzorji zaenkrat še nismo uspeli dogovoriti, da bi donirali kaj materiala.

Ideje prosim, pošljite na moj mail.

Tukaj pa bomo delali podoben spisek kot Žogica Nogica za peko in ostalo…

Zaželjeno bi bilo, da vsak, ki ima malega ustvarjalca, prinese kakšno malenkost. Kar veste, da mu je zanimivo (barvice, plastelin, škarjice…) – za večje lahko tudi kakšno družabno igrico. Največji problem bo po moje potrebna količina pripomčkov – predstavljajte si namreč, da bo prvo uro med čakanjem mogoče ustvarjalo 60-80 otrok v starosti med 1,5 in 9 let… Skratka, prinesite nekaj, kar koneckoncev lahko pogrešate – ker ne vemo, če bomo na koncu stvari lahko vrnili – vsaj na samem lisu mesta ne. Mogoče naknadno na kakšnem srečanju… Vrednejše stvari pa bi bilo dobro tudi podpisati.

Torej:

– Tinkara C: pravljica, lutke iz papirja, še kaj za ustvarjat…
– Katja H: barvice, pobarvanke, človek ne jezi se, nekaj barvnega papirja za ustvarjanje

LP, Katja

Zmenjeno – predlagam, da se vseeno pozanimate, če bi kak Prometej daroval kaj materiala. V zameno jim ponudimo oglaševanje na kraju dogodka.
Nekaj navadnega papirja lahko prinesem, privlekla bom še stare Trobentice in nalepke, pa kakšne barvice, pa nekaj krep papirja, če nam ga je še kaj ostalo, pa še kaj se bo našlo.
Vsekakor pa pravljica in kakšna ideja za ustvarjat. Moram se spomniti, kako smo dedka mraza delali na igralnici pri Jeleni :)))
T.

Prometeju in Antusu smo že poslali mail – čakamo na odgovor. :)))

Drugače pa bo naša družinica tudi prispevala papir.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

jaz lahko prinesem nekaj papirja, ki je na eni strani že malo popisan.

Lahko sprintam nekaj risbic za barvat in prinesem tudi kakšne barvice, upam samo da ne bo koga motilo če so že malo rabljene :), pa morda bi se našla še kakšna malenkost (moram pogledat doma kaj bi lahko pogrešali 😉 )

LP

Manca1

Pri nas se tudi valja cel kup barvic, seveda rabljenih, ki jih prekladam sem in tja in mi jih je škoda zmetati jih stran. No, tako jih komot prinesem, da dajo od sebe še zadnje, in mi je vseeno, če jih potem ne vidim več. Pa morda kak papir za risat, bom še videla, kaj bi se dalo poiskat.

Mi imamo eno škatlo neskončnega papirja… bomo prinesli nekaj :-)))

_______________________________________ Nick ne odraža dejanskega stanja posledic :)))

Oprostite, da se vmešavam pa čeprav me ne bo na Dedku Mrazu. Smo žal predaleč:(
Ponavadi za šolo in pa še prej v vrtec sprintam kakšne barvanke in jih razmnožim, da potem otroci barvajo. Ali pa za večje kakšne labirinte, naloge povezovanja pik…
Tako, da če ima katera možnost v službi……. Našemu je namreč to zelo zanimivo.

Pa lepo se imejte!

ja, saj zato bom prinesla stare Trobentice, pa magari nekaj nalog še skopiram, če bo šlo.
pa naredili bomo prstne lutke, so tako na izi in se bomo šli še kakšno pravljico 🙂
T.

Super ste punce – zaenkrat hvala za vse ideje…

Kasneje naredim povzetek!

LP, Katja

Torej do sedaj:

– Tinkara C: pravljica, lutke iz papirja, stare Trobentice in nalepke, pa kakšne barvice, pa nekaj krep papirja
– Katja H: barvice, pobarvanke, človek ne jezi se, nekaj barvnega papirja za ustvarjanje
– patricija :nekaj papirja, ki je na eni strani že malo popisan
– manca1 : nekaj risbic za barvat in barvice, še kakšna malenkost
– šestica*: cel kup barvic, seveda rabljenih, pa morda kak papir za risat…
– Mama treh posledic: neskončni papir

Vabim tudi ostale, ki se niste oglasile, da kljub vsemu prinesete še kakšno malenkost…

Mogoče pa je, da bodo seveda vsi otroci strmeli v Dedka Mraza… :-)))))
Malo heca mora bit, a ne…

Resno pa upam, da boste starši poskrbeli, da otrokom bodo otroci zadovoljni med čakanjem na darila… Nas bo vseh skupaj res veliko, tako da lahko nastane precejšen kaos, če jim bo preveč dolgčas…

Lep večer in mirno noč,
Katja

Moja ideja…lahko naredi kdo doma slano testo in potem otroci oblikujejo figurice…recimo dedka mraza…..z digitalcem jih pofotkamo in slikice izdelkov objavimo…

Mi bi tudi prinesli papir in barvice, če se bom domislila še česa, pa javim.

Jaz sem pod Kajin post napisla, kakšna je dobra rešitev, da se otroci ne dolgočasijo med čakanjam na darila, ker dejansko ne čakajo. Mi to izvajamo že nakaj let zapored in zadeva proti sistemu klicanja otrok na oder, deluje 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drugače – BOLJE! Sicer pa, je odločitev vaša.

LP, Ana

Hojla Ana!

Bom spomnila Kajo na tvoj predlog… samo za letos je res že malo pozno:-((((

Meni osebno je všeč – vsaj za poskusit – šefica je pa ona :-))))

Lep dan,
Katja

Hojla Analina!

Slano testo je v principu super ideja.
Ampak po Tinkarinem nasvetu sem se skušala izognit bolj ali manj “tekočim substancam” – recimo tudi lepilu, ker lahko nastane kar velika packarija – mislim, da za Festivalno to ni najprimernješe…

Upam, da uživate vsi skupaj 100 na uro…

Pozdravček,
Katja

AnaAna,

sem prebrala in ti povem kaj mislil o predlogu:

Meni je zelo všeč, vendar imam glede na strukturo ljudi pomisleke :

– koliko od prijavljenih bo sploh za ta predlog

– kako boš polovila kateri otrok je na sliki ; v kolektivu iz službe je to lažje,
ker se poznate, imate kontakte, fotograf pride z narejenimi slikami in izbereš svoje (vsaj tako je pri nas). Kako si to predstavljaš s forumskimi otroki ? Brez vrstnega reda popolnoma neizvedljivo.

– za to bi rabili več animatorjev – kje naj jih dobim ?

– tak predlog mora pasti v začetku organizacije, ne pa ko se stvari bližajo koncu

Ni problema, saj bo še kakšno leto obdarovanje. Ideje lahko zbiramo že sedaj, o realizaciji pa bo odločal organizacijski odbor drugo leto in vabim te, da se nam pridružiš oktobra drugo leto, ko bomo začeli delati na tem.

Pa lep dan želim, Kaja

Živjo!
Jaz tudi lahko prispevam stare barvice in papir…
lp
Pati

OJ KAJA!

Drugo leto se vem z veseljem pridružim, letos pa nekako ne gre, ker imam predavanja in en kup drugih stvari, pa že itak imamo dva sindikalna božička, ki pa zaenkrat mojemu 16 mesečniku na pomenita kaj dosti.
Zato bo zadeva za nas bolj aktualna drugo leto, ko mu bo že malo bolj jasno. Poleg tega smo iz zgornje Gorenjske in nam je trenutno malo daleč. Da povzamem – ne izide se nam.

In daleč od tega, da bi poznala vse starše in otroke – kako desetino morda. Sindikat ministrstva za obrambo je res velik in velikooo je nepoznanih.

Mi smo zadeve razdelili tako, da smo označili skupino paketov – npr. tule so fantki in punčke od 0-1 leta. Zraven so punčke in fantje od 1-2 let. In tako naprej… Tisti, ki deli darila pa na spisku odkljuka tistega, kateremu mu je dal darilo.

Vsak od staršev je itak vedel, kakšen paket je naročil. Zato so tako prišli v tisto vrsto, kjer je bilo njihovo darilo. Vsak je čakal max 5 minut. In vsi so bili navdušeni nad novim sistemom, ker bi prej vedno vsi bili prej na vrsti.

Če imate vi pakete označene npr. po črkah, preprosto na plakat napišete črko skupine daril in jo nad skupino kjer so darila nalepite, da je dobro vidna. In to je vse. Kot imam občutek je pa pomagačev tudi kar dovolj.

Vse lepo in lepo praznovanje vam želim!

Ana

Pozdravljene!

Lansko leto sem pekla pecivo, letos pa se vam pridružujem pri materialu za animacijo. Če mislite, da bi bilo dobro prinesti slano testo, se javim, da ga prinesem, poleg tega pa priskrbim malo morje različnih slik za barvat na A4 listih (sprintanih iz raznih strani s pobarvankami in nato razmnoženih).

Barvic, žal, nimamo odveč, ker jih ne kupujemo na zalogo, lahko pa prinesem še nekaj kosov uhu lepila za papir (tistega v sticku).

Nataša

Tole slano testo bo zelo dobrodošlo, ker bo veliko malih otrok in bodo z veseljem pacali.

OK. Prinesem pobarvanke in slano testo.

LP

Nataša

New Report

Close