Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Dedovanje hiše

Dedovanje hiše

Kmalu mi bo vročen sklep sodišča o dedovanju polovice hiše ( vila). Ostalo polovico pa dobijo drugi dediči. Kako lahko upravljamo s to polovico hiše? Imamo kot dediči kakšno obveznost glede plačevanja davka, NUSZ, moram z nepremičnino ravnati kot skrben gospodar itd. Kdo plačuje davke v tem primeru?

V skladu s %.

Najbolje boste ces prišli če jo čimprej prodate in razdelite %.

Dlje kot boste čakali, bolj bo hisa zapuščena. Naredite akcijo, pospravite, uredite vrt. Zdaj boste lahko iztržili zelooo veliko, ker pa trg že nekaj časa stagnira…bodo nepremicnine začele padati.

Prodajte vilo! Vedno ko je več lastnikov, se stvari zapletejo in na koncu še kreganje do smrti. Živci, nervoza…se ne izplača nikomur od dedičev.

Nusz, davek na premoženje plačujete vsi glede na delež, ki ga imate. Kaj s hišo narediti. Vsaka nepremičnina danes pomeni precej vrednosti. To ni nekaj kar bi se človek branil . Najbolje je da se vsi skupaj  odločite prodati, tisti ki bi jo  želel v celoti imeti, ostale   izplača. Vsako hišo se da prodati ,le cena mora biti prava. Prazna nepremičnina se dvakrat hitreje stara, ker ni rednega zračenja, gretja, začne se vlada. Pogovorite se in pojdite v akcijo v prodajo ali odkup s strani enega dediča. Pri hiši so ponavadi največji problem papirji.  Ali so urejeni, imate uporabno dovoljenje? Velikokrat pri hišah dokumentacija ni popolna. Potem  morate v delno legalizacijo , ker kupec ne bo dobil kredita brez uporabnega dovoljenja.

Plačuješ sorazmrrni del  glede na to koliko je dedičev, kar je logično. Za uporabo prostorov pa se dogovorite kdo bo imel kaj.

Zakaj omenjate kredit?

New Report

Close