Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek delo med porodniškim dopustom

delo med porodniškim dopustom

Moj malček je že kar velik, mene pa potrebujejo v službi za nek projekt. Ker je delo kratko – 4 ure na teden, bi lahko sprejela. Plačilo bi bilo honorar po pogodbi.

ALi lahko v tem primeru izgubim porodniško (ali moram delo javiti na CSD)?
Kaj pa če delam prostovoljno in brezplačno (pa mi bodo plačali, ko se vrnem)?

Ali ima katera izkušnje s tem?
Zelo bom vesela nasveta – tudi delat bi rada šla, da bi bila malo med ljudmi, pa tudi kakšen tolar bo prav prišel.

Da, lahko izgubiš porodniško denarno nadomestilo.

Zmeni se da boš koristila nadure. Ti pridejo še kako prav po porodniški!

Jaz sem se dogovorila za nadure, ki sem jih z veseljem koristila, ko sem se vrnila v službo.
Lep dan, r.

Meni so na CSD Šiška razložili, da je porodniška za 8 ur dnevno (normalen delovnik) in da je čisto naša stvar, kaj počnemo v svojem prostem času (zanimala sem se za prevajanje). Baje so se pozanimali tudi na ministrstvu za delo. Enak odgovor pa sem zasledila tudi na njihovi spletni strani:
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/vprasanjaSV.asp

Ali bi lahko, prosim, kopirala odgovor iz CSD Šišk, ker ga ne najdem. Na mojem CSD-ju trdijo, da se naj ne bi smelo delati. Če ne bo šlo drugače bom poklicala sama na MDDSZ.

Hmmmm….najprej vse jamrajo kolk je prekratka porodniška, da bi bile vse rade čim več z otrokom, ko jo pa majo, pa nekatere komaj čakajo, da bi šle delat in hkrati služile na dveh koncih.
Prav tako tiste zdrave, ki so na bolniški zaradi rizične nosečnosti, ki vseskozi sprašujejo, če morajo bit res doma, ali smejo iti na dopust na morje ali celo leteti čez lužo, ali smejo delat v službi na črno….
Ali pa da jim tistih nekaj dni dopusta ne propade, raje prekinejo to bolniško tik pred porodom in grejo v sluzbo in koristijo tisti dopust za tistih par tolarjev, ki jih dobijo več. Pri tem pa izpadejo neresne pri firmi in neresne pri zdravniški komisiji.

Skratka same materialistke.

New Report

Close