Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Delo na Elektro

Delo na Elektro

Zdravo,

malo raziskujem, kje bi nadaljeval kariero in pomislil sem na Elektro podjetja, predvsem na Elektro Gorenjska. Morda kdo dela tam, je delal oz. pozna zadeve iz prve roke. Verjetno so razmere po ostalih Elektrih (Ljubljana, Celje, Maribor…) precej podobne, tako da tudi komentarji iz teh podjetij ne bodo odveč? Po izobrazbi sem udis in imam tudi nekaj osnov dela v IT administraciji. Nisem ravno idealen kandidat, vendar nekaj bi se zagotovo našlo. Kakor mi je jasno, je znotraj vse določeno s Kolektivno pogodbo. Recimo tale v priponki je edino, kar sem našel, ni pa vezana za dotično podjetje (Vaš link). Ciljam na delovna mesta v VI in VII tarifnem razredu iz priponke.
Razpisanih delovnih mest praktično ni. Še tista, ki so bila, so za nižji kader. To že kaže na to, da si verjetno marsikdo želi delati tam.

Če bi mi lahko kdo odgovoril na spodnja vprašanja, bi bil zelo vesel.
Na kakšno konkretno delovno mesto lahko ciljam in kakšne so plače?
Kako je z dodatki? Vidim, da regresa ni, obstajajo pa redne nagrade za vse zaposlene. Plačuje se tudi dodatno zavarovanje kar je manjši plus.
Kakšna je notranja klima? Ali gre za kolegialen odnos in lahko pričakuješ pomoč sodelavcev ali pa te zgolj vržejo v vodo in če splavaš splavaš, če pa ne, pa pač ne?
Kako je z napredovanji? Se to da, ali je vse več ali manj po vezah oz. oddano v naprej?
Ali tisti, ki se tam zaposlijo ostanejo za dlje časa oz. kar do upokojitve, kot je to ponekod v navadi?
Kakšno je delo znotraj? Je precej enolično? Gre za hiter razvoj, kjer se je potrebno dodatno izobraževati tudi doma?
Kakšen je tipičen delovnik? Klima v podjetju?
Bi lahko to kdo primerjal z raznimi Iskrami, ki jih je v Kranju polno?

Hvala za odgovore. 🙂

Zdravo,

tudi mene zanima kar je zapisal predhodnik. Ali kdo pove kaj več o delu na Elektro? Se pravi ne zanima me delo na terenu, temveč pisarniška dela – morda IT oddelek? Najraje za Elektro Gorenjska.

Hvala za odgovore…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close