Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek delo ob nedeljah

delo ob nedeljah

zanima me zakaj moramo delati ob nedeljah gostinci,železničarji,piloti….kaj imamo več kot trgovci?enako imamo družine-razen če so naše malo manj vredne? kaj menite vi?otroci le teh so ravno tako prikrajšani za mamico in očija ki delata v nedeljo.

in novinarji, zdravniki, gasilci, policaji …

hvala za dopolnitev. jest mislim da nam bodo plačo povečal za kakih 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kajneda?

Po toči zvoniti je prepozno. O tem, ali si pripravljen delati ob nedeljah, je potrebno razmišljati, ko izbiraš poklic.

Nesreča na žalost v nedeljo ne počiva, zato so zdravniki, medicinske sestre, gasilci, in še marsikdo potrebni tudi takrat. Pa tudi razvedritve si želimo ob vikendih več, kot čez teden, zato so na delu tudi gostinci,…. Ali pa storitvena dejavnost, ki mora delati 24 ur na dan. Primerov skratka še in še.

Jaz ne bi rekla, da so ti poklici manj vredni, ravno obratno.

Tudi nekateri zaposleni v javnih zavodih delajo petek in svetek…. :-((

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Ma o tem lahko samo sanjamo,jaz za 4 delovne nedelje mesečno dobim ušivih 8 jurjev,moj dragi pa dva več.

In varnostniki 😉

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Včasih lahko zbiraš, včasih se pa vse obrne, veš, sanitarka?

Ko je moja teta izbirala poklic, se je delo končalo v petek ob treh, enkrat mesečno sobota do 12h. Zdaj vsako drugo soboto IN nedeljo in to do večera. Do penzije ma še x let, tudi če se prekvalificira, je kot stare nihče ne bo vzel. IN? Na kaj natanko naj bi ona pazila pri izbiri poklica?

Ko je moja sestrična končala tekstil, je takoj dobila službo in čisto soliden denar. Ko jo je zgubila, je šla v obrt, da bi lahko preživeli, pa je vse propadlo. Sproti je študirala, ker je videla, kaj se bo zgodilo. Stara je 35 pa je nihče ZASTONJ ne vzame za pripravništvo. Ko se je ona odločala za poklic, je bila situacija čist druga…drug režim…druga država…drugi ljudje…ma, drugi svet, vam povem.

tako, da ni vedno vse stvar prostovoljne izbire…

Bo držalo tole :(((

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Jaz sem pa vesela da lahko delam ob nedeljah…pravzaprav da imam možnost delat. In če bi se odločali za moj sektor da bi prepovedali delo ob nedeljah bi bila proti.
Lahko je biti proti nedeljskemu delu, me pa zanima če bi tako razmišljali tudi kasneje kot višek. Dvomim.
Vedno razmišljamo kako bi imeli več dopusta, pa za vikende doma, pa praznike doma, pa 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bolniške itd….
Če daš odpoved dobiš vse to…in daš možnost nekomu ki imajo voljo do dela da le tega dobi.

Točno! :))

A je res treba spet? Nikoli, res nikoli ne bo noben sistem urejen tako, da bi bilo vsem prav. Zdaj se pač prepucavajo zadeve na plečih trgovcev. Pa ni treba kar družno pljuvati po njih, ker dejansko niso vsi trgovci za takšno rešitev. Sploh pa sem sama vso zadevo razumela kot boj za vrednote – pa ne le za družine prodajalcev, pač pa tudi za družine potrošnikov.

P.S.: Tudi sama delam v trgovini. In, če bom odslej nedelje frej, bom vesela. Če pa jih bom še naprej delala, se pa tudi ne bom metala po tleh. :)))

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

eh, mi2 sva druzboslovca, pa ravno tako delava vse vikende …
pa se placajo nama ne …

se pa izmenjavava, da mali ni sam, seveda.

New Report

Close