Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus delodajalec ni izdal sklepa o delu od doma

delodajalec ni izdal sklepa o delu od doma

zaradi primerov korone službi smo vsi v firmi na kolektivnem dopustu. Sedaj pa se vodstvo dogovarja glede dela od doma. Vsak naj bi si prišel po svoj služben računalnik in ga odnesel domov, od koder bo delal.
Nobenega pisnega sklepa, nobenega navodila, kako se registrira delovni čas pri delu od doma, ne nazadnje nobenega dogovora, ali nam bodo povrnili stroške elektrike, ki jo bomo skurili.

Mogoče se zdim malenkostna, vendar bomo pri nas doma štirje uporabniki neta in elektrike – oba otroka (imata šolo online) in midva z možem, ki naj bi oba delala od doma. Sploh ne vem, če bo naš domači internet zmogel tole. Da o porabi elektrike ne govorim.

Brala sem, da ti v primeru dela od doma pripada nek dodatek za povračilo stroškov (tudi porabljene elektrike), vendar mora to najbrž biti na pisno? Poleg tega mora biti tak oblika dela prijavljena pri inšektoratu za delo. Naši kavbojci pa kr po domače..

Kako imate urejeno drugi?

ti pa maš probleme.skrbi te kako bi lahko še več zasluzila v času svetvne krize.rada bi plačilo za porabljeno elektriko,keri maš prizgan prenosnik?hahahahaha

sem pričakovala tak odziv 🙂 ne gre za to, doma bosta dva oreg računalnika (mgoče za tvoje tajniško delo zadošča laptop), prižgana non stop in tudi non stop na netu. Ne vem, kaj sicer ti delaš, ampak očitno nimaš pojma, kako to gre, zato lahko mirno preskočiš in se ne praskaš, kjer te ne skrbi.
in ne, ne želim zaslužiti več, želim dobiti povrnjene stoške v skladu z zakonom.

Sklepe boste že dobili, če ne prej, ko boš prišla po računalnik v službo in bodi vesela, da ti to omogočijo.

Pri nas pa delo je, pa so nadrejeni tako zakomplicirali z delom od doma, češ da nimamo ne vem kakšnih dostopov do službenih računalnikov (pa jih po večini niti ne rabimo), pa da mogoče doma nimamo pravih miz in stolov glede na varnost in zdravje pri delu (smo pripravljeni uporabljat svoje domače računalnike in delati brez povračila stroškov elektrike ipd., stol in mizo pa tud vsak ima) … skratka vse, samo da ne bi delali od doma in tako nas bodo dali na čakanje na delo (80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} nadomestilo) … Ko bomo prišli nazaj, bomo pa krepavali od gužve. No, in potem imajo še jajca rečt, pa saj si lahko kaj odnesete domov, da vam bo potem lažje. Kdo tu koga **

Ampak, suma sumarum, sam da ostanemo zdravi.

V izrednih razmerah lahko delodajalec enostransko spremeni lokacijo dela. Torej lahko odredi delo na domu. Takoj ko lahko, pa pošlje tudi obvestilo na inšpektorat.

Načeloma se za to izda sklep, super pa je (oz. bi bilo že prej), če ima delodajalec to konkretneje urejeno v internem aktu. V običajnih razmerah pa se uredi v pogodbi o zaposlitvi.

Glede nadomestila. Da, ti pripada. Mogoče boš tule izvedela kaj več https://www.informiran.si/portal.aspx?content=delo-na-domu

Pisni sklep, ki sem ga podpisal, zraven dobil navodilo o urejenosti delovnega mesta doma, varstvu pri delu in kontaktne številke in maile. Glede refundacije stroškov – pripada mi 30eur mesečno bruto. Durgega kot elektrike in neta ne uporabljam, strošek za naše gospodinjstvo je s tem ca. 70 eur. 30 bruto je za službeno porabo fair game pomoje. Delovni čas se ne registrira, od 07:30 do 15:30 moraš stalno dosegljiv na mail in telefon, brez “kuhanj” in “varstva”. Simpl ko pasulj.


Pri nas je tako že od ponedeljka. Oba delava od doma, mož na prenosniku, jaz na stacionarcu, ker praktično ne znam več delat brez 2 ekranov. Otroci vsak ne enem prenosniku, delajo za šolo.
Danes je imel en od otrok celo glasbeno šolo po skypu. Internet dela b.p..Res pa je da smo si že prej zrihtali dobre povezave. Računam, da za elektriko ne dobimo bistveno višjega računa. Pri nas je obvezna prisotnost od 9 -14, vodi se po dejanskih urah. Se pa kup z delom manjša, tako da se pričakuje da če ne bolje, da bomo delali manj. Pri meni je nadomestilo 50 EUR na mesec, pri možu pa se mi zdi da nekoliko več.

New Report

Close