Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek denarna pomoč po nadomestilu

denarna pomoč po nadomestilu

Živjo!

Se mi isteka nadomestilo na Zavodu za čas brezposelnosti, pa me zanima kakšna je meja za denarno pomoč, oz. kolikšno plačo naj bi imel moži, smo pa trije. Hvala.

Za enkratno denarno pomoč so meni razložili, da se ta meja oz. cenzus pri določanju spregleda, torej ni pomemben.

Cukrček, prvič slišim kaj takega, jaz sem za denarno pomoč zaprosila enkrat, sem šla direktno na CSD Vič, smo imeli zares težavno situacijo, mož je imel nesrečo …pa so mi razložili, da bi morala biti oba brez dohodkov vsaj tri mesece in oba prijavljena na Zavodu. Za kakršnokoli denarno pomoč in nadomestilo so mi vedno lepo razložili, da naša družina presega cenzus. Nekako se mi dozedeva, da gre spet za vip razlago zakonov.

O pa ja, vedno so cenzusi, morda za enkratno pomoč res prošnje obravnavajo posebej, za tisto večmesečno pa je gotovo meja in ta je na žalost pri CSDju zelo nizka, pri zavodu za zaposlovanje pa malo višja.
Namreč, ko se ti izteče nadomestilo, lahko zaprosiš še za denarno pomočna zavodu, ki pa je za vse enaka (pribl. 34.000 sit). Ko se ti to izteče, pa se še vedno lahko obrneš še na CSD. O mejah ti bodo pa tam povedali ali pa poglej na stran od CSD Šiška, najbrž je kaj objavljeno.
Pri nas smo 5članska družina z eno malo plačo, pa se nam je bolj splačalo zaprositi za pomoč od zavoda kot od CSD! Tako nizka je namreč tista meja….

raglja

No, pri nas očitno spet malo drugače delajo, sem bila tam v zvezi s podporo za brezposelne in so mi celo sami ponudili možnost, da do takrat zaprosim za enkratno denarno pomoč, pri odobritvi katere se spregleda cezus v družini.

Je tako! Kot je napisala raglja! LP

New Report

Close