Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Deodorant pri 8 letih??

Deodorant pri 8 letih??

Pri mojem 8 letniku sem zacela opazati oz. bolje vonjati, da ima pri svojih 8 letih ze pravi moski vonj pod padzduho – ce prej seveda dolgo kolesari, sporta oz. je “presvican”.
Do zdaj smo se pac vsak vecer stusirali in je bilo. Kaj pa zdaj? Naj mu npr. ko pride domov recem, naj se gre pod pazduho umiti? Naj ga nazenem pod tus, ceprav bomo sli verjetno popoldne se ven in se bo spet prepotil in bo sel zvecer se enkrat pod tus?
Deodorant? Pri njegovih letih si res se ne predstavljam, da bi uporabljal deodorant…

Skratka malo sem zmedena.

Kaksen nasvet? Ima katera podobne izkusnje?

M

Meni osebno se zdi kar nekoliko zgodaj.
Če pa je tako že tudi, ko pride iz šole – recimo po šp. vzg., potem bi pa razmislila o čem zelo blagem in brez vonja!

Mogoče bi bil zanj primerem kristal, dobise v DM-u! Je brez vonja!

Ko otrok prične oddajati vonj zaradi potenja, je primerno, da prične tudi uporabljati deodorant. Tu ni važna starost, pač pa kdaj mu pričnejo delovati hormoni, ki vzpodbujajo žleze znojnice. Seveda mora biti deodorant brez alkohola in najbolje, da je v stiku.

Razen seveda, če ne želite, da se vaših otrok zaradi smradu prijatelji pričnejo izogibati.

Samo ne kakšnih antirespiorantov z aluminijevim šitom in podobnimi umetnimi superdreki ter močnimi dišavami. To uničuje kožo in žleze itd. pa še nič otroško ni, da bi osemletnik dišal po ne vem čem. Jaz bi prav tako svetovala kristal. Mogoče imajo pa kakšne otroške kolekcije tudi deote za otroke.

lp

Športniki se umivajo večkrat na dan. Če se tvoj otrok ukvarja s športom, naj se potem pač stušira, a ne. Saj je tudi tuširanje s samo vodo dovolj, če je pravočasno.

dandanes so mila blaga in nežna do kože, četudi se bo 2krat na dan tuširal, mu ne bo hudega. Tako ga boš naučila, da bo skrbel za svojo higieno (in nosove drugih ljudi), ni hujšega kot prijeten fant, ki zaudarja.

Tudi pri moji osemletnici se že nekaj časa pojavlja potenje in zraven neprijeten vonj. V lekarni sem po nasvetu kupila od Eucerina losion, ki je res zelo blag in ublaži neprijeten vonj. Sem pa povprašala osebno zdravnico, kako je s tem, če ni to še vse prehitro, pa sva dali skozi nekaj pregledov in niso ugotovili nič, samo to, da se pač nekateri otroci prehitro razvijajo.

Hvala vsem za nasvete!
Ja, nekaterim hormoni res prej zacnejo ocitno prej delati:))

Verjetno se bomo najprej malo pogovorili – saj kakor opazam on tega se niti opazil ni (?):), potem pa kaksno tusiranje vec, pa res morda tudi kristal ali pa ta blag losion iz lekarne.

M

New Report

Close