Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek dežela, kjer se cedita med in mleko?

dežela, kjer se cedita med in mleko?

Naj mi nekdo pove kaj pa je sedanja vlada naredila dobrega. Koliko obljub je izpolnila, tako potrebnih in obljubljenih reform izpeljala, namesto, da si je natlačila žepe in račune. Sebi in svojim bližnjim.

Meni izgleda bolj kot dežela, kjer se preštevajo kosti. Dežela kjer je bolj pomemben včeraj kot jutri. Dežela, ki ne gleda naprej ampak nazaj. In taki bodo solili pamet Evropi. Aja, z nekaj lepotnimi popravki bomo nekaj bornih dni kukr carji. Nad gladino nas itak držijo samo lepotni popravki.
Se bojim, da se nam bodo osli režali.

Se nam že režijo.

Druge Švice ne bo. Ne glede na vlado.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Sosedova hčerka živi z družino v Švici, že dolgo let, nevem koliko. Ima dve hčeri stari 22 in 25 let, obe sta tam rojeni.

Dejala je, da so tukaj v Sloveniji samo jabolka cenejša kot v Švici.
Vse ostalo je dražje.
Plača, oz. osebni dohodek, je pa tam precej višji.:-))

Moja prijateljica je iz Zuricha. Ima, mi bi temu rekli, višjo šolo. Dela v zasebnem podjetju, grafika, priprava besedil za tisk. Na kredit je kupila trosobno stanovanje v Zurichu, z gotovino enosobno v Beogradu in ima precej dober avto. Je pa dve leti mlajša od mene. Da je vedno v najboljših cunjicah, o tem sploh ne bi. In kako za vsak prost dan ali praznik leti v Beograd (vozovnica ni brezplačna) tudi ne bi. Je že res, da je edinka, zato starši lahko kaj primaknejo … Ampak pri nas mnogi starši imajo tako slabe pokojnine, da ne morejo primakniti prav nič. Ona tam ni nič ekstra, navaden srednji sloj. Pa vse to … Cene, pa, ja, iste.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

ja POCENILI so RTV naročnino, kot so obljubili, da smo na referendumu glasovali za njegov zakon o javni RTV.

Vsi, ki se vam toži po Švici… mislim, da so vam vrata na stežaj odprta. Tako izstopna kot vstopna. Samo če znate kaj delati oziroma če ste pripravljeni delati. Za kar pa dvomim.

Nemara levičarji pozabljate, da Švicarji niso imeli komunizma.

Medtem, ko so pri nas komiji afne guncali, so Švicarji DELALi.

Meni je čist logično, da ima Švica 10krat boljši standard, kot mi.Menda ja ti nisi mislila, da bomo mi v 16 letih zgradili to, kar so oni v 60 in več?

Sicer pa lahko greš ti tud v Švico, pa boš živela kot tvoja sestrična, sploh ne vem, kaj čakaš, če tako trpiš v Sloveniji.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Si bil-a tega mnenja tudi za čas LDS,a li je tvoje zlovešče mnenej rezervirano le za čas vladavine napačnih?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Najglasnejši so tisti, ki bi v državi, ki je RES kapitalistična, kri pljuvali.

Slovenija je zelo socialna država, ki še vedno ogromno nudi ljudem, ki bi v kapitalistični državi živeli v kartonastih škatlah.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Druga Švica? V svoji realnosti ne razmišljam niti o sedmi Švici. Marsikaj nam manjka. Delovne discipline? Seveda gre tudi gasterbajterjem dobro, ker DELAJO. Tu se strinjam s Spiderjem.

Spider: naj ti priznam, čeprav mi je skoraj nerodno. Verjela sem Janši, takrat sem volila zanj, ker sem si goreče želela sprememb nisem niti opazila njegove častihlepnosti, lakomnosti po oblasti…prezrla sem informacije o razsuti družini, zamahnila z roko in se potolažila…eh, je že z žensko nekaj narobe…na snežnem metežu, na mrazu sem, na vročini sem stala in vzklikala njemu in zanj…to isto bi sedaj ponovila, da le nebi bilo prepozno za državo.
Navček je odbil že zdavnaj.
Zlovešče? Poglej zdravstvo, pravosodje, sodstvo, prometni resor, Zverovo ministrstvo, finančno je itak poseben primer, na področju zaposlovanja se je kaj premaknilo? In za posladek še RKC.
Kok se mamo fajn, ha?

Nič slabše, kot v času LDS.

Jaz osebno s eimam celo boljše.Zakaj, vas nič ne briga.za to, kako s eimajo levičarji, mi je pa vseeno.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

se podpišem!!!

Seveda se imaš fajn. Dokler ti ni potrebno skrbet za nič in za nikogar, razen za svoja oblačila in pomado…aja, sorči…seveda je zate boljše…dvignili so ti brzino interneta. Aja, pa dima ti več ne puhajo pod nos, ob tistih redkih priložnostih, ko greš “ven”.

Saj briga me res nič.

Glede kajenja sem bil proti zakonu..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Tudi jaz sem bila proti pa čeprav sem nekadilka. Butast zakon. Sprejeli so ga pa le. Kdo že?

Jaz ga nisem.So ga pač sprejeli, jokal ne bomn.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Zakon o proti kajenju na javnih mestih je uredu. Sedaj grem lahko tudi jaz, ki ne kadim, v lokal.

Povzetek; komunisti so krivili sovražnika (no teh je bilo poleg nemških okupatorjev še desetletja kar nekaj), levica je krivila komuniste (seveda smo toliko let živeli pod komunizmom, da je v tako kratkem času kaj narediti čudež), desnica pa sedaj krivi levico (ta je itak vse uničila v času svojega vladanja, da je spet premalo časa, da se stvari uredijo, če pa ni uničila levica v času svoje vladavine, pa se vrnemo spet k komunistom).
Pa smo v začaranem krogu.
In potem smo tukaj še mi ljudje. Živimo v svobodni, demokratični državi, imamo svbodo govora, tiska…Domobranci so naenkrat samo žrtve, ki niso nikomur storili nič žalega, partizani, pa so neka izmišljena bitja, v resnici pa so bile to horde morilcev, ki so po gozdovih divjale samo z namenom, da koga zakoljejo. Tisti, ki kritizira desnico, je takoj označen kot komunist, tisti, ki kritizira levico, pa je cerkvena rit. Tisti, ki kritizira državo (bog ne daj, da še ni čistokrvni Slovenec) in jo primerja s kakšno drugo, potem je takoj izgnan naj gre tja.
Zdaj se pa vsi lepo vprašajte v čem ste vi boljši od partizanov, domobrancev, komunistov, levičarjev in desničarjev (no kjerkoli se kdo najde). V NIČEMER, ker če bi vaše besede prešle v dejanja, bi bilo več pokolov, kot jih je bilo v zadnjih 100 letih, samo mehanizmov za to ni. Upam, da jih nikoli ne bo, ker eden dober karizmatik in malo anarhije, pa smo tam. In če se že tako delate pametne in preučujete zgodovino, se vsaj nekaj dobrega naučite iz nje. S svojimi komentarji ste pravkar potrdili ciklično teorijo zgodovine, kaj pa je to pa si poglejte v literaturi, če ste vsi tako pametni.
Kaj če bi se vsi lepo znebili svojih ideoloških nagnjenj (ker če ste tako preučili zgodovino ste se najbrž naučili, da je vsa hudodelstva povzročila prav ideologija) in začeli razmišljat o boljšem jutri zase, za svoje sodržavljane in svojo državo. Saj navsezadnje to tudi pričakujete od svojega predsednika in svoje vlade.

LP

Problem medu in mleka je v tem, da bi Slovenci radi oponašali šmek evropskih bogatašev…a denarja za to ni.

Kr poglejte okoli sebe…kakšne avte ljudje vozijo itd.

Pri nas se folk enostavno preserava.

Bil sem marsikje, tudi v New Yorku, tudi na Norveškem…ampak vam povem…toliko nekega šmeka, kot pri nas, nisem nikjer videl.

Mogoče edino v Rusiji.Samo v Rusiji so še tako nori, da svojo “imenitnost” dokazujejo s kupovanjem prestižnih avtomobilov…itd

Poglejte Italijane.Kaj oni vozijo.Bistveno slabše avte, od Slovencev.Kaj mislite, da so tako revni, al kaj?

Bistveno bogatejši so od nas..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Evropski bogataši? Bi šlo natančneje? Če si že zgodbo napletel na njih plečih.
Dober avto na lizing? Zakreditirani smo do smrti a glavno, da imamo nov avto!

New York…mesto nasprotij…očitno si bil v Bronxu. Šmek, ja.

Je res samo tisti pravi bogataš, ki se kiti, hvali in razkazuje na vse pretege? Pri marsikom nebi nitti slutil, da gre za bogataša. Pa so res Gospodje in Gospe.

Jug Italije?

ksantipa22, to mi je pa všeč. Utopija – morda pa ne. Začnimo pri sebi!

Si ti pismena?

Povprečen Slovenec bi rad živel kot en bogat nemec, a to pač ne gre, kajne.

Bil sem tud na Manhatnu…pa se mi ne zdi tako zašmekan, kot centri slovenskih mest.

Ne jug, sever Italije.Ok, Milano je izjema.Greš v Trst, recimo.kaj misliš, da so revnejši od nas, al kaj, da majo tako slabe avte?

daj no, mar ne bi bilo bolje priznati, da smo Slovenci obsedeni z materialnimi dobrinami, predvsem avti in da se zato marsikdo preserava?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Prosim, beri, prijateljica. Ne sestrična.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

jaz se pa celo strinjam s spiderom glede materialnih dobrin pa zabitih slovencev ki se kažejo navzven enako velja za italijane res je, italijani so zelo bogati in vozijo povprečne avtomobile -sem jaz tam bil in vem kak je to-. punca 22 let vozi enga fiata na banki ima pa 60 000 evrov pa svoje stanovanje tako da mi smo čisti cigani. kar se zakona tiče spider nimaš prav saj kadilec pač nima pravice ogrožati nekadilca. in kar se maerike tiče pa stanovanj itd, morate vedeti da imajo američani popn dekl bajte mi pa betonske. če tam zapiha tisti karton kar skup pade pri nas se to ne more tako hitro zgoditi gvoorim za isto kategorijo orjana naprimer.

New Report

Close