Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek dilema zaradi parcele

dilema zaradi parcele

Z možem sva zasledila okoli 1000 m2 veliko parcelo. Parcela je lepa in sončna in nahaja se v kraju, ki nama ustreza. Poleg tega je zazidljiva in ima že vse na parceli (el. vodo, tel. ..) Sicer se bova v službo oba morala voziti (jaz 15 minut, kar mi sploh ne predstavlja problem, mož pa okoli 40 minut). Cena je zaenkrat malo problematična, ker bi nama težko zneslo, tako da upava, da se bomo pogodili za kakšen evro ali dva na m2 manj.
Sem pa glede ene stvari v dilemi. Parcela se nahaja zraven ceste, ki povezuje dva kraja. Gre za dva zelo majhna kraja oziroma vasi pa vendar imam pomisleke zaradi hrupa, ki ga povzroča promet. v bistvu je promet zgoščen zjutraj, ko gredo ljudje v službe in verjetno popoldan. Veliko pa je tudi vikendaških izletnikov, ki se v sosednji kraj in od tam naprej na razne izlete, turistične kmetije, naravo ipd.
Vedno sem si želela hišo na mirnem kraju, sedaj ko najdem idealno (skoraj) pa se mi poraja dvom, če mogoče le ni tista cesta preveč prometna. Mož me tolaži, da sigurno ni tako grozno (seveda izhaja iz velikega mesta).
Razmišljala sem, da bi mogoče uredila prostore v hiši tako, da bi imela dnevno in kuhinjo tran od ceste in eventuelno tudi balkon ali teraso na drugi strani hiše kot je cesta.???

Kaj meni ostali? Vem, da se bom morala sama odločit, pa vendar, saj v bistvu sem hotela samo malo pojamrat, ker iščeva parcelo že dolgo časa, sedaj ko jo najdeva pa me ta cesta kr moti in moti in mi ne gre iz glave.

40 min. do službe je huda (saj vem, iz Medvod se voziš dalj časa, ampak vseeno).

Sicar pa je OK. Na cestno stran daš pomožne prostore (shramba, stopniše, garderobna soba, utiliti, …) in okna naj bodo protihrupna.

Pa klimo v VSE prostore (magari samo instalacijo, samo da imaš pripravljeno, če se kdaj izkaže, da jo potrebuješ (da ponočli ne bo potrebno odpirati oken na cestno stran). Pa klima tudi oddaja hrup, to moraš vzeti v zakup.

LP J.

Prometa se počasi navadiš in ga kasneje niti opaziš ne več. Mi živimo cca 30 m od glavne ceste, cca 250 m zračne od avtoceste in ob cestici, ki pelje naprej v vas, pa sem se tega prometa že tako navadila, da me nič ne moti in ga sploh slišim ne več, razen kakega zagrizenega motorista s kakim frčotom, ki ropota, da ga cela vas sliši. 🙂 Pri vas bo pa verjetno 100x manj prometa kot ga je pri nas, tako da se pomoje vseeno splača dobro parcelo vzet. Glede na to, kako se pa tudi gradi pri nas, lahko pa tudi mirna parcela kmalu postane prav bučna. 🙂 Edinole spalnice, pa teraso in dnevno sobo bi obrnila stran od ceste, če imate to možnost, pa mogoče da hišo pomaknete bolj v notranjost parcele, če se da (dlje od ceste).

LP

40 min vožnje so službe pa res ni tako veliko. Jaz se vozim vsak dan 30 min v eno smer, pa mi sploh ni problem. To so samo predsodki. Koliko časa pa misliš, da se vozijo zjutraj iz Medvod do Ljubljane, pa so praktično pred Ljubljano.

Poskusita iti kdaj tja ob prometni konici, pa bosta sama videla, kako je s prometom.
Kako hrupno je, je odvisno od velikosti kraja in s tem posledično od števila vozačev, od hitrosti (višja je, tem bolj hrupno je), spomladi in poleti računaj še na voznike težkih motorjev (mogoče, ne vem, ali se vozijo tam), ker so ti v bistvu še hrupnejši od tovornjakov.
Sama vožnja v službo se mi pa ne zdi pretirano dolga…

Pred kratkim smo kupili parcelo, ki je poleg glavne ceste. Povezuje dve vasi in meni se ne zdi toliko prometna. AC imamo ca 400 m stran.

Nam se ni zdelo problematično.

New Report

Close