Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek DIMOCO BANDA

DIMOCO BANDA

Pišem, da bi se čim več ljudi informiralo o tej bandi pokvarjeni.

Na računu TELEMACHA se mi je pojavil znesek v višini 50,63 EUR za komer. spročila DIMOCO. Nisem imel pojma od kje in zakaj??

Znesek iz naslova «Dimoco« je bil zaračunan na tel št. mojega 10 letnega sina. Po prejetem računu sem preveril sinov telefon in na njem ni bilo nobenih SMS sporočil. Sin mi je zatrdil, da se ni prijavljal na nobeno sporočilo in tudi ni vpisoval svoje telefonske številke (vasj ne v zadnjem letu)
Na vprašanje, če je kaj sporočil brisal, je tudi odgovoril nikalno, da pa je dobival neke številke in jih je označil kot »nezaželena pošta«. Po pregledu nezaželene pošte sem ugotovil, da je not celi kup neodprtih sporočil od konca junija (tudi po štiri na dan) do avgusta in sicer številki 6677 in 6655.
Po pogovoru s TELEMACHOVO operaterko sem tudi poskusil s »STOP » sporočilom na omenjeni številki. Zavrnjeno in sporočil ni bilo mogoče poslati.

PA ŠE TO:
V roku ene ure sem čisto naključno omenil dvema znancem za ta “DIMOCO” (prva dva s katerima sem govoril), pa je bilo na moje začudenje obema znano!!?? Eden je omenil(MOBITEL), da tudi dobiva in da mora sedaj hitro preprečiti…pri drugem pa je prav tako dobival sin in so 2 x plačali ca. 10 EUR…dokler niso ugotovili….sprva sploh niso opazili!?

TA BANDA MASOVNO KRADE MILIJARDE…IN SE NIČ NE ZGODI. Ljudje izgleda kar plačajo, ker jih nekdo žal nasral……samo, da so se jih rešili!?? Ni šans da plačam, pa če TELEMACHA nikoli več ne vidim, imam tudi TV. Bom poslal na vse možne institucije. To bi se moralo rešiti zakonsko z visokimi kaznimi.

Še moje osebno mnenje glede operaterjev. Menim, da so soodgovorni za to barabijo in bi lahko te masovne kraje »SMS klubov« preprečili.
DIMOCO tel številka v SLO= 018888689. Od pon do petka od 7.00 do 17.00.

Hi,
We’re from DIMOCO and just read your post. We would like to help you by forwarding your concerns to the responsible service provider. Therefore we kindly ask you to go to the MPSC – the Mobile Payments Service Center Website: Vaš link
Cheers DIMOCO Service-Team

DIMOCO – PAYMENT INSTITUTE FOR COMPANIES: DIMOCO is a payment institute for carrier billing enabling almost 1 billion European subscribers to purchase goods and services from merchants and aggregators with their mobile devices which are charged via the operators’ billing system.

MPSC – SERVICE CENTER FOR CONSUMERS: MPSC – Mobile Payments Service Center has specialized in the professional handling of user enquiries regarding mobile payment services. The advantage: Digital service providers are thus able to combine their user requests at MPSC and provide users with an even faster feedback. A great plus: User can handle their mobile payment transactions online.

ZPS to raziskuje. Glede na članek Vaš link je sedež Dimoca v Avstriji.
Res mi gre na živce, ko imamo večinoma penzioniste in otroke, ki se sploh ne zavedajo nevarnosti tega Dimoca. Kako bi ji preprečili? Upokojenka po pomoti “klikne” na “vaš telefon vsebuje viruse”, “vpišite telefonsko številko” in se prijavi na Dimoco. 2,54€ ali nekaj takega na SMS – vsak teden, vsak dan!
Preden ti razložiš upokojenki, da ne more tvoj telefon kar vedeti, da imaš 35 virusov na njem, je že prepozno. Potem moraš račun poravnati, saj je očitno razvidno, da si se na to naročil in prav nobenega ne briga, da si to storil nevede, se odjaviti z besedo STOP na te razne 4-mestne številke (zdaj mislim, da ima številko 3322) in potem moraš še poklicat operaterja, da ti to še blokira (da se ne bi v slučaju zgodba ponovila).
Članek ZPS je iz leta 2010, sedaj smo pa skoraj 9 let za tem in še vedno se to masovno dogaja! Kdo je tu slep?!
Jaz svetujem vsem staršem, da naj ne naročajo svojemu otroku naročnine, ampak naj imajo lepo predplačniške kartice. Samo tako jim bodo ti lopovi od Dimoca v skrajnem primeru ukradli največ 20EUR z računa.

nova
Uredništvo priporoča

Je tudi meni dvignilo pokrov, ko sem prebrala to ime. Res bi bilo prav, da bi se kdo v tej državi malo poglobil v to barabijo.

Nateguni, da ni večjih. Tudi mi smo fasali plačilo 50 evrov. Pa to se dogaja že več kot 10 let.
FA.K YU. BAND.A. Ne pošiljajte nobenih podatkov.

oh fuc* …a to noben nic ne more…..to se se vedno dogaja….kar neki…ko gres pes cez rdeco dobis kazen a ta banda pa lahko dela kar po svoje…in telemach sodeliuje z njimi….cudovit svet

Temu se reče legalno živeti od nategovanja. Mislim, da so bile že TV oddaje na to temo, ZPS se je ukvarjal s tem, a situacija ostaja enaka. Celoten sistem je zelo prefrigan, tako da se marsikdaj mimogrede zafrkne tudi kakšen previden človek.


Stvar je enostavno reslljiva, vsak operater enostabno ob sklenitvi nsrocniskega razmerja to pove stranki in vklopi blokado, od tu naprej pol ni vec izgovorov, samo imajo prste v marmeladi tudi operaterji

Taka zadeva bi se morala urediti. Zneski so premajhni, da nikomur ne odpre plafona. Evidentno gre za krajo s pomočjo prevaro. Ustanovitelja za 200 let za zapahe, premoženje pa zapleniti za vedno.
DIMOCO; ne navajajte krivih dejstev, vi ste prevaranti!

vbijte svojim glupim otrokom v glavo, da nimajo kaj vpisovat svojih telefonskih številk po internetu.
ali pa jim to v osnovi onemogočite pri operaterju

Pa ti si idijot, sploh ni potrebno nikjer upisat telefonske, klikneš nekam na en link od video ali kar kol, in si avtomatično prijavljen..

tudi meni je ta DIMOCO novembra 2022 “ukradel” čez 20 €. In ko sem operaterja A1 spraševal, za kakšne stroške gre, so se delali, kot da imajo prvič  opravka z to čudno, da ne rečem kradljivo firmo.  Zdaj so mi blokirali komercialne vsebine, upam da bo to res. Sicer bi moral človek z gorjačo nad njih.

Odgovor na objavo uporabnika
Kaligula797, 18.11.2022 ob 12:25

tudi meni je ta DIMOCO novembra 2022 “ukradel” čez 20 €. In ko sem operaterja A1 spraševal, za kakšne stroške gre, so se delali, kot da imajo prvič  opravka z to čudno, da ne rečem kradljivo firmo.  Zdaj so mi blokirali komercialne vsebine, upam da bo to res. Sicer bi moral človek z gorjačo nad njih.

Enaka zgodba… pogledal vsa SMS sporočila od otroka in nikjer nič..  Pri A1 pa enaka zgodba… kako Dimoco ve, da je to račun otroka in zakaj sploh A1 pri takih paketih ne zablokira takoj, ne pa po ugotovljenem primeru… Neki od tega more tut operater

Tudi pri nas je bil problem s tem Dimocom, ampak že kakih 12 let nazaj. Smo tudi nekaj plačali, potem sem morala prav na Telekom na Trg Ajdovščina, da so ga sinu zablokirali. Koliko so že do zdaj pokradli ljudem??? Kako to, da nihče ne more tega ukiniti – kaj pa Tržni inšpektorat?

New Report

Close