Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Diplomirani inženir elektrotehnike – plača pri prvi zaposlitvi

Diplomirani inženir elektrotehnike – plača pri prvi zaposlitvi

Živijo,

Kakšen teden nazaj sem se prvič zaposlil v podjetju kot diplomirani inženir elektrotehnike. Bolj specifično bo moje delo obsegalo načrtovanje različnih strojev in naprav, programiranje PLC krmilnikov, vezava elektro omar itd. Na tem področju imam že nekaj izkušenj, saj sem 3 leta preko študenta delal v nekem drugem podjetju na podobnem področju (industrijska avtomatizacija).

V trenutnem podjetju sem se zaposlil, ker me delo veseli in ker sta kolektiv in šef tudi ful vredu. Zdaj imam pa samo vprašanje glede plače, ker če se z drugimi ljudmi pogovarjam, imajo vsi nekako predstave, da bi moral dobiti višjo plačo, kot so mi jo tukaj ponudili. Res je da te ljudje ne delajo na tehničnem področju in imajo zato taka prepričanja, da bi moral imeti višjo plačo. V trenutnem podjetju imam 1300 € NETO + prevoz + malica, tako dobim cca. 1500 € na mesec. Meni se osebno se to zdi zelo dobro za prvo zaposlitev, sem dejansko pričakoval manj.

Zdaj je dejansko že prepozno saj sem že zaposlen, ampak me vseeno zanima če je tukaj slučajno kakšen inženir, kakšno plačo ste imeli za prvo zaposlitev in če se vam zdi moja prva plača primerna?

Hvala za vaše odgovore.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close