Najdi forum

Naslovnica Forum Arhiv Pravni nasveti Do življenjska pravica in prodaja nepremičnine

Do življenjska pravica in prodaja nepremičnine

Pozdravljeni

S sestro sva lastnici vsaka polovico stanovanja podedovanega po mami. Pri zapuščini sva se strinjali, da ima oče do življenjsko pravico uporabe stanovanja ko pride v Slovenijo ker večino časa preživi v tujini kjer ima nepremičnino. Zanima naju, če je zaradi te pravice kakšna ovira ko se bova odločili, da se stanovanje prodava kajti tam ne bova živeli.

Hvala in lep pozdrav

Pozdravljena,

če v korist očeta pri nepremičnini ni vpisana prepoved odtujitve in obremenitve, potemtakem stanovanje lahko prodata. Vsekakor pa očetu ostane njegova pravica dosmrtnega bivanja v navedenem stanovanju še naprej. Tako bo moral kupec v primeru nakupa prevzeti tudi navedeno breme.

Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi, predstavljajo odgovori splošno informacijo v zvezi z zastavljenim pravnim vprašanjem. Za natančnejši odgovor je potreben oseben razgovor in pregled dokumentacije v odvetniški pisarni.

lep pozdrav

Odvetnik Pavel Zajc

Odvetnik Pavel Zajc I Kersnikova ulica 3 I 1000 Ljubljana I Kontakt: Telefon: +386 1 433 05 58 Mobitel: +386 41 391 064 E-naslov: [email protected] I WWW: http://www.odvetnik-pavel-zajc.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close