Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek dobra/slaba mama?

dobra/slaba mama?

Včasih sem tako zmatrana od vsega direndaja , da se kar malce zaprem (skrijem) v stranišče pod pretvezo, da grem lulat, potem pa me mučijo pomisleki, da sem slaba mama. Ali se kateri tudi to dogaja?

Jaz pa možu pustim otroke, jih vse napodim ven in grem za eno urco spat .o)) potem pa se zbudim kot prenovljena, polna energije. A sem potem jaz tudi slaba? SEm prepričana da ne. Ker imam tudi jaz pravico se kdaj spočit!

Ah, dej nehi no. Privošči si raje malo pravega oddiha (kino, sprehod, kava s priajteljico ipd.). Tudi mame to potrebujemo in zato ni treba imeti slabe vesti.

Ali pa si na wc vsaj kako revijo ali knjigo vzemi, da boš res kaj imela od tega.

Jaz še tam nimam mira 🙂

1. nisi slaba mama.
2. ko sii v dvomih, glej prvo točko.

Narobe je edino to, da se moraš SKRIT. Mame, tajko kot vsi ostali, rabimo svoj OFF (pa ne unga za žužke :)))))

Ne, jaz sem samo mama.

Včasih sem utrujena mama/žena in takrat se ne grem skrivat na WC, pač pa povem, da sem utrujena in se za pol ure počim na hrbet.

Včasih sem sitna mama/žena, pa jim spet povem, da so pripravljeni, če nameravajo drezati v osir.

Prav tako povem, da sem žalostna, vesela, ponosna, razočarana …

Sodbo o tem, ali sem dobra ali slaba mama, pa bom prepustila mojim otrokom – smeli pa jo bodo povedati šele, ko bodo tudi sami starši.

Ne obremenjuj se s traparijami in ne skrivaj svojih razpoloženj pred ostalimi. Čeprav si mama, si še vedno le človek.

LP

Hvala, za vsa mnenja. V svoji želji po popolnosti včasih kako tako traparijo zakuham, potem sem pa sama nase jezna, kaj se grem. Mam namreč razumljivga moža, ki bi čisto razumel, če bi rekla, zdaj se grem pa malo spočit. Ampak ne….. No se bom že unesla. Hvala.

Narobe ni, da rabiš odklop, narobe je, da skrivaš svoje stiske in lažeš o lulanju, laži so začetek konca. Pomoč rabiš, ker ne upaš biti odkrita do moža. Ne svetujem ti terapevta, za začetek si preberi kako literaturo o “mučenicah”.

Meni:)). Brez slabe vesti.

Jaz bi svetovala edino še to, da se tudi zakleni :-)))

New Report

Close