Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Dodatne aktivnosti v 1. razredu

Dodatne aktivnosti v 1. razredu

Naša ta velika je zdaj prvošolka. In evo, smo že zasuti z reklamami za angleščino, glasbeno šolo, plavanje in še bo tega. Za zlati sonček naj bi plavali in rolali, sicer v organizaciji (in za plačilo) športnega kluba. Tako, kot že nekaj let bo hodila k telovadbi 1X tedensko, v šoli pa imajo “krožke”. Osebno menim, da bo to dovolj, razen, če si bo zaželela še kaj poiskusiri (npr. inštrument). Me pa zanima, koliko so s temi dodatnimi aktivnostmi obremenjeni vaši otroci in ali mislite, da jim to res koristi.

Nina

pri nas je takole:
sin – šport (2x na teden), glasbena šola (3x), verouk, poleg tega si je izbral cel kup dejavnosti v šoli – enih 6…. če mu bo vse ratalo, mu lahko samo čestitam, sem pa bolj prepričana, da jih bo kar nekaj odpadlo, ker drugače mu zmanjka časa za naloge v šoli, posledično jih mora delat doma in (spet posledično) je jezen, ker ima potem manj časa za igro – kar jaz še vedno bolj spodbujam, kot pa sedenje pred tv, računalnikom :)))
aja, še na plavanje bi rad hodil… pa kaj, ko nimamo več prostih terminov ;)) hvalabogu :DD

obe dekleti – plesne letos odpadejo, glasbena šola (3x tedensko), verouk, pevske vaje, in spet v šoli en mali kup dejavnosti. Samo me ne skrbi preveč, ker se bodo termini itak prekrivali in jima bo ostalo bore malo :)))

Otroci sami povejo kam bi želili hodit…. imajo šanso 2x gredo in potem pustijo. Če se pa odločijo, da bodo hodili, morajo vztrajat do konca šolskega leta…
Izjema je bila glasbena šola, kjer je bil vpis že junija in mi potem dete prijavi, da si je premislilo, ker je pač tako dolgo časa čakalo na začetek :))))) in bi raje hodilo k baletu!?!?
:))))

itak bodo vse vožnje, sestanki… ipd. na meni (na možu veliko manj), pač zaradi službe…
nekako nam je ratalo, da imamo vsaj petke frej…. še urnik za sinov inštrument čakamo, ampak bom probala, da petki ostanejo nam ;))

sreda je najbolj natempirana… po eni strani pa ful uživam, ko sem mama taxi ;))))) tisti trenutki, ko čakam z enim otrokom na drugega, ko se v avtu lahko malo pocrkljamo, ko imam čas le za enega otroka, so neprecenljivi :)))

aja, pa ni jim treba naredit nižje glasbene šole – vsako novo šolsko leto se imajo možnost odločit, če bodo nadaljevali ali pa ne…. sam tolk, da ne bo katera pomilsila, da sem neka ambiciozna mama (moji otroci so bili v zibki nepopisan list in jim nisem dala nobene svetovne vloge…. drsalne naprimer…. ups ;))))

Lani smo bili v prvem in se je odločil za splošno telovadbo in planinski krožek ( sobotni lahki izleti – s starši – sem vsaj še jaz malo migala )

Za glasbeno so rekli, da je še prezgodaj, glede jezikov, pa pri nas priporočajo od 3 razreda dalje.

Plavanja pa na žalost nimamo.

Letos si je poleg zgoraj napisanega izbral še rokomet?!!!

Starejši pa ima 4x glasbeno, 2x angleščino in 2x rokomet ( hvala bogu šele zvečer – 19 h )

mi ima tudi prvošolčka – izbral je karate kot izvenšolsko dejavnost, v šoli pa še ne vemo, kaj se bo dogajalo, če ga bo kaj zanimalo, bo vzel, ampak samo eno stvar (te stvari se itak dogajajo v času OPB), ob petkih pa bo imel še verouk, če ga bo zanimalo.
Z možem sva mejo postavila pri 2 dejavnostih (ali 1, jasno) + verouk, se mi zdi za miškota 6 let starega čisto dovolj.

Naša ima 2x tedensko balet in 1x glasbeno. To je izven šole.
Kaj si bo izbrala v šoli še ne ve. (zaradi mene lahko vsak dan neki)

Naša je letos sicer drugošolka, lahko pa povem, da si je lani v šoli izbrala vse šolske aktivnosti (glasbeni, likovni, pravljični krožek in tabornike) razen planinskega krožka in me ni prav nič motilo, ker so vse, razen tabornikov, potekale 5. šol. uro – v času OPB.
V OPB-ju tako niso počeli nič takega, da bi zamujala kaj in se mi je zdelo še dobro, da tam v krožku nekaj ustvarja, kot pa da gleda TV (res so gledali risanke vsaj 2-3krat tedensko! :-S ).
Popoldne je imela 1krat tedensko plesne.

Letos bo v šoli hodila še k tečaju angleščine (ki je za plačat), ker jo res zelo zanima in všeč mi je ker bo tudi potekal v času OPB. Za druge šolske krožke me tudi nič ne moti, če se spet odloči za vse, ker so itak vsi le podaljšek šole (5. ura).
Problem zna nastati pri popoldanskih aktivnostih, ker bo še vedno hodila k plesnim, rada pa bi še k atletiki, ki poteka 2krat tedensko, kar se mi pa zdi skoraj preveč za njo. Letos bo treba namreč malo več delati za šolo tudi popoldne … pa tudi jaz ne bi bila rada 3 dni v tednu taxi … Bomo videli, verjetno ji bomo dali možnost za oboje, pa če bo prenaporno, bo mogla kasneje izbrati le eno aktivnost, ker res ne želim, da bi bila preobremenjena!

********************************************************************************* Življenjska sreča se ne meri s številom vdihov, ki smo jih naredili, temveč s trenutki, ki so nam dih vzeli!

New Report

Close