Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus dogaja se vse kar so rekli da se ne bo

dogaja se vse kar so rekli da se ne bo

je bilo rečeno, mask ne rabimo zdaj norimo za maskami kot utrgani, od profesionalcev, do nas navadnih ljudi..
Iščemo ideje maske, izdelujemo sami, gledamo navodila na youtubu..Ni da ni..Jaz se si že ene tri modele naredila..
Isto trgovine, je bilo rečeno, ni panike, ne delat zaloge, zdaj pa stojiš pred trgovino, da te nadzorovano noter spustijo, roba pa itak vemo kako je..določenih stvari ni za dobit in pika. Poleg tega je velika verjetnost, da čisto običajne , samoumevne stvari v prvi trgovini, kjer te bodo spustili noter, ne boš dobil, in bo treba dalje v naslednjo..

Logično, da so rekli da ne potrebuješ maske saj mask ni bilo.
Glede trgovin je pa jasno, da si sedaj nabavi hrano, ko je par tisoč okuženih, saj je vsak dan ta številka KREPKO višja in imaš veliko večjo možnost da stakneš virus ravno v trgovini!

Ma takrat, ko so govorili da mi ne rabimo mask so res verjeli, da ta zadeva ni nobena epidemija. Ena od naših specialist/funkcionark je razlagala, da se prek hrane in pribora v solatnem baru ne moreš okužit.

Lej, res niso meli pojma kaj počnejo.

Izredne razmere so ljudj, kdaj boste dokončno nekater oto doumeli? Virus ne izbira, niti ne moreš predvideti, kje in kako ga boš fasal. Trenutno je pametno: [hashtag=ostanidoma]#ostanidoma[/hashtag].

Spuščajo noter omejeno zato, ker je določeno z odlokom, da mora bit na enega kupca 20m2 štacune na voljo. Zato vas gre lahko noter max po 5 napirmer.

in ja, izkazalo se je verjetno, da se je v prejšnjem tedenskem navalu hord kupcev na štacune okužilo med seboj še več ljudi vključno s trgovci , pa zaposlenimi na poštah, ipd. Nekaj trgovin in pošt so že zaprli, ker so se okužili tamkajšnji zaposleni.

Moj oče, ki se je rodil kmalu po 1. svet. vojni je vedno pravil, da oblasti ni za zaupat. Če nekaj trdi, da sigurno bo, se potem izkaže drugače. Čez vsa obdobja je dobro prišel skozi. Zanašal se je nase in svojo presojo oziroma ohranitveni nagon. Od viška ne boli glava in razvoj situacije je dobro predvideti vnaprej, ne pa čakat, da ti drugi povedo, da je zdaj res nevarno.

V našem minimalnem Mercatorju je v sredo zmanjkalo domačice, ker je bila tudi v akciji, bilo je pa na kupe moke in kvasa, sveže zelenjave in sadja. Bila je slabša izbira kruha in pekovskega peciva kot sicer, ampak nekaj izbire je kljub vsemu bilo.
Lahko se mečeš v tla, lahko se pa malo prilagodiš. Namesto kruha skuhaš polento, na primer, ali ovsene kosmiče. Polento ohladiš in narežeš in jo lahko v skrajnem primeru obložiš kot sendvič.


Drzi kot pribito. Mislt s svojo glavo, so tud vcas rekl 🙂


Drzi kot pribito. Mislt s svojo glavo, so tud vcas rekl 🙂
[/quote]

Seveda. Vendar današnja generacija do 35 let ne ve, kaj in kako je to. Tisti, ki smo podobne stvari izkusili že v “časih Juge in Milke Planinc” in čakanje v štacunah po uro in več v vrsti na osnovna živila, pa je bilo huje – so trgovke rekle: danes roba ni prišla, orda bo čez dva dneva ( moka, olje, prašek, ipd)……vemo, kaj in kako je v takih situacijah, ki so ” izredne razmere” id na de je res, da si moraš zagotovit osnovno, predno so “restrikcije, omejitve in kriza”.

Tudi moj oče, ki je dal skozi 2. svetovno vojno, je kasneje rekel, da če pa kaj, pa lačen nikoli več v življenju ne bo. In smo imeli vedno doma nekaj osnovne zaloge za cca. 2 meseca – dopolnjevali potem sproti in jemali tisto, kar je bilo datuma za porabit.

New Report

Close