Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Dojenje in umivanje dojk

Dojenje in umivanje dojk

Ali si umijete dojeke pred/ali po dojenju?

Kako ve to prakticirate? Hvala.

Dojim že 14 mesecev in se zvečer in včasih zjutraj stuširam, da pa bi po vsakem dojenju posebej umivala dojki, pa ne.

Po tem ni potrebe. Če se redno tuširaš, je to povsem dovolj, agresivna mila lahko samo škodijo tebi, ker načnejo kožo in posledično lahko pride hitro do kakega vnetja.
Sama tega nisem počela ne pri eni, ne pri drugi hčerki.
Več si lahko prebereš na forumu dojenje.

lp Andreja

Preden podojiš, si stisni kapljico mleka in jo razmaži po bradavici, pa bo. Poleg običajnega umivanja, seveda, pa po prsih brez mila, le z vodo.

jaz pa sem si vedno z vla~no krpico obrisala bredavice, imela sem veliko mleka, ki je dostikrat sam pritekel ven, zato sem se posebaj pazila na cistoco. Tusirala pa sem se zjutraj in zvecer, ker sem se kr veliko potila! lp

Ob običajnem tuširanju si umijem tudi dojke, brez agresivnih mil. Prve mesece po porodu, ko mi je mleko teklo, sem si jih večkrat še splaknila nad umivalnikom.

Nikoli (dojim že dobrih 15 mesecev). Ko se stuširam pa še paziim, da ne pride milo gor.

dojila sem 18 mesecev. kar se tiče umivanja dojk – tuširanje 2xna dan. pa milila si jih nisem in mazal z mlekom za telo.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Zvečer ko se tuširam, si dobro umijem tudi dojke, čez dan pred dojenjem pa si jih ne umivam posebej! Mleka pa imam ravno toliko, da mi nič ne teče ven in mi tudi na začetku ni, tako da mislim, da so dojke vedno čiste! Vsak po svoje, higiena tako ali drugače!

New Report

Close