Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Doma narejena maska.

Doma narejena maska.

Za filter sem uporabil dva sloja -laho tudi več – folije vrtex, dve gumici za okoli ušesa kupljeni v Sparu (je cela vrečka gumic različnih dimenzij) dovolj veliki da ne žulijo preveč, in sponkač za papir. Iz slik je razviden postopek izdelave. Je za enkratno uporabo. Hitro in poceni. mogoče komu prav pride.
LP Tomaž

oo hvala za idejo. Ali je vseeno ali uporabim letni ali zimski vrteks?

Hvala! Lepo od tebe, da si podelil.

Super si in super ideja!

Mogoče bi se dalo uporabit tudi gaze in ruto iz odslužene odslužene prve pomoči- tiste iz avta. Če je zapakirano je verjetno še sterilno.

Ni mi jasno kako v taki situaciji vsi samo pametujemo in čakamo da kdo drug nekaj naredi za nas in nam poštar dostavi na vrata?

Bolj pametno je, da si naredite pralne maske iz odsluženega blaga. Na spletu dobite vrsto idej, kako to narediti. Po uporabi previdno snamete masko in jo odložite v plastično vrečko ter zatisnete. Potem pa jo lahko perete v stroju z drugim perilom, vendar najmanj na 60 st. celzija.

Tista se preveč prilega obrazu in je v stiku s kožo, ta v obliki kljuna pa se drži obraza samo po robu. Blago ti pri vsakem vdihu potegne/ prilepi na obraz če je malo bolj gosta tkanina, če je redkejša pa slabo zaustavlja aerosolne kapljice itd… To se da z dograditvijo žice preprećiti …. Nezlonamerna pripomba

https://mustsharenews.com/cloth-face-mask/

Se raziskava materialov https://smartairfilters.com/en/blog/best-materials-make-diy-face-mask-virus/

Ugotovili so, da je za vsakdanjo uporabo (torej nemedicinsko) bombaz cisto primeren material, saj zadrzi ca 63{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} – torej ce imate taksno masko vi in npr trgovka je moznost prenosa prakticno nicna.

Moji maski pranje nič ne “škodi” pri večkratni uporabi, edino sponke malo porjavijo. Sem pa v zgornji rob vstavil konec žice in ga prav tako prisponkal da se da bolj zatesniti čez nos.

Kaj pa če špegle daš gor. Itak se je možno tudi prek očesne sluznice okužit.

https://sep.yimg.com/ay/yhst-87491460501412/medieval-pigface-helmet-7.gif

Drugače pa dobra ideja, jaz pravim, že če maska ustavi 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} virusa, je to mnogo bolje, kot če je nimamo.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.

Od moje te ne boli vrat kot od tiste ki jo ti ponujaš

Vse tisto kitajsko s…je moji maski do kolen ne seže. Dobro tesni po vsem bobodu tudi na vrhu po vgraditvi žice v zgornji rob, je prilagodljiva za različne velikosti glave, lahko se tudi pere tam do 60°C več nisem poizkusil, za izdelavo potreben material v marketih, ne rabiš drugega orodja lot škarje in sponkač.

Kaj naj rečem, dobro si se znašel, nosi jo vedno, ko greš med ljudi, naj ti pa maska ne da lažnega občutka varnosti, še vedno se moramo držati vseh ‘protokolov’.

Ko v Zanzibarju že sonce zahaja, pri nas je še noč. Palme, banane in kokos - otok cvetoč.


Ja sam kje naj zdej žico staknem?

Pri nas jo imajo v Merkatorju, je pa res da nisem iz LJ. Vsaka malo bolj mehka žica je ok.
Pikuletu; A misliš tistih protokolov, bla, bla,bla od birokratov ki delajo po bruseljskih direktivah in nimajo pojma o situaciji na tereni. Tisto kokodakanje po TV pa tud ne pije vode.

Samo da drži vodo, to je namreč pomembno. Vpojnost oz. prepustnost tukaj ni zaželena😋

https://www.youtube.com/watch?v=_44l1Fwkc4U
Kako tesni ta maska, se ne lima na obraz in se minimalno vlaži, material je odporen ma vodo, “plastik fantastik”

Z prirezanjem špice kljuna se da zmanjšati mrtev prostor da se ne zadrži preveč izdihanega zraka v njem. Smo že bližje dobri poceni maski. Še kašne predloge prosim.

Skoraj končna ( najbrž nikoli) izboljšana verzija maske; je štirislojna in zaradi tega dobro drži obliko, nova pritrditev gumic jo še bolje prilega na obraz, prirezan kljun zmanjša mrtev prostor pri izdihu ne zaostaja veliko zraka v maski. V zgornji rob je vstavljena ploščata alu žica 3,5×0,5 mm ki bolje zapira odprtine pri očeh. Še slika.
LP
[attachment=0]ŽBLJ verzija.jpg[/attachment]

Pozabil; prednji rob je zašit zaradi boljšega tesnjenja in dodatno preprečuje deformacije ob govorjenju.

New Report

Close