Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Domača omaka

Domača omaka

Kuham piščančjo omako. Tenstana čebula, meso + paradižnik. A paše še kisla smetana? Bi vi še kaj dodali?

Imela bi to za testenine, njoke, pire kromir….

Hvala vam <3.

Odgovor na objavo uporabnika
DOooora, 23.04.2024 ob 17:11

Kuham piščančjo omako. Tenstana čebula, meso + paradižnik. A paše še kisla smetana? Bi vi še kaj dodali?

Imela bi to za testenine, njoke, pire kromir….

Hvala vam <3.

Začimbe. Jaz ne dodajam kisle smetane.

Omako za k piščancu in njokom delam vedno z veliko česna,  svežega paradižnika,malo drobno nasekljane zelene, malenkost smetane.  Pet min. pred koncem kuhanja prilijem še malo belega vina.Na koncu posujem z drobno narezanim petršiljem, popram.

Paprika!

Boh varij paprike! Najprej bi vzela stran paradiznik, ki je zame fuj in fej, enako kot paprika. Ni za jest. Ce bi sla v varianto s smetano, bi jo naredila tako: poprazeni cebuli bi dodala cesen, 1 strok za 4 osebe.  Takoj, ko zadisi, bi zalila z vodo. Vanjo bi dala koprc, majaron ali oregano in baziliko. Dodala bi za eno zlico feta sira ali drug podoben sir, a ne parmezan. Nato bi nasekljala po en oreh na osebo. Na koncu bi dodala smetano. V tako omako paradiznik ne pase. Paradiznik in smetana ne gresta skupaj.

Paradižnik, paprika, piščanec in smetana ne pašejo skupaj? Še nisi nikoli paprikaša jedla? Probaj, super kombinacija.

New Report

Close