Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Dopust v javni upravi

Dopust v javni upravi

Pozdravljeni,

ne vem če sem izbrala pravi forum, sem pa prepričana, da mi boste vedeli svetovat. V naprej hvala. Gre za naslednjo zadevo:3. maja sem se na upravni enoti zaposlila za določen čas (nadomeščanje porodniške). 15. maja sem pa dala odpoved, ker sem dobila novo zaposlitev na Agenciji za kmetijske trge. Odpovedni rok je bil dva meseca, torej sem na UE bila do 14. julija, z 15. julijem sem pa začela delat na Agencji. V Pogodbi, ki sem jo sklenila na UE je pisalo, da mi bodo izdali Sklep o dopustu, tega navkljub nekaj kratnem opozorilu z moje strani niso naredili. Ko sem odhajala na Agencijo sem jih prosila, da mi naj napišejo, da mi dopust ni bil obračunan in da ga nisem izrabila. Tega seveda niso storili. Šele po posredovanju Agencije so poslali dopis o neizrabljenem dopustu in neizplačanem regresu, v obrazložitvi pa piše, da tega niso storili zato, ker sem bila prekratek čas tam. Tukaj na agenciji so mi pa izdali sklep da mi pripada 9 dni dopusta, torej sorazmerni delež od 15. julija do konca letošnjega leta. Osebno menim, da mi dopust moral bit obračunan od 3.maja naprej, saj ni prišlo do prekinitve delovnega razmerja, torej bi po moje morala imet celoten dopust (20 dni). Obrazložitev Agencije je, da mi pri njih pripada samo dopust, ki so mi ga izračunali torej od 15. julija naprej. Prosim za nasvet oziroma ali mi pripada celoten dopust ali samo 20 dni in kaj mi je storiti?!

Hvala za odgovore,

Dina

Dopust ti pripada tako, kot so ti povedali. Njihova dobra volja je, če ti dovolijo izkoristiti tudi dopust iz prejšnje službe.

Bodi zadovoljna, da si dobila službo pri njih.
Veze?

Ojla,

hvala za odgovore, na provokacije in razne pripombe o zvezah in naj bom srečna da imam to službo ne mislim reagirat…

Lahko noč in lepe sanje vam želim,

Dina

Tudi jaz mislim, da ti pri tem delodajalcu pripada le sorazmerni del dopusta.

Copy/paste s spletne strani sindikata:

“VPRAŠANJE: Zanima me, kako je z izplačilom regresa za delavke, sprejete po 1. juliju. Nekateri namreč 162. člen Zakona o delovnih razmerjih (pravica do sorazmernega dela letnega dopusta) razumejo tako, da delavcu pripada sorazmerni del regresa le, če mu delovno razmerje v tekočem koledarskem letu preneha pred 1. julijem.
ODGOVOR: Delavcu pripada sorazmerni del dopusta (in s tem tudi sorazmerni del regresa) v vseh primerih, ki jih našteva 162. člen ZDR in ne samo v primeru po zadnji alineji (če mu delovno razmerje preneha pred 1. julijem). Vaš opisani je primer iz prve alineje, torej novo sprejete delavke v tem letu še niso pridobile pravice do celotnega dopusta, (ker so se pač »prepozno« zaposlile). Vsekakor pa so v skladu s to določbo pridobile pravico do 1/12 dopusta za vsak mesec dela in s tem tudi do 1/12 regresa za vsak mesec dela.”

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Živio,

Štajerka najlepša hvala za tvoj odgovor…

Lep dan želim,

Dina

Joj, Dina saj si pametna, da ne odgovarjaš na take provokacije, mene pa še vedno kar pogrejejo take primitivne pripombe! Sama fovšija – da ne moreš verjet!

Dina – srečno v novi službi in upam, da boš uredila z dopustom.

Anja, najlepša hvala za lepe želje.
LP!
Dina

New Report

Close