Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Dr. Danilo Türk, izdajalec slovenskega naroda

Dr. Danilo Türk, izdajalec slovenskega naroda

Tu je dokaz:

http://shrani.si/f/2M/Cc/1Nmvqny/turkprotiosamosv.pdf

je škoda časa debatirat

a sploh razumeš, kaj je dr. Türk tu napisal?
se mi zdi, da ne

http://www.daniloturk.si/novice/preberi/129/nasprotovanje_plebiscitu

Konfederacija bi bila v tistem času v interesu Slovencev.
Koliko podjetij je propadlo, ko smo izgubili ves južni trg?

Res je škoda reagirat na te populistične neumnosti. A ta Peterle nima drugega orožja, kot ta članek, v katerem Türk ni rekel, da je proti Sloveniji, ampak je kot strokovnjak opozarjal na določene probleme.

Če bi ta opcija, ki jo zagovarja Peterle in nekaj forumašev dosegla svoje v času med vojno, mi leta 1991 ne bi imeli česa osamosvajati.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Mah, kakšen izdajalec neki…Tip je pač opozarjal na vse pasti osamosvajanja.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

A se kdo sploh vpraša ZAKAJ smo “izgubili” ves južni trg? Ker smo za “jug” delali škart robo, ker smo lahko po sistemu “bratstva” prodali čisto vse, kar smo spackali skupaj, ker ni bilo vprašanje kvalitet in konkurenčnosti ampak “mutnih balkanskih poslova”.
Potem je prišel zahodni trg, ki takega poslovanja ni bil navajen, trg ki je zahteval kvaliteto za katero je bil pripravljen plačati ustrezno ceno. In vsa podjetja, ki so proizvajala drugorazredno robo so propadla, če se niso bila v stanju prilagoditi novim razmeram. Tako je bilo in tako še vedno je. Tudi na sedanjem “južnem trgu”.

Ja pa sej je precej naših podjetij na južnem trgu kar uspešnih..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Kaj točno je Peterle delal, da je on, izpade, edini zaslužen za osamosvojitev???

Po Wikipediji je tako:

V letih, ko so se v Sloveniji pričenjale demokratične spremembe, se je Peterle aktivneje vključil v politično delovanje. Najprej preko revije 2000, potem kot član Odbora za človekove pravice. V tistem času so nastajale različne stranke (SDSS – Socialdemokratska stranka, SDZ – Slovenska demokratična zveza, SKZ – Slovenska kmečka zveza), ki so se na nek način želele ločiti od partijske ideologije.

Peterle je bil najprej soustanovitelj Slovenskega krščansko socialnega gibanja (10. marca 1989) in nato njegov glavni tajnik, v novembru 1989 pa je postal soustanovitelj in predsednik Slovenskih krščanskih demokratov – SKD, kar je bil vse do leta 2000.

Kar pa ni nič posebnega, konec 1989 si je že vsak upal ustanoviti stranko.

Wikipedia:

… Zato je slovenski parlament 25. junija 1991 sprejel deklaracijo o neodvisnosti Republike in več zakonov, s katerimi je Slovenija prevzela prejšnje pristojnosti federacije na svojem ozemlju. Svečana razglasitev državne neodvisnosti pa je bila dan pozneje na Trgu republike v Ljubljani.

Naslednji dan se je začela deset dnevna slovenska osamosvojitvena vojna. Peterle je bil skupaj s štabom 24 ur v pripravljenosti in delu. Delovali so na vseh področjih, od komunikacije med tujino do obiskov vojakov v štabih, in se zavzemali za čim bolj diplomatski način rešitve. Tako se je vojna končala z majhnim številom žrtev, a vseeno je bila pomembna in zelo uspešna, tako na političnem kot na vojaškem področju.

Kolika je bila njegov vloga ni jasno, zdi pa se mi, da pretirava, ko pravi, da je za Slovenijo nosil naokoli glavo v kovčku.

Kakorkoli že, na volitvah bom glasovala proti primitivnemu ruralnemu politikantstvu in klerikalizmu. Pa ni Lojze nič kriv za to, je le lutka v rokah drugih, čeprav je pričel ambiciozno, kot neodvisen kandidat.

Ej če bi Türk tedaj trdil in razlagal na način kot so to delali politiki on ne bi bil več strokovnjak MJP, prav tako bi blamiral svojo karier in strokovnost.

Članek lahko komentira na petrletov način samo laik, vsak pravnik in celo študent prava, ki pa je že opravil izpit iz MJP pa si kaj takega niti pod razno ne bo privoščil.

Prporočam vam da na internetno stran kakšne pravne fakultete in si preberite kakšne zapiske MJP (nastanek države, pogoji, itd) in se vprašajete, kaj od tega smo imeli 1990

Res je, ampak draga moja ali še nisi ugotovila, da v naši državi vsi vedo vse bolje od tistih, ki so na določenem področju strokovno podkovani.

Pozdravljam napisano.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Pozdravljam napisano.[/quote]

Jaz tudi pozdravljam, ampak koristi od tega ne bo, ker ne manjka malo, da bo nekdo celo prijavil, da so avtorji oz. strokovnjaki na področju mednarodnega javnega prava itak bivši komunisti in so te zadeve prilagodili sebi v korist ali si jih celo izmislili.

Tu je dokaz:

http://shrani.si/f/2M/Cc/1Nmvqny/turkprotiosamosv.pdf%5B/quote%5D

Zakaj imam občutek, da si največji butec v slovenskem narodu?

Veste kaj tisti, ki se stalno ukvarja s preteklostjo, je za pihiater/psiholeoge depresivec.
In tu je problem desnice čeprav ima kaj za pokazati napram levim jo zmeraj pokoplje PRETEKLOST. Tisti rek če si v dreku ne mešaj

Gre za čisto šekulacijo in prirejanje dejstev. Vsi smo bili do priznanja Slovenije Jugoslovanski državljani in vsi naši diplomati v tujini so lahko delovali pod edino zastavo in državo,ki je takrat uradno obstajala v mednarodnih odnosih: to je bila Jugoslavija. Slovenijo so kot državo mednarodno priznali šele januarja naslednje leto.
Videti je, da nekdo ne ve več kaj bi si izmislil, da bi pridobil glasove volilcev. Me je Peterle prav razočaral – manipulirati in trositi laži ni prav nič krščansko.

Peterle ima kar veliko zaslug, da je bila Slovenija ŽE januarja 1992 od Evrope priznana država. Janša pa, da je jugovojsko dokaj hitro nagnal tja kamor je sodila, v še eno izgubljeno vojno.

Ja mislim, da bi morali enega izmed njiju ustoličiti kot kralja, drugega pa kot kraljico. Naj nam dosmrtno vladata. Njune zasluge so neprecenljive.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Rupel je v svoji knjigi napisal, da je Türka dal za veleposlanika ZARADI ZASLUG, KI JIH JE IMEL V OSAMOSVOJITVI. To je Rupel napisal v knjigi. Kakšen kameleon, zdaj tvezi nekaj drugega. Ampak zapisano ostane.

Ja, saj je Dimitrij Rupel danes po TV dejal, da je Turek l. 1991 ni delal le za Slovenijo, ampak očitno tudi za drugo državo.

Samo ne o Ruplu, ker za njega pa res ne vemo za koga dela in bo delal. Pa da ga še sram ni.

Kako se motiš. Rupel dela za tistega, ki mu bo v naslednjem mandatu omogočil zasesti ministrski stolček na MZZ-ju. Že spremlja pozorno spremlja ankete in tuhta kateri stranki bi se (če ga sploh kdo še hoče) splačalo ponuditi svoje usluge.
Obenem pa obračunava s konkurentom na pedagoškem področju. Mu očitno Turk po strokovni plati očitno uhaja in Dimsi tega ne zmore pošteno prenesti.

Samo ne o Ruplu, ker za njega pa res ne vemo za koga dela in bo delal. Pa da ga še sram ni.[/quote]

Rupel je katastrofa vseh katastrof, kaj tako bedastega in nesposobnega na slovenski sceni težko najdeš; to je moja največja zamera Janši, da je tega kameleona vzel za ministra.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

New Report

Close