Dr. JANEZ DRNOVŠEK – pozival k miru in dobroti
Nekaj sem pozabil.
Tudi Hitlerja je izvolilo ljudstvo. Izvolilo bi ga večkrat, če bi dobil vojno.
Izgubljena vojna je streznila nemško ljudstvo.Pomagala jim je sanirati pohabljene možgane. Nam ni pomoči, ker je sanacija zaradi zadrtih starih bab in pohabljene mladine nemogoča. Bo pa nekoč prišlo tudi to. Prihodnje generacije se bodo sramovale takih “osvoboditeljev” in spraševale se bodo, kakšen hudič je obsedel Slovence, da kljub stotinam in stotinam pomorjenih zavednih partizanov, ki so jih pobili komunisti, danes še vedno slavijo morilce.
Starih bab se ne da spremeniti, da pa se z vztrajnim ponavljanjem resnice, mladino.
Moja krivda, če ne preberem vsega tvojega posta, ampak kasneje po delčkih.
Zato še en dodatek. Slovenije leta 1941 niso okupirali trije okupatorji, ampak štirje. Četrti so bili Hrvati, ki so okupirali del Dolenjske okoli Brežic.
Okupator prej ali slej izgine. Komunisti pa ostanejo z edinim namenom: uničiti narod, državo in prebivalce zasužnjiti. Povsod je bilo tako, pri nas pa se danes to kaže v vsej polnosti. Država je suženj in talec bivših visokih komunistov in udbovcev.
Po svetu so po nekatetrih državah mafijci. Pri nas pa ima mafija državo. In to samo zaradi “osvoboditeljev”.
Kdor zagovarja komuniste, počenja enako, kakor da bi zagovarjal naciste in fašiste.
PRABABI, ne seri več ti živiš še 80 let v rigvercu in ti ni jasno, da za današnje koruptivno stanje prevzemajo največjo odgovornost ti trije komunisti:
Milan KUČAN
Janez DRNOVŠEK
Janez JANŠA
————————————
Enega je že vzel bog, druga dva pa še NESRAMNO provocirata naš narod.
Sicer pa takšna goveda kot smo, si to zaslužimo!
dol,
hahaha, pišeš, “Živeli domobranci!”
Niso vse pobili, se ti vidi, da ne čitaš! Izpustili so vse, do 21. leta starosti, če niso imeli umazanih rok.
Beri, beri!
Tudi tebi so skvarili možgane, 🙂 hahaha, pa starim babam.:-)))
Ti si kar TRI poste napisal, pozabljivec. :-))) Pa so ti res skvarili možgane, sam si kriv, zakaj si se pa smukal v njihovi bližini. :-)))
Ena velika trapa, ki se oglaša na forumu. Nič ne bereš, trapa. Izpustili so tiste, ki še niso imeli 18 let. Torej, do 18 leta. Pa še ti niso vsi prišli do doma, ker so jih na domačem terenu, tik pred domom, pobili lokalni terenci.
Pa s tem pobijanja še ni bilo konec. Pobijali so vse do leta 1989. Recimo češko družino, ki je preko Mure pri Gornji Radgoni tistega leta plavala v svobodo, v svobodno Avstrijo.
Že cel kup forumašev ti je povedal, da si trapa. Zame si ena največjih na forumu. Ker drugega ne znaš napisat, se obregneš ob poste. Daj, trapa, ne smeši se.
Tebe so povsem obnoreli komunisti. Sploh ne vidiš, da komunizem pomeni suženjstvo. Dodobra so ti pohabili možgane. Hlapec komunistov, hlapec ubijalcev. In to ubijalcev v miru, še dolga leta po 2. vojni.
Če ne bi bilo komunistov, ne bi bilo nobenih domobrancev.
dol,
nisi prvič pozabil, že večkrat si!
Tebi, sploh ni pomoči, sem že zdavnaj ugotovila. Ko zagledaš moj nick, PRABABI, zblazniš. 🙂 Začneš pisati, ne da bi kaj prebral. Na vrsti so stare babe, kot sem jaz.:-)) Veš, ne bom se skrivala pod razne nicke, se nimam za kaj skrivati, kot se ti in še mnogi drugi, ko zagovarjate izdajalce.
Prihodnje generacije se bodo sramovale tudi domobrancev, izdajalcev slovenskega naroda.
Kaj praviš, zakaj zavezniki niso podprli DOMOBRANCE, ker so po tvoje tako OK.
Tale link si tudi spregledal, nanaša se na tvoje ljubljenčke. Tako mislijo mnogi, tudi izven Slovenije. Pa komentarje preberi, kljub temu, da ne rad bereš.
http://www.erevija.com/clanek/1371/Domobranci-najvecja-sramota-za-Slovenijo
Pišeš, starih bab se ne da spremeniti, mene že ne boš, ker sem domobranske kremplje med 2WW občutila na lastni koži. Slišala in porebrala mnogo zgodb o delu domobrancev, posebno še od internirank,
zaradi internirank sem se pojavila tukaj na MON-u.
Mladina, je pa razgledana in si zna poiskati resnico. Ne da boš ti vztrajno ponavljal laži.
Obstaja mnogo knjig, napisali so jih v drugih državah. Domobranci so se preoblačili tudi v partizanske uniforme in pobijali nedolžne Slovence.
V popisu žrtev je nad 25.000 žrtev, ko jim niso mogli določiti, kdo jih je pobil. Oglej si popis, da boš videl koliko Slovencev so pokončali tvoji ljubljenčki.
Berem dela resnih zgodovinarjev, ne nakladanja nekih kvazi vseznalcev. Resen zgodovinar je na primer dr. Metod Mikuž, Saje (Belogardizen) pa navaden šarlatan, ki se je tako lagal, da se še danes kadi.
Tisto sekanje glave se je zgodilo v Avstriji, ne pri nas. Uniforme so avstrijske in na podlagi teh fotografij so avstrijske oblasti zločince našle in jim sodile. Zato berem izključno relevante vire, na pa naših potvarjanj.
Že po tem kakšne linke daješ, človek ve, da nisi prav brihtna, ampak uboga na umu.
dol,
v prihodnje preje preberi, potem pa čvekaj!:-))
Ja, ja, Hrvatom ste se za okupacijo oddolžili, postavili, hm, kje že OBELEŽJE, so si ga zaslužili???
Mogoče za Jasenovac, tam je končalo tudi mnogo Slovencev.
Okupator ne bi odšel, če ga ne bi pregnali borci s pomočjo zaveznikov. Domobranci pa so okupatorju stali ob strani.
Hahaha, tebi so se pa resnično priskutili komunisti, pa saj takrat jih je bilo malo.
več jih je postalo po osvoboditvi. Po osamosvojitvi so se preoblekli, največ jih je v SDS stranki sem prebrala.
Vračam!
Kdor pa zagovarja “DOMOBRANCE”, počenja enako, kakor da bi zagovarjal fašiste in naciste!
P.s.
Ko sem se vrnila k računalniku sem videla, da si že zopet čvekal.
Velik trapec, si pa ti. TI VRAČAM, kadar bo čas dobiš odgovor na čvekanje 05.03.14 0b 17:38.
dol,
naj ti še enkrat vrnem, da si en veliki trapec ti! Trapec, berem, berem in tudi dobro vidim.
Ostajam, pri 21. letih. tako piše v “SLOVENSKEM ZBORNIKU 2007, na strani 211.
Beri! V Zborniku je še mnogo drugih podatkov, tudi mladim, ne bo škodilo.
Aha, pobijali, . . . a za pobijanje v Borovljah, že po podpisu kapitulacije Nemčije 8. maja 1945, to pa ne veš, o tem je bilo že večkrat napisano tukaj na MON-u, prek 300 borcev so pobili, ranjence pa še žive pometali v vodo. Njihov komandant, pa je Belčke pustil, sam pa pobegnil v Italijo.
Sicer pa, domobranci niso mirovali, leta 1948 so ustrelili tajnika OLO Lj., njegovo nosečo ženo pa ranili. Storilce so ujeli in jim sodili, med njimi je bila tudi ena ženska. Tudi te zgodbe ne veš? Pa še več jih je.
Izdajali so tudi “MATJAŽEV GLAS”, – Glasilo slovenskega protikomunističnega gibanja.
Tiskali so ga v Avstriji. Na koncu je bilo zapisano:
Ko prebereš list, ga daj skrivaj od rok do rok med zanesljivimi. Matjažev glas je tolažba trpečim in nada
zasužnjenim Slovencem, ki čakajo na odrešitev.”” Tudi to je že napisano na MON-u.
Tudi tebi so že mnogi napisali marsikaj, ampak, ti še vedno smetiš tukaj z raznimi nicki nemogoče traparije.
Brez slabe vesti, ti vračam “trapec” in nehaj se smešiti TI!
Na strani 382 Zbornika je izjava generala Ruggera, ki je dejal:
Povedal bom vam odkrito, kaj jaz mislim o MVAC. Nisem Slovenec, a tako gledam na Slovence in njihov boj: “MVAC nam Italijanom mnogo pomaga (imel sem vtis, da misli reči: “nas Italijane ščiti”, a med Vami Slovenci ustvarja takšno sovraštvo, da ga petdeset let ne boste mogli odpraviti.”
Na 382 strani je tudi domobranska prisega.
Poglej tudi v knjigo, “ŠKOF ROŽMAN V ZGODOVINI”
Na strani 131, je napisana sodba dr. Antona Trstenjaka, da bi se tudi v ljubljanski škofiji lahko izognili domobranstvu, če bi imeli “več politične in tudi krščanske modrosti”; in obžalovanje škofa Rožmana.
(…)
Nek pater, ki je bil begunec veliko let v tujini in se je imel priliko pogovarjati s škofom Rožmanom, mi je pripovedoval, da je škof Rožman zadnja leta svojega življenja v pričo njega izjavil:
“Zdaj čedalje bolj vidim, da bi bilo manjše zlo, če se ne bi z orožjem upirali komunistom.”
Škoda, da ni do tega spoznanja prišel že med vojno! Zlo bi sicer bilo, ampak, manjše. Kakšnih 12.000 ljudi bi lahko še živelo.
(Pogovor v celoti, z dr. Antonom Trstenjakom, beri na strani 131.)
Z zadnjim stavkom “Če ne bi bilo komunistov, tudi domobrancev ne bi bilo”, se pa kar tolaži.
dol,
05.03.14 ob 18:36
Ja, ja, ti bereš kar ti paše, ostalo preskočiš. 🙂 Saje je za tebe šarlatan in lažnivec, . . . . njegovo knjigo večkrat vzamem v roke, še dobro so mi v spominu zgodbe iz 2WW, ko jih je opisoval. Lažnivec si pa ti!
Pa moji linki te motijo. 🙂 Ja, ja težko ti jih je opravičevati njihovo nesramno delo.
Lažje ti je napisati, “nisi brihtna, ampak uboga na umu.”
dol,
ti misliš, da si brihten, ti vračam, ubogi si na umu.
VRAČAM!!!
Ja, neizobražena, :-))) ti si pa izobražen, si se že večkrat bahal, si pa en trapasti šemec!
Mnogi MODRECI, so pa že pred več leti zapisali, med drugim tudi tole:
“Rajši so sprejeli orožje, obleko in denar od
okupatorjev za boj zoper brate Slovence. To
je v slovenski zgodovini najbritkejši črni madež,
ki ga noben izgovor ne more izbrisati.
Razumljivo je trdno krščansko prepričanje,
razumljiva kapitaslistična usmerjenost,
nerazumljiva in po vesoljnem svetu obsojena
pa je drznost, da sežeš po orožju smrtnega
narodnega sovražnika za boj zoper svoje brate.
To je bolečina vseh bolečin.”
(Duhovnik in pisatelj Franc Saleški Finžgar)
dol
še malo drugega branja, . . .
http://www.delo.si/zgodbe/ozadja/dragos-biblicni-izvirni-greh-je-bila-denacionalizacija.html
Najprej preberi!!!
Lepo bi bilo, da bi vse prebral, po branju pa “dokazoval”!
Jaz nič ne dokazujem, le posredovala sem link, da ga prebereš, če te je volja.
Sicer je pa tako, vse so zafurali, kriv pa ni nihče!
Za povrh pa še to:
http://www.delo.si/zgodbe/ozadja/drzavna-cerkev-v-slovenski-vojski.html
(brez preogleda, 🙂 . . .)
Dr. Hubert Požarnik, psiholog in psihoterapevt: Naivno je misliti, da je komunizem propadel in smo ga v Sloveniji odpravili s prvimi svobodnimi volitvami leta 1990. V resnici se je globoko zažrl v zavest, to je mišljenje, vrednotenje in ravnanje ljudi.
Dokler do konca, do vsake vejice, pike, do konca vseh tekstov, ki so dosegljivi na to temo, ne premozgaš vsega, je s tabo vsaka debata odveč.
Ko boš prišla do konca (za to so potrebna leta branja, predvsem pa razmišljanja), se lahko ponovno javiš.
Samo namig. Ko boš prebirala te tekste, boš spoznala, kako daleč stran smo danes od evropske kulture in evropskega civiliziranega razmišljanja. In kako pohabljene možgane ima danes večina slovenskih ljudi.
dokazi,
sem še tukaj 🙂 naj ti bo, kljub temu, da je debata odveč.
Hja, Požarnika se spomnim še iz Demos-a. Mogoče se bi tudi tebe, če bi se pojavil dugače, ne z nickom, pod “dokazi” 🙂
Oprosti, ko boš ti vse, po tvoje “premozgal”, od vejic, pik itd., tekstov je mnogo, zgodovina je dolga.
Spremljam in vidim, kaj se je mnogim zažrlo, pa ne samo enim, zažrlo se je tudi drugim.
Požarnik je bil v Demos-u, zakaj niso napravili lustracije, ki jo tukaj kar naprej natolcujejo.
Dobro veš zakaj jo niso izpeljali. Nehote, ga včasih zasledim in vidim kje se pojavlja, piše.
Jaz nisem v politiki in nikoli nisem bila. Tukaj sem se pojavila zaradi “Internirancev”.
Tudi k rdeči drhalji ne spadam.
Kar se tiče evropske kulture in njihovega razmišljanja, sem videla v tvojem postu.
Preberi kaj si napisal, danes 25.03.14 ob 20:12.
Grožnja z orožjem nad rdečo drhaljo, . . . joj, joj, se ti vidi to kulturno??? Zelo pohabljeno je tole tvoje pisanje. 🙂 Če že druge učiš lepega vedenja, se lepo obnašaj tudi sam!
Več beri zgoraj.
V vednost, jaz sem vojno krepko občutila, ti jo nisi!!! Gorje, če do tega pride.
S kakšno pravico me podiš???? Registriraj se! Lepo bi bilo, da bi se!
Vem, da se me bi radi znebili, ker vam posredujem vaše nečednosti. Naj se bereta obe strani.
Jaz pišem vedno z nickom PRABABI, se nimam kaj skrivati.
Pri imenovanju Roka Praprotnika nimam nič! Sem pa šla pogledat novico, za katero še vedela nisem.:-)
Beri link:
http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/rok-praprotnik-bo-v-nlb-ju-krepil-integriteto-poslovanja/332970
Pri nas smo imeli državljansko vojno, v ostali Evropi pa 2. svetovno vojno. Občutil sem jo.
Ne, prosim, o kulturi. Pri nas so zanetili državljansko vojno komunisti. S krvjo so prišli na oblast, s krvjo jo bodo zapustili. Državljanska vojna je hujša od svetovne.
Ti pogrevaš svoje stvari, širše pa ne vidiš. Živiš v svojem svetu, to je v letih 1941-1945. V 70 letih nisi uspela racionalno, po faktih premleti dejanskih zadev, ki so se dogajale med boljševistično revolucijo in državljansko vojno. Pač zaostala osebnost, ki bi potrebovala skrbnika. Taki ljudje izredno škodijo naši mladi državi.
Sicer pa vse zastonj. Ne razumeš in nikoli ne boš razumela.
Ja, ja, ti se kar tolaži. :-))) Kdo je šel na Vič Italijane počakat???, OKUPATORJU. izrekat
dobrodošlico in izočit mestni ključ??
Veš, ti tipček, . . . ČISTILO, KI BI OČISTILO MADEŽ KOLABORACIJE, NE OBSTAJA!
To je napisano na mnogih krajih, če nisi ti prebral, jaz sem že večkrat!!
V mojem postu zgoraj, 06.03.14 ob 21:41, preberi, kaj je zapisal duhovnik in pisatelj Franc Saleški Finžgar.
“Rajši so sprejeli orožje, obleko in denar od okupatorja za boj zoper brate Slovence. . . .
Več beri zgoraj! To ni edini Finžgarjev zapis.
Občutil??? Pa te ni nič izučilo??? Si bil pri domobrancih??
Zakaj pa ane??? A zato, ker ne pišeš kulturno. Ja, zelo znaš grdo žaliti. V kateri šoli si se to naučil?
Lažeš, zavajaš, le kdo ti verjame. Vsi zavedni Slovenci so se uprli okupatorju.
Domobranci in RKC, je ovajala, izdajala simpatizerje OF, okupatorju. Spisek žrtev poišči, pa boš videl koliko ste jih pokončali. prek 20.000 žrtev ni bilo možno ugotoviti, kdo jih je pobil.
Naj ti dodam, da so domobranci imeli razna imena, vaške straže, belogardisti, črna roka, ta je morila ponoči. Preoblačili so se v partizane in pobivali simpatizerje OF. Pa lažni Pohorski bataljon, pa še marsikaj je bilo. Ti lahko lažeš MLADINI, meni ne boš!
Ja, državljanska vojna je huda, iz nje se niste nič naučili!! Zopet netiš in groziš!! Sicer pa, niste nikoli končali, še tam prek LUŽE ste netili prepir med Slovenci, ko so šli s trebuhom za kruhom še pred prvo svetovno vojno. Več takih pisem sem prebrala, ko so pisali semkaj, kaj počnejo izdajalci tam. Pa “MATJAŽEV LIST” ste izdajali, tiskali so ga v Avstriji in v njem pisarili in kritizirali. Raznašali ste ga naskrivaj. V okvirčku piše: “Ko prebereš list, ga daj skrivaj od rok do rok med zanesljivimi.”
Ne delaj se lepega in nedolžnega! Kdor se je normalno obnašal ni imel težav. To sem že večkrat prebrala.
Tebi podobnim osebkom, se mnogi verniki sramujejo, pa tudi nekateri duhovniki.
Širše ne vidiš ti! Ne zavedaš se, da ste bili s Hitlerjem vred poraženi. Povzdigujete Domobrance. Proslavljate “VAŠKE STRAŽE”, že dvakrat ste jih, Le kdo še to počne? Samo v Sloveniji se to lahko dogaja.
No, no, zaostal osebek, si pa ti in tudi oskrbnika si nujno potreben. Resnično škodiš naši mladi državi. Le kje so tvoji, da te spravijo v red.
Ha, ha, ha, res je vse zastonj, nikoli ne boš razumel, da si v drugi svetovni vojni pogorel.
No, sedaj pa hitro popravi štamparske greške, to rad počneš! :-))) Jaz jih nimam cajt.
Pa je zopet leto mimo, kar nekaj zapisov sem prebrala danes v spomin dr. Janezu Drnovšku.
Tudi v tej temi zgoraj, sem šla malo v branje.
Janez Drnovšek (1950 – 2008) spada med tiste slovenske politike, ki so najbolj zaznamovali burna tranzicijska devetdeseta leta prejšnjega stoletja kot tudi prvo desetletje novega tisočletja, so zapisali.
ODMEVI, 23. 02. 2015
VSE SLOVENSKE VLADE
http://4d.rtvslo.si/#arhiv/prispevki-in-izjave-odmevi/174321524