Najdi forum

Droga

Imam sicer še nekaj časa ,pa vendar me že zdaj pomalo skrbi.Slišim namreč ,da se otroci že v osnovni šoli srečajo z drogo, da so dilerji povsod…
Kako vi kot starši šolarjev poskušate “rešiti” svoje otroke ,da ne bi padli v skušnjavo ?
lp

Cimvec pogovora glede drog in cimmanj denarja naj ima otrok!
Meni vcaih sin jamra, kako imajo nekateri sosolci vsak dan 1000 ali vec denarja v solo ,( on pa nic, ali pa kvecjemu kakih 500 sit)…meni se to zdi “bedasto” in tudi “nevarno”! Mnogo lahko naredimo starsi sami; pa zelo je vazno, da ves, kaksno druzbo ima in kje se in s kom se “potepa”.
Meni se uspeva; poznam njegove prijatelje in zaenkrat mu se zaupam! Upam, da bo tako tudi ostalo!
Srecno!

Moj otrok ima sicer komaj dve leti, pa vendar mislim, da nikoli ni prehitro. Ker na to, v kakšno okolje in družbo pade otrok sigurno vplivajo tudi razmere doma. Mislim, da sta najpomembnejša dejavnika zaupanje in pogovor. Če otrok čuti, da nam lahko zaupa, nam bo dejansko zaupal, ko se bo znašel pred kakimi takimi težkimi preizkušnjami. Vcepiti mu moramo tudi samozavest, da se bo znal postaviti zase (iz svojih šolskih let se spominjam zafrkancij ala “saj si ne upaš” – in je marsikdo klonil pred temi besedami), da se bo cenil in, da bo ravnal pravilno.

In res je grozljivo, koliko tega se pojavlja že v osnovnih šolah. :(((

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Ja…na zalost ze v osnovni soli….imela sem priliko videt, kako so otroci pred poukom kadili travo….

New Report

Close