Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dudanje palca

dudanje palca

Drage mame in tudi očki!

Imam štiri leta staro hčerko, ki sesa palec. Lepo prosim za kakršenkoli dober nasvet, ki bi nam pomagal, da jo odvadimo, saj postaja že prav nadležno.

Mi smo stari ze skoraj 4,5, pa se vedno dudamo.

Nisem ti nic pomagala, le, da ves, da so se taki….
Lp, Mateja

Tudi moj je star 6 let pa še vedno duda. Prav nič mu ni nerodno, pa tudi več variant smo probali pa ni nič pomagalo.

V bistvu nič ne pomaga, niti ni treba silit, enkrat bo minilo kot odrezano.
Moja hči je sesala palec še v 1. razredu in mogoče še dalj. Edina slaba stran tega so lahko zobje oz. ptičji profil. Čeprav mogoče v primeru moje hčere niti to ni bilo slabo, saj so jo zaradi tega poslali na ortopan pri šestih letih in takrat ugotovili, da nima zametkov dvojk…Potem se pa je začela dolgoletna kalvarija z aparati in pripravami na inplantante enkrat po 18 letu.
Tako da samo sesanje palca niti ni tolk hudo :-))) Srečno.

Jaz sem stara 29 in prst dudam še danes ja res in to samo ponoči mogoče enkrat na mesec,moji starši so delali cel izum okrog mojega in bratovega dudanja nič ni pomagalo,zmeraj sem našla cajt za to.Probaj ji dati nekaj grenkega na prst mogoče ji pa okus res ne bo všeč in bo postopoma nehala,vsaj čez dan.Ponoči je pa podzavest tako je vsaj pri meni.L.P

Sama se spomnim, da sem vlekla palec nekje do 2., 3. razreda, vendar samo za spanje. So mi ga mazali z nekimi grenkimi mazili, zavijali s tem v povoj, pa sem vse “pocuzala”… bljaka… Odnehala sem ga potem sama od sebe.
Palec je vlekla tudi naša prvorojenka in sicer do 6-ega leta, ko je bila prvič z vrtcem na letovanju in je menda spala ob vzgojiteljičini postelji. Sicer še danes ne vem točno, kako sta to uredili… je pa naša punca takrat nehala vleči palec.
Palček je našel potem še naš četrtorojenec in ga vlekel zelo intenzivno nekje do 8-ega meseca, ko ga je sam od sebe opustil. Jaz sem bila začudena, seveda pa hkrati tudi zelo vesela.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

New Report

Close