Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Durs obvestilo o knigovoskem stanju – še enkrat

Durs obvestilo o knigovoskem stanju – še enkrat

V letu 2005 sva z možem prodala stanovanje, ki sem ga podedovala. Plačala sva davek od prodaje 180.000 SIT. Takrat nama je uslužbenka na Dursu, kar na en mali listek napisala ŽR in znesek kam naj to nakaževa. To sva storila, uslužbenka nama je potem ob predložitvi plačanega potrdila, tudi potrdila kupoprodajno pogodbo.
No sedaj pa dobim domov obvestilo o knjigovodskem stanju, ki kaže saldo -180.000 to, pomeni da imam “kao” neko preplačilo, kajti v dobro je bilo knjiženo 180.000 SIT, v breme pa ne… Na kar ugotovim, da odločba o davku na prodajo nepremičnin sploh ni bila izdana-njihova napaka. Kaj sedaj a bodo odločbo o davku izdali naknadno… ??? Ali mi bodo ta znesek vrnili (če verjameš)??????

Po moje ti ga bodo izdali naknadno. Pokliči jih!

lpt

Nič ti ne bodo vrnili, ker si ti pravilno plačala. Pokliči jih in bodo pri sebi popravili.
To je tudi pravi namen teh obvestil. Da se uskladi knjigovodsko stanje s dejanskim.

bodite pozorni na zadnji stavek

Obvestilo davčnim zavezancem o knjigovodskem stanju… (15.03.2006 – 12:15)
Obvestilo davčnim zavezancem o knjigovodskem stanju njihovih terjatev in obveznosti iz naslova davkov na dan 31. 12. 2005
Davčna uprava v skladu s 34. členom Zakona o davčni službi te dni davčne zavezance pisno obvešča o knjigovodskem stanju njihovih terjatev in obveznosti iz naslova davkov na dan 31. 12. 2005.

Na obvestilih davčne uprave, ki jih davčni zavezanci prejemajo po pošti, so v okviru pristojnega davčnega urada oziroma njegove izpostave prikazani naslednji podatki:

številka in naziv konta po posamezni vrsti davka in zamudnih obresti,
znesek v tolarjih v breme kot seštevek prometa terjatev do davčnega zavezanca, evidentiran na kontu po vrsti davka v letu 2005, in začetno stanje odprtih postavk iz preteklih let,
znesek v tolarjih v dobro kot seštevek prometa plačil davčnega zavezanca, evidentiran na kontu po vrsti davka v letu 2005, in začetno stanje odprtih postavk iz preteklih let,
znesek v tolarjih saldo kot stanje odprtih postavk na kontu po vrsti davka na dan 31. 12. 2005; saldo 0 pomeni, da so davčne obveznosti poravnane.
Davčna uprava pisno obvešča davčne zavezance o knjigovodskem stanju njihovih terjatev in obveznosti in o prometu po vrstah davkov zaradi obveščanja, usklajevanja in urejanja knjigovodskih evidenc.
Prosimo davčne zavezance, da se, če ugotovijo neskladje med svojimi podatki in knjigovodsko evidenco davčne uprave na obvestilu, osebno ali po telefonu oglasijo pri svojem kontrolorju na pristojnem davčnem uradu oziroma izpostavi.

Razlike med podatki davčnih zavezancev in knjigovodsko evidenco davčne uprave bodo lahko usklajevali po posameznih vrstah davkov glede na pristojnost po davčnih uradih oziroma njihovih izpostavah, to pa je na obvestilu posebej označeno.

V pomoč davčnim zavezancem so na obvestilu objavljene uradne ure, telefonske številke, številke telefaksov in elektronski naslovi davčnih uradov.

Dodatne informacije davčni zavezanci fizične osebe dobijo na naslovu in na telefonski številki pristojne izpostave davčnega urada, ki sta navedeni v glavi na notranji strani obvestila.

Navedeno obvestilo o knjigovodskem stanju ni povezano z oddajo davčnih obračunov in napovedi za odmero dohodnine za leto 2005.

New Report

Close