Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek dvosobno stanovanje

dvosobno stanovanje

Prosim, pomagajte mi rešiti prostorski problem.
Živimo v dvosobnem stanovanju in naša punčka veselo raste in je dopolnila že 5 let. Počasi razmišljamo o prenovi stanovanja, oziroma sobe, ki nam je sedaj služila kot spalnica in igralnica.
ker nimamo veliko prostora me zanima, če imate kakšno idejo o predelanju te sobe v otroško in v spalnico. Vse v enem. Za naju z možem postelja+omara, za deklico pa posteljica in mali igralni kotiček. čE bi bil prostor za mizo bi bilo še bolje.
Imamo samo eno ekno, ki seveda mora biti v otroški sobi.
Prosim pomagajte saj žal na lotu ne bomo zadeli. :-((

Hvala za odgovore.

Kaj pa varianta, da se z možem preselita v dnevno sobo? Če sedanja spalnica ni velika, če imasta v planu še enega mulčka, bo to tako najboljša rešitev.

Lp

M

Mi smo v prejšnjem stanovanju iz spalnice naredili dve sobici. Pregradili smo jo s steno; tako, da je sin imel sobo z oknom, midva pa samo not posteljo in omaro; brez oken.

s čim pa ste pregradili?

Odvisno od velikosti prostorov… pri nas smo imeli dnevno sobo pregrajeno kar z visokimi omarami… zadaj zakonska postelja… dnevna soba pa še vedno ravno prav velika… je bila pa ta dnevna soba res dooolgaa (cca. 6 m)

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Takrat s siporeksom, danes bi jo zagotovo z gips ploščami!

lahko celo na vrhu te stene vgradiš tiste steklene prizme, tako, da imaš svetlobo v splanici, če želiš. Nama je bilo glavno, da je imel otrok svojo sobico s svetlobo, midva pa sva tak samo spala v spalnici.

Malo pobrskaj po kakšnih rešitvah, ki so narisane v Delo in dom. Verjetno dobiš starejše izvode v kakšni knjižnici. Tam so dostikrat kakšne sobe pregrajevali, uporabljali pa so tudi tiste “steklene opeke”, da ni bilo ravno popolnoma brez dnevne svetlobe. Meni so se tiste rešitve zdele posrečene.
Če imate dovolj veliko dnevno sobo lahko jo tudi lahko na ta način preuredite in prepustite hčerki celotno spalnico. V tem primeru bi jaz morda pustila garderobne omare v sobi pri hčerki, v dnevnem prostoru pa bi uredila samo spalni kotiček.

****************************************** Izgubljen je dan, ko se nisi smejal.

Kaj pa (če se seveda da-glede odtokov) če kuhinjo prestavitev dnevno sobo, ker je navadno največja in imate vse skupaj (kuhinja +jedilnica+DS), bivšo kuhinjo(če je manjša od zdajšnje spalnice) spremenite v spalnico za starše, trenutna spalnica pa naj postane otroška soba.

Si pomislila na možnost, da vajino posteljo postavita na visoke noge pod strop.

Tako ima tvoja malčica lahko pod vajino posteljo igralni kotiček, zraven pa še posteljo in vse kar potrebuje.

Sem vidla tako posteljo v Ikei in je super za male prostore. Drugače pa ti jo naredi tudi mizar.

Brina

mi smo imeli 2-sobno stanovanje (pri starših) … dve veliki sobi … obe pregrajeni z leseno pregrado s steklom navrhu … v eni sobi je bila spalnica + dnevna soba … v drugi pa moja in bratova soba … je bilo čist OK.

ta varjanta od Brine tudi ni slaba … samo jaz bi raje to naredila v otroški sobi … posteljo od male bi dvignila … pod njo igralni kotiček … pa še prostor za mizo ti ostane

te zadeve prodaja bioboy … biodom.si

B.

New Report

Close