Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek džezva na steklokeramični plošči

džezva na steklokeramični plošči

torej, od včeraj ponosna lastnica nove gorenjeve steklokeramične kuhalne plošče;)) me je pa skoraj kap, ko sem v navodilih prebrala, da na tej plošči ne smeš kuhati v posodah, ki sso manjše od kuhalnih krogov, kot primer je navedeno, naj nikar ne kuhaš kave v džezvi…

..ej, kaj naredi kavoljubec kot jaz? zdaj sem ves vikend kuhala kavo v eni tako rostfrej posodi…nalivala z zajemalko…bedno zgleda…

kako ste ve rešile ta problem? predvsem, ali je to res, da ne smem gor kuhat v manjših posodah, kot so krogi? teh je sicer kar nekaj, velikih, majhnih, podolgovatih, ampak tako majhnega, kot je moja džezva, ni. naj grem v lov za ogromno džezvo? kam? naj še naprej kuham v posodi in nalivam s šeflo?

help!

tudi jaz imam steklokaramično ploščo od gorenja in kuham v tistih posodah, ki sem jih imela oz. jih imam (so tudi nekatere posode manjše kot so pa tam krogi), res pa je, da gre toplota tudi drugam ne samo v posodo.

lp
Jaz imam steklokeramično ploščo že 5let,prej pa plin in posodo,ki sem jo uporabljal prej uporabljam tudi sedaj in ni nič narobe.Kavo kuham v dzezvici…isto veliki kot prej na plinu oz. odvisno od gostov…moje priporočilo…ne pretiravaj ne pri kuhi ne pri čisčenju…z njim ravnaj kot misliš,da je prav…jaz za čiščenje uporabljam kar Arf in viledo gobico…in ti povem da se sije…samo navadit se ga moraš pol boš pa vidla kak je super in za kuhat in za čištit…pa veliko veselja pri uporabi….
papa

Lastnica steklokeramične plošče (oz. šedilnika s steklokeramično ploščo) skoraj deset elt.
Nikoli nisem razmišljala o tem, da bi bilo kaj narobe, če kuhaš v manjši posodi kot je grelec. In nikoli ni bilo nič narobe.

Nataša

Mi smo problem rešili z čajnikom – kupili smo rostfraj, ki se prilega kuhalni površini. Ko voda zavre, pa preliješ na kavo. Tudi meni je bilo od začetka malo čudno, pa smo se hitro privadili.

Tudi jaz ne zamenjam več s plinom!

LP

Tudi moja džezva je manjša od kuhalnih krogov pa vseeno v njej že dve leti kuham kavo. Ni nič narobe, samo kava se kuha sto let…
lp, Maja

Tudi jaz kuham kavico v manjši posodi kot so krogi na plošči pa ni nič narobe in sploh ne kompliciram.

Pa prijetno kuhanje!

Prvič slišim, da NE SMEŠ kuhat v džezvi. (???) Jaz imamo Zanussijevo ploščo in v navodilih piše, da NI PRIPOROČLJIVO kuhat v posodah, ki imajo manjši premer kot krogci – in to zaradi izgube energije, pa čisto nič drugega.

Najboljši izkoristek toplote je seveda, če imaš posodo z debelim dnom. Če je nimaš, nič hudega. Obvezno pa mora biti dno ravno, drugače ti bo posoda plesala po plošči.

Mimogrede, jaz sem v Mercatorju kupila ta veliko džezvo z debelim ravnim dnom. Tako da – hitro v shopping!!! :)))))))))

New Report

Close