Emajlirana posoda
Ohu, 28.03.2024 ob 17:31
Jao, kakšne traparije so delali samo, da je belo🙄
Lug v posodo, kjer kuhaš hrano?!?
Pa ni bistvo posode, da dobro zgleda, ampak da v njej lahko dobro skuhaš. Belo ne bo dolgo belo, to je dejstvo. Če te to moti, kupi kaj drugega.
Pri nas je bilo še huje, mama je dajala v lonce mešanico varikine in vode. Še smo živi, pa še kar zdravi.
Riess je draga posoda. Nekaj loncev imam in kuham tudi v njih, pazim. V glavnem juhe, mehke rižote ipd., kar ni praskanja, pomijem na roke.
Ostali emajl dajem v stroj, inox tudi. In moram rečt, da je to super posoda.
2 riess lončka uporabljamo tudi izključno za pogrevanje mleka.
Vsa posoda je b.p. in še vedno znotraj bela. Posoda se ne kruši, vendar lepo ravnamo z njo.
Imela sem tudi en lonec Metalac, ubi bože kakšen škart je to, ne kupim nikoli več, pa če še tako imitirajo vzorce od Ema.
Pri