Najdi forum

Naslovnica Forum Koronavirus Ene trgovine odprte, druge morajo biti zaprte

Ene trgovine odprte, druge morajo biti zaprte

Ne razumem.

Med vprašanji na vladni strani je tudi vprašanje o odprtju drogerij. Niso izjema in ne smejo biti odprti, neposredno prodajati blaga in storitev razen po spletu. A vse tri največje (DM, Müller, in drogerija Tuš) so veselo in normalno odprti, kako za njih velja izjema in so lahko fizično odprti.

Druga stvar Bauhaus ZAPRT. Merkur delno ODPRT. Oddelek vrt, torej izdelki za vrt (rože, zemlja in podobno). Bauhaus ima tudi tak oddelek, pa je cel zaprt. Povsem nefer do obeh trgovcev in tudi kupcev. Si prisiljen iti samo v Merkur. Torej nimaš izbire. Da ne govorimo, da bo od nedelje prava zima (3-5 stopinj čez dan) in bi recimo rad kupil premog, drva, brikete. Pa jih ne moreš.

Tretja stvar. Trgovine z oblačili, obutvijo, TV in podobno zaprto. En Interspar ali večji Mercator ima vse to (poleg hrane) in lahko prodaja. Torej je v prednosti pred konkurenco. Če se ti pokvari TV, ga boš moral kupiti v enem od večjih trgovcev, ne moreš v Big Bang recimo. Torej si prisiljen v nakup samo pri enem od omenjenih trgovcev, ki ima zraven tudi hrano.

Citat vprašanja in odgovora o drogeriji iz vladne strani:

Ali so drogerije lahko odprte?
Drogerije niso določene kot izjema v prvem odstavku 2. člena Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, zato ne smejo neposredno ponujati blaga potrošnikom. Lahko pa tudi drogerije ponujajo prodajo na daljavo.

DM, Müller, drogerija Tuš obratujejo.

Link:
https://www.gov.si/novice/2020-03-16-najpogostejsa-vprasanja-glede-sprejetega-odloka-o-zacasni-prepovedi-prodaje-blaga-in-storitev/

Sprašujem se, kako je to mogoče in očitno ne velja za vse enako.

Saj marsikomu ni jasno iz ukrepa na vrat na nos. Moji sodelavci, če jim pač prevoz ni onemogočen, pač hodijo v službo normalno. Pa nisem v našteti branži Kdo mi bo povrnil izpad? In se moram sekirati, ker ne morem zgolj v službo zato, ker ni javnega prevoza? Naj razmišljajo hkrati tudi o tem. Bilo je brati celo o tem tu, da je bilo s strani delodajalca rečeno, naj se naslika v službi kot ve in zna.
Prav, če so ukrepi. Naj bodo potem jasna navodila. Ne da ljudje potem ne vedo, ali bodo imeli plave, ker je država odpovedala ves javni promet, ni možnosti dela od doma. Če sem kupila mesečno vozovnico, mi država tudi tu ne bo krila polovice. Kvečjemu bom imela odtegnjeno od plače. Daj vsaj ti jasna navodila vsem.
Vsi s teorijo prijatelji mar ne? Je potrebno gledati širše na vsem. Najprej nastane panika, potem pa kaos. Ker je vse iz danes na jutri. Torej, internet bo preživel s spletnimi dostavami. A boste sami peš hodili po t.i. spletno dostavo? Ker ne dostavljajo roboti.

Če že iz Kitajske mnogo stvari prihaja okrog bolezni, bo vsaj plus, da izumljajo tudi robote. Pa vprašajte jih, če naši poštni delavci kaj dostavljajo iz Ali expressa. Oz. t.i. roboti, ki bi vam dostavljali stvari iz omenjenih trgovin.

New Report

Close