Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek evropa se obrača na desno

evropa se obrača na desno

….nazadnje tudi na švedskem, eni izmed najbolj liberalnih evropskih držav. na volitvah prejšnji teden je tudi tam zmagala konservativna stranka. po letu 2000 se je v evropi začel politični obrat v desno in v večini držav srednje in vzhodne EU so prišle na oblast desne stranke.

kaj pravite, zakaj je tako? je evropejce postalo strah priseljencev? ali menite, da so za to krive negotove globalne razmere? morda kaj drugega?

Menim, da gre za čist običajen cikel, vezan na gospodarske razmere. Ko je socialnih pravič preveč in na račun tega gospodarstvo peša, pridejo na oblast konzervativne (ali desne, če hočeš) stranke. Ko pa se socialne pravice (preveč) krčijo, pridejo zopet na oblast socialne, liberalne stranke.

Na tak poenostavljen način si lahko razlagamo te zasuke v eno ali drugo smer. V demokracijah je čisto normalno, da se oblast menja. Tudi Janez Janša in SDS no bosta večna, temveč bomo v naslednjem mandatu (ali kakšnem pozneje) zagotovo gledali spet levo stran na oblasti.

Mi se bomo v naslednjem mandatu obrnili na levo, saj nam je JJ in kompanija “zagravžal” desnico!

Meni se tudi dozdeva, da je marsikomu žal, ko se spomni v katero skrinjico je na zadnjih volitvah spustil listek. Vsaka šola nekaj stane.

Zakaj, pa smo želeli spremembo, saj ko bo leva spet na oblasti, bomo lahko zopet izrekli isti stavek. In tako se nonstop ponavlja.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Hmm, prej se 12 let ni spremenilo, kar kaže, da ni bilo tako slabo. Ali pa?

Ja, hudič je, če se človk navad na raskoš….
…in če ti ga vzamejo… ga češ nazaj…

…niso pa VSI imel ta raskoš!!..

A ti misliš, da smo vsi brez zgoovinskega spomina????

Jaz bom zagotovo tudi na naslednjih volitvah volil SDS.Koga brigajo neki patetični objokani LDS-ovčki.

Pih, luzerji.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

V Sloveniji konkretno je desnica prišla na oblast že zato, ker ni zdravo imeti vedno istih oblastnikov.

Ne vem, kako je z vami, ampak jaz umazane gate dam oprat in oblečem sveže.In potem čez čas spet oblečem te, ki so bile umazane, zdaj so pa čiste.

Enim pa bi očitno pasalo skoz nosit iste umazane gate (imeti isto oblast), jaz vas res ne razumem…Preselite s ev severno Korejo, če vam gre menjava oblasti na živce.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Sedaj imajo gate že pošteno umazane, zlasti zadnjič jih je zvijalo, ko so specialce poslali na mejo 🙂 Rupel je kar na glas švical 🙂

New Report

Close