Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek evropska kartica za otroka

evropska kartica za otroka

Neuspešno poskušam naročiti evropsko kartico zavarovanja za otroka (predšolski), pa mi vedno javlja, da niso izpolnjeni pogoji in se moramo oglasit na Miklošičevi. Najprej sem mislila, da kartica ni potrjena, pa tudi po sveži potrditvi ne deluje.

Napisali so mi:

Ker niso izpolnjeni vsi potrebni pogoji za pridobitev lastnosti zavarovane
osebe (na primer: pretečeno potrdilo o šolanju, pretečeno delovno
dovoljenje, pretečeno dovoljenje za začasno bivanje v Sloveniji,
zavarovanje urejeno po podlagi, ki ni ustrezna za izdajo evropske kartice,
ali oseba nima urejenega obveznega zavarovanja), nismo pripravili evropske
kartice zdravstvenega zavarovanja za osebo…

saj vem, bom morala osebno v mesto, samo mi je čisto od rok. In glede na delovni čas bom morala (spet) jemat dopust:(

se je morda kateri od vas tudi kaj zakompliciralo okrog kartice za otroka? Se da kako drugače rešit kot pa da greš res osebno tja?? Še lani je vse delovalo kot treba.

zgleda, da je njihov sistem nekje v okvari. Naročila sem kartico zase,spodaj še za otroke, naslednji dan dobila dopis z enakimi navedbmi kot ti, po pošti isto. Potem sem provala naročiti kartico za vsakega otroka posebej in gre. Provaj.Pač navedeš ime otroka in številke tam, kjer si prej sebe.

tamara, hvala za namig. bom poskusila še to.

Pri nas sicer ni bilo problema, ampak mislim, da bi najbrz lahko po telefonu povprasala. V vsakem primeru se splaca poskusiti, vec kot da moras priti osebno, ti ne morejo reci.

Tole pa je z njihive strani:

Če želite dodatna pojasnila v zvezi z uveljavljanjem zdravstvenih storitev v tujini ali naročanjem listin, s katerimi lahko v tujini uveljavljate pravico do nujnih oz. potrebnih zdravstvenih storitev, lahko vaše vprašanje vnesete na naši Internet strani vprašanj.

V kolikor imate konkretna vprašanja, vezana na že vneseno internet naročilo listin za tujino ali vezano na konkretno reševanje vašega problema, se po pomoč obrnite osebno ali preko telefona v času uradnih ur na najbližjo območno enoto Zavoda, ki je pristojna glede na vašo zaposlitev oziroma bivanje.

Območna
enota Zadolžena oseba za
mednarodna zavarovanja Tel. številka

CELJE Dragica BOMBAČ
Mojca KOPUŠAR 03/ 42 02 226
03/ 42 02 224

KOPER Irena KNEZ
Daniela POTOČNJAK 05/ 66 87 217
05/ 66 87 218

KRŠKO Zorica KOVAČ
Snežana RESMAN 07/ 49 02 435
07/ 49 02 432

KRANJ Mateja KOŽUH
Jožica FEJZIĆ 04/ 23 70 123
04/ 23 70 102

LJUBLJANA Tadej BOŽIČ
Dragica NOSE
Simona PERME 01/ 30 77 751
01/ 30 77 755
01/ 30 77 760

MARIBOR Darinka SABOLEK
Dunja KODER 02/ 29 09 370
02/ 29 09 372

MURSKA SOBOTA Petra HORVAT
Evgen PAP 02/ 53 61 553
02/ 53 61 517

NOVA GORICA Tanja DRMOTA
Palmira BATIČ 05/ 33 81 217
05/ 33 81 215

NOVO MESTO Sonja DULAR POVŠE
Slavka BARBO 07/ 39 33 532
07/ 39 33 530

RAVNE NA KOROŠKEM Karolina PANDEL 02/ 82 10 203

Pa je stara že potekla? Mi smo tako obvestilo dobili, ker smo poskušali naročiti novo kartico, stara pa še velja. Otroške trajajo dlje kot za odrasle, tako da preverite!
Imajo pa tako trapasto napisana obvestila, da niti ne preveriš datuma veljavnosti. Mi smo pojasnilo dobili šele po telefonu.

neeeeeeeeee,neeeeeeeeee, punce dajte preverit na njihovih starih E karticah do kdaj jim velja, kajti meni je delalo enako in sem jih klicala in vprašala zakaj to in mi je rekla, da se stare veljajo, ker so zdaj podaljasli cas teh kartic. najprej preveri staro, upam, da jo se imas!

mi nimamo stare, ker jih lani nisem delala. Tako da, preverjeno, sem predvčerajšnjem naročila še za otroka in dobila danes. Garant.

No, tut jest sem dobila enak odgovor in sem klicala za ZZZS.

Stvar je sledeča:
za otroke in upokojence ta kartica že od lani velja eno leto in ker še eno leto ni okrog, velja tista še od lani. Jaz tega seveda nisem vedela in sem mislila, da ravno tako velja 3 mesece kot za odrasle in sem jo vrgla proč. Morala bom za ZZZS, da mi izdajo neko potrdilo za otroka.

Od letos pa velja tudi za odrasle eno leto.

Ja, pa če ti stara še velja lahko novo naročiš mislim da samo šest dni pred potekom stare. Hudič pa je potem če greš na morej za 14 dni, pa ti stara še deset dni velja….


V takem primeru ti se da nekako “zmutit”. Daš izjavo, da si staro izgubil pa ti izdajo novo – nekaj podobnega.

Jaz sem šla z lansko kartico od otroka, ki velja še 14 dni, na zavod in mi je gospa naročila novo, ki bo prišla čez nekaj dni po pošti. Novo bi lahko na terminalu ali preko interneta naročila šele sedem dni pred potekom, ampak preden bi ta prišla na dom, bi otrok bil že zdavnaj na morju.
Vse uredijo, res pa je, da moraš osebno na zavod. Če nimaš več lanske kartice, dobiš certifikat.

ja, osebno se pa da, res je, po internetu pa ne….

repatica-ti je uspelo?

New Report

Close