Najdi forum

FASADA

Mene zanima, kakšne fasade so zdaj moderne? Barve? Ali so še moderne te obrobe okoli oken? Kaj pa na robovih hiše?

In tisti, ki ste pred kratkim delali fasado, priporočate kako firmo, s.p.? Koliko ste z materialom in delom vred plačali za kvadratni meter?

Koliko vas je potem stala celotna fasada?

In cokl? Kakšnega ste izbrali? Cena?

Hvala, vem, da je veliko vprašanj.

Najprej priporočam arhitekta z občutkom.

Ob zdajšnjih pink, limonovih, mareličnih in podobnih popadkih na podeželju in po predmestjih se mi želodec obrača.

Ne zna vsak vsega.

Mi obrob nismo dali, ker se mi zdijo out, pa še polkna imamo. Na modo se pa ne bi ozirala. Malo se upošteva okolica, malo okus … Imamo pa oranžno fasado za dva milijončka. Cokla še nimamo.

še to: potem se pa čudimo, kako je kaka Danska estetska in usklajena, ali pa Provansa, Tirolska … Pri nas delamo s stavbno dediščino in urbanizmom kot Balkanci.

obrobe okoli oken, vrat in na robovih hiše so out.

A ima kdo kak link o sodobnih fasadah?

V iskalnik vtipkajte “fasada” in najde kar nekaj različnih. Fasada naše hiše je stara tri leta, izolacija paropropusten stiropor 8 cm, sistem Klima Open plus, proizvajalca ne bom napisala, ker ne smemo delati reklame. Tudi zaključni sloji in cokel so iz tega sistema. Smo zelo zadovoljni, poleti ni treba klime, pozimi majhna poraba za ogrevanje, nobenih težav z zamakanjem/plesnijo, izvedel usposobljen izvajalec, cena okrog 2 mio.

Ma ne vem, če res ne smeš delat reklame. Saj nimaš zaslužka pri reklami, ali pač;-))).

Mi bi tudi bili veseli kakšnega priporočila in osebne izkušnje. Hvala.

Lp,
mamicaKR

Zaslužka nimam, vendar moderator oz. nekdo zbriše podatke o proizvajalcu – spodaj sem napisala ime švicarskega proizvajalca šampona proti prhljaju in ni viden – so zvezdice. Poskusim pa lahko: gre za fasado proizvajalca Baumit, tip Klima Open plus – kar drago, vendar odlično. Pa praktično, ker je vse v vedrih in paketih, zbirate lahko tudi grobost ometa – zaključnega sloja. In izvajalec del lahko pokliče njihovega svetovalca, ki pride na teren in tudi svetuje ter pove, če je vse prav narejeno. Sicer pa vprašajte v kakšnem centru gradbenega materiala. Lep pozdrav!

no tole ni čisto res. Obrobe so bile in bodo samo širina, oblika, ali so na namaknjene na notri ali na ven,to se pa spreminja.

Takšna je bila obrazložitev na gradbenem sejmu v Veroni.

Aha,najlepša je bela,ki s časom postane siva in potem vso naselje deluje zamorjeno.
Daj no,ne s takimi.

Nebo držalo,ker ne moreš povsod postavit takšne hiše kot bi si želel.

mi bomo imeli zamolklo oranžno z enim vogalom sive 🙂
okoli nas so same pisane hiške in je cela dolinca pisana, pa nič moteča

ENA SE STRINJAM POPOLNOMA!!!

Ko se voziš po Sloveniji imaš občutek, kot bi se vozil po deželi tortic.

Pinki, violet, turkizno zelene, citron, ne vem, kdo ljudem svetuje barve, ko se gre za njihove domove!?!?

Slovenci bi se morali začeti zavedati, da vsi vsega res ne moremo NITI NE RABIMO znat in da je potrebno včasih kašen tolar odtegnit tudi kakšnemu drugemu mojstru. Ja, recimo arhitektu.

Aha, in kako barvo potem vidve priporočata?

Obrobe niso out. Pravzaprav zelo lepo zaokrožijo celostno podobo fasade, če so izdelane preprosto in z občutkom.

Pa ne izbirat preveč kričečih barv, ker vam bo čez nekaj let žal.

Jaz ne priporočam nobene, ker ne vem, kje hiša leži, v kakšnem tipu naselja, kako je oblikovana. In nisem strokovnjak za to. Imam pa oči.

In za svojo definitivno ne bi takole spraševala na nekem splošnem forumu.

In ne trdim, da so samo bele v redu. So pa najmanj tvegana rešitev, to pa res!;)

Ti še nisi bila čez slovensko mejo.:))

Kako bi bilo dolgočasno ,če bi bile vse fasade bele ali sive…
Različni okusi,ker smo različni ljudje.Jaz sem za nežen marelični ton barve z belimi obrobami,ali sivimi.Vogali hiše so lahko obdani z okrasnimi belimi ploščami (starinski videz),je pa zelo lepo.
Drugače pa,ne divjih barv,da ni preveč energetsko moteče za okolico.

Na 35 let stari hiši smo prenovili jeseni fasado – 6 cm tervol lamele izolacije, nato nežno rumena fasada (Baumit niansa 17M), sivkast cokel, nepoudarjene bele 6 cm obrobe. Izgleda zelo lepo…Tudi z izvajalcem smo bili zadovoljni, kljub lanskoletnemu mokremu poletju in jeseni so zamujali z začetkom del le 3 dni. Priporočam izvajalva Sliklopleskarstvo in fasaderstvo Kos iz Vira.
Aja, cena je bila 2,5 mio (upoštevaje dražjo tervol izolacijo glede na stiropor).

Da še nisem bila čez mejo? To si ti rekla.

Mi smo sicer dali 10 cm lamaela tervol, pa se zelo izplača, saj smo porabili minimalno goriva to zimo, odprta sta bila radiator v kopalnici in na hodniku, kjer sušim perilo, občasno pa v kuhinji in dnevni, in to za 100 m2 stanovanje!

Hiša je kar velika (tri stanovanja) + prizidek, ki še ni dokončan, tako da je bila površina fasade 360 m2, prišlo nas je 5100000, ampak cena izolacije za ta tip tervola je dosti dražja od kakšnega stiroporja….

barva je v dveh odtenkih zelene, najprej smo razmišljali o belih obrobah in hvala bogu se nismo odločili zanje, ne pašejo na vsah tip hiše…..>So nam pri roefixu izdelali predloge fasade po fotografiji in odločitev ni bila težka…

L
A ja, preverite pri Aure (ministrstvo za okolje), mi smo dobili 450000 subvencije za fasado!

L

New Report

Close