Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Fotografija v okvirju iz das mase – kako?

Fotografija v okvirju iz das mase – kako?

Za novoletno darilo naši babici bi rada naredila nekakšno tablico iz das mase, na katero bi dala skupinsko fotografijo. Ne sanja se mi, kako naj bi to izvedla: če jo vtisnem v svežo maso bo uničila fotografijo, če tablico (okvir) posušim ne vem kako naj pritrdim fotografijo. Zdi se mi, da sem nekoč na forumu že brala nekaj podobnega. Ali mi morda lahko kaj svetujete?

Hvala in lep dan,

M.

Ojla 1Missy,
morda bi lahko fotografijo nalepila na tablico kar z močnim lepilom?

Mi smo tako delali ogledalca – ampak glede na tvoje želje, da bi fotografija ostala nedotaknjena, naša metoda v tem primeru ne pride v poštev (ker greš z maso enostavno okrog in okrog ogledalca, pritisneš, malo oblikuješ, posušiš, pobarvaš).
Morda se pa lahko zgleduješ kar po principu klasičnih okvirjev – narediš čim lepši kvadrat oz. pravokotnik glede na podlago, na kateri bo fotografija, odtisneš podlago odzadaj v še mokro maso, v maso daš te kovinske zatičke, ki jih potem lahko prepogneš, da vse skupaj pritrdiš, držala bi pa najbrž tudi kakšna močnejša žica. Počakaš, da se posuši, in nato podlago skupaj s fotko vstaviš v okvir.

Živijo, Zlatolaska,

ja, če mi ne bo preostalo drugega… Ampak res je enkrat ena mamica pisala, da je naredila na eno stran ploščice odtis rokice, na drugo pa fotografijo. Čakam, če bo slučajno naletela na moje pismo… Mogoče pa bom na “mokro” delala z enako velikim kartončkom, pa vrezala nekakšne reže za vstavit, ali pa dodala kakšne vogalne okraske kot “vstavke”. Da ne govorim o tem, da sem pozabila na steklo… ali je sploh potrebno…

Hvala!

Lp
M.

Hej, Gobica,

tudi tebi hvala! Morda pa bom res naredila kar okraske “čez” fotografijo. Ali pa uporabila zatiče. Ali pa… se pustim presenetiti še kakšni ideji…

Lp
M.

Lahko pa malo pogoljufaš. V 199 shopu kupiš navaden okvir za sliko (tak, da se slika lahko vstavi). Iz das mase narediš dolgo klobaso, tako da z njo prekriješ okvir in lepo oblikuješ. No, tako imaš okvir za das mase narejen. Potem lahko delaš vanjo različne odtise, ali kaj oblikuješ in dodaš na okvir, lahko vtisneš školjke, …. pobarvaš, polakiraš.
Mi smo lansko leto delali ‘morske’ okvirje za babi in nono, notri pa seveda sliko naše frčafele.

lp n.

Natka, uau, tudi super ideja. Hvala!

Lp
M.

hoj,
na Z. srečanju smo delali ravno to….škoda, da te ni bilo!

Šestica, torej sem tam prebrala o tem… ali mi morda lahko poveš, kako ste naredile?

Hvala in pozdrav,
M.

a lahko pogledaš na Z?

New Report

Close