Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Gastritis

Gastritis

Imam kar hude težave zaradi kroničnega gastritis. Kako si pomagate vi, ali to doleti bolj vitke ali bolj debele ljudi ? Non paza control nič ne pomaga, dieta tudi ne.

Imam tudi jaz (odkrito lani). Jaz jemljem emozul po potrebi in takrat je uredu. Ko ga ne jemljem pa me pece zelodec ne glede na hrano. Surove zelenjave ne jem vec ze dolgo, le kuhano, ampak tudi po kuhani mi ni ok. Ne jem cebule (niti pražene), ne dajem zacimb v hrano, sadje tudi kuham (jabolka), ostalo ne jem prav dosti oz nic, meso jem kuhano in brez mascobe, mascoba mi je vedno naredila problem, tako da ko potegnem crto, jem zelo malo stvari. Pojem obcasno tudi jogurt, ampak obvezno le enega, ce pojem dva oz enega večjega, me pece. Jem polnozrnat kruh in gor namazem sirni namaz, to je edina stvar, ki mi ne povzroca tezav. Pravijo pa tudi, da bi morali bit obroki zelo majhni, ampak meni to ne ustreza, ker potem jem vsako uro pa se nikakor ne morem najest in pojem se vec. Skratka pametnih resitev nimam, se pa zelo izogibam tistemu, kar res vem da mi dela tezave. Pri ostali hrani jih imam nekoliko manj. Jem pa skoraj vsak dan tudi rupurut.

Emozul jem vsak dan, 40 mg. Brez njega pač ne gre.

Jaz skrbim za psa, ki ima gastritis. Jemlje lanzul ter probiotike.

Mislim, da je bila podobna tema že v preteklosti. Za želodec naj bi pomagale tudi bolj naravne stvari kot so čaj iz vrednika, rdeči brest, kostanjev med. Izogibajte se stresu.

Moj pes ima resne želodčne krče ponoči. Ker mi ne more povedati, kako se počuti – če ima kdo kak nasvet – ali pomaga masiranje želodca, topli obkladki in podobno.  Hvala.

Jaz sem shujšala 15 kil zaradi gastritisa in hudih slabosti , sem pristala v bolnici in gastroskopiji poleg gastritisa so mi ugotovili še polipe v želodcu.

Jaz imam predpisan nillar ga pa ne jemljem redno ravno te tablete ki zavirajo kislino povzročajo polipe.

Meni se je sedaj sčasoma malo umirilo sem pa jemala kostanjev med in pila olje trčkovo olje hladno stiskano .

    Meni so ob takih težavah z želodcem (bolečine, črvičenje,  kislina) pri gastroskopiji posumili na celiakijo. Zdaj čakam na izvid, sem pa takoj začela z brezglutensko dieto in je stanje že občutno boljše. Mogoče je samo intoleranca na gluten. Se splača poskusit en mesec brez glutena, mogoče bo pomagalo.

Gastritis je neprijetna rec, ki ga poslabsajo spremembe letnih casov. tako vsaj pravijo strokovnjaki in opazim tudi sama. Preverite, da nimate helicobacter pryoli, ta je pogosto razlog za te tezave.

Ko je hudo si pomagam z controloc, mi pomaga. traja pa par dni, da mi prime. Naredim kuro, potem nekaj časa vsak drugi dan, potem pa spet brez… dokler ni tezav, ko spet ponovim cikel s tabletami. Preizkusi čaje, ki so namenjeni lajšanju težav z želodcem. DM ima enega dobrega s komarčkom, Mivolis znamke, za ugodno ceno, kvaliteten čaj, ki pomaga.

pri hrani naj ne bi jedli svezega sadja in zelenjave. Lahko bi naj jedli melono, lubenico, aloe sok. Kava, cigareti, čokolada, pradižnik, citrusi obvezno vstran. Seveda vse odvisno od posameznika.

Priporočam branje knjige Odpravite težave z želodcno kislinoy V njej je veliko nasvetov, kako so lahko pomagamo s hrano.

Srečno!

Diagnosticiran pred cca. 20imi leti.

Zadnja leta imam kar mir. Pijem sodo, domači kefir in delam kure z zeolitom.

Sem pa kadilka in strastna kofetarica.

Vsake par let prosim za Controloc, po navdihu pijem čaj dr. Fajdiga, grenčica je namreč top! Če v čaju ni pelina in kolmeža, ga ne vzamem. V Fajdigi je oboje.

New Report

Close