Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Genesis po Ježku

Genesis po Ježku

Prva Mojzesova knjiga, ki pravi:
V začetku je ustvaril Bog nebesa in zemljo. In zemlja je bila pusta in prazna in tema je bila nad breznom, in Duh božji je plaval nad vodami.
In reče Bog bodi svetloba! In bila je svetloba. In videl je Bog, da je svetloba dobra in ločil je svetlobo od teme. Svetlobo je Bog imenoval dan in temo je imenoval noč. In bil je večer, in bilo je jutro, bil je dan prvi..

Drugi dan je Bog ustvaril kravo. Bog je rekel: Morala boš na polje s kmetom in ves dan trpeti na vročem soncu, morala boš imeti teleta in dajati kmetu mleko. Določam ti življensko dobo 60 let. Krava je dejala: Tole življenje je dosti pretežko, da bi zdržala 60 let. Zmeniva se za 20 let, jaz pa ti vrnem preostalih 40 let. Bog se je strinjal…

Tretji dan je Bog ustvaril psa. Bog mu je rekel: Ti boš ves dan sedel pred vrati gospodarjeve hiše in lajal na vsakogar, ki pride mimo. Dajem ti življensko dobo 20 let. Pes mu odvrne: Ves, 20 let je pa kar malo preveč, če bom moral vse življenje lajati. Daj mi 10 let, jaz pa ti vrnem preostalih 10 let. In Bog je spet privolil.

Četrti dan je Bog ustvaril opico. Bog ji je rekel: Ti boš zabavala ljudi in uganjala norčije, da se ti bojo vsi smejali. Tudi tebi dajem 20 let. Opica pa mu odvrne: Kaj? 20 let uganjanja norčij? To je vendar dolgočasno. Pes ti je vrnil polovico svojih let, zato ti jih bom tudi jaz, prav? In Bog je že spet privolil.

Na peti dan je Bog ustvaril človeka. Rekel mu je: Jej, spi, igraj se in se zabavaj, seksaj in uživaj. Nič ti ni treba početi, saj si v raju. Ves čas samo uživaj. Tudi tebi dam 20 let. Človek se razburi: Kaj? Samo 20 let?! To pa že ne. Ves kaj, vzel bom svojih 20, pa se tistih 40 od krave,pa 10 od psa in 10 od opice. Tako bom imel skupaj 80 let. velja? Prav, je rekel Bog.

Nauk iz geneze je:

Bog je milosten in spoštuje lastno stvartvo! Zato torej ljudje prvih 20 let v glavnem spimo, jemo, se igramo, zabavamo, seksamo, uživamo in ne delamo. Naslednjih 40 let suženjsko garamo, da preživimo svojo družino. Nato 10 let uganjamo opičje norčije,da zabavamo svoje vnuke. Zadnjih 10 let pa posedamo pred hišo in lajamo na vsakogar, ki pride mimo..

Hmm, ni glih v skaldu z veljavno krščansko dogmo, drži pa kot pribito..

Ljubezen je drugo sonce, ježek

… čist nč na razumm….

zakaj se moram matrat …

tulk cajt..

*********************************** realizem,nam v sanjah nic ne pripomore.. brez sanj pa,realizem ostaja brez smisla.. ****************************************

je tako ja… in jest sme sedaj nekje na pol drugega dela…. še skos garam…

:))) ježek dobro jutro!!!

tistih pervih 20 let derži

mal švoh mi gre PA dol uneh 40 let – škrat je (kolkor se da ne de)užgal en mišung- pa že dej

opičje vragolije špila – pa laja tud če je treba, NO JA BE GLIH rekla da na usazga;-)

HEHEHE, moram ti, žal, nasprotovati.
pozabil si, da smo ljudje rojeni trgovci. Eni imamo teh genov več, drugi manj.
Zato smo začeli s temi danostmi trgovati, pa ne včeraj, že milijone let nazaj.
In tako se dogaja /čpe imam pred očmi samo ženske/, nekatere samo ležijo in uživajo, da je tisti, ki se matra, moški:-))
leta seveda niso važna, ker so že tako zbarantala, da jim znese.
Druge pa, raje kot sexajo, jamrajo ali tulijo. Spet je posredi menjava darov….s psi ali s kom že ? .-))))
Četrte se oblačijo in obnašajo kot opice. Vsaj take izgledajo v očeh durgih žensk.A ne bodi vrag! prav te, slednje, živijo najdlje in ne vem, kako jim je uspelo zbarantati, da je temu tako.
Iz vsakega moškega naredijo garača, ki jih nosi po rokah, opico, ker jim vse verjame in psa, ker so jim zvesti, da jim bolj ne morejo biti.
Same pa zadnjih 10 let prav tako uživajo kot prvih 20.
Vse je v glavi ježek. In -ne vem, če to veš: ko je Bog ustvaril žensko, je bil nad svojo stvaritvijo tako vzhičen, da ni bil z glavo pri stvari:-))
Zato se mu je načrt, o kakršnem pišeš ti, vsaj pri ženski, totalno ponesrečil.-)))

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

Štefi, saj ne nasprotuješ, kvečjemu potrjuješ.. Moja geneza ravno vsebuje tvoje navedbe.. V ta zaresni ni sledu o barantanju človeka z Bogom, ki ga jaz navajam.. Zdaj se ravno ukvarjams proučevanjem Lilit.. Ker ni hotela biti podložna Adamu, se je vedno prepirala z njim in na koncu neznano kam odšla…
Bog je Adamove mile prošnje uslišal in naredil popravni izpit.. Ustvaril je še Evo, zvesto in pošteno ženo… Ne morem pa odkrit s kom je Lilit imela potomke o katerih pišeš..

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Zdravo fantje, a ste prišli kar vsi skupaj, je rekla blondinka, ko je zagledala kravje vime…

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Dobro jutro Jani, če še garaš, potem pač še nisi dost star, kar tudi nekaj odtehta,hehe.. .. Samo ne skrbi, opičja in pasja leta ti ne uidejo..

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Ježek…ne bo držalo….Jst norčije skoz uganjam…….:-)))))))))))

Po opisu sodeč imaš nekaj zveze z Lilit in si pač vsa obdobja povezala skupaj…. Ni švoh, posebej še, če tud seksaš še tako kot v mladosti…, hehehe…

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Dobro jutro Daška.
Ja, saj to je krasno, ker potem tud zate velja tisto, kar sem sem že Severnici malo prej napisal, hehe…

Ljubezen je drugo sonce, ježek

Ustvaril je še Evo, zvesto in pošteno ženo… Ne morem pa odkrit s kom je Lilit imela potomke o katerih pišeš..

***********************

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, a ti to resno? Hm, kolikor vem, ne bostaja nobenea zgodovinska knjiga, ki bi potrjevala tvojo tezo o popravnem izpitu..hm..hm..hm….

No, če pa že slučajno želiš odkriti potomke t. i. Lilit, si si pa nakopal dela za naslednjih 120 let! :-)))))
pa še ne vem, če boš prišel do konca.
kar se popravca tiče, žal, Ježek, s težkim srcem, te moram razočarati.
Mislim, da je ta obupna in nemogoča ideja zrasla le v moški fantaziji, kje drugje?=!?
Ponižna in krotka žena ?? Hm, hm, hm, hm, jejjuejejejejej, ježek…..zaman se trudiš, ne bo šlo……
Edino…AHA, ŠE JE EN DROBEN SONČNI ŽAREK:-)) MOGOČE PA?
TE MOJA ŽE ZNANA KROTKOST SPOMINJA MORDA NA TISTI POPRAVNI IZPIT?
No, TO pa že mogoče :-)))

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

hahaha, modri Moj ježek (Naš – da navte ustali gudrnjal pu nepotrebnem)

ampak
sej škrat je še mlad:)

p.s. ne zmeri, sam kadar mu paše
kar=res=res

New Report

Close