Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Gimnazija Šentvid ali Šiška

Gimnazija Šentvid ali Šiška

Živjo vsem, ki ste obiskovali to gimnazijo ali staršem teh otrok.

Ne morem se odločiti glede vpisa na eno od teh dveh gimnazij. Ukvarjam se s športom, redno vsak dan, a se bom vseeno vpisal v klasični oddelek, saj razlik med športnim in klasičnim zares sploh ni. Spraševanja in testi so napovedani za vse, odsotnost zaradi priprav pač prineseš opravičilo in prepišeš snov.
Zanimajo em vaše izkušnje s tema dvema šolama, sem sicer že veliko prebral ampak so stare informacije.
Nekako se tudi ne morem odločiti ali nemščina ali španščina. Na Šiški itak ni izbire, je samo nemščina.
Hvala!

Šentvid odsvetujem, v Šiški imajo več posluha za športnike.

Več posluha pomeni, da so manj zahtevni? Da je za domače branje dovolj da prebereš Ivanhoe?

Moj namen ni izbrati lažjo ali težjo šolo.
Bolj me zanimajo občutki, učitelji, ali so zateženi, da te mine v šolo hodit. hodim tudi na matematična, logična tekmovanja in sem uspešen, ampak tu sem prebral, da je na Šentvidu en tak učitelj za mat, da je problem. Ne vem sicer ali ne zna razlagat ali je problem na testu, ker je test ful težji od vaj.

Po svoje je za maturo boljša bolj zahtevna šola, res pa se ne bi rad cele dneve učil, kot naj bi to bilo npr na viču, poljanah. Koliko je učenja na teh šolah, po resnici? Verjetno ni ena urca kot jih veliko radi rečejo.

Sentvid je brez dvoma veliko boljsa gimnazija, kot Siska. Veliko te naucijo, tam vlada red in disciplina, profesorji so super, sploh pa ravnatelj. Moja hci je bila tam izredno zadovoljna, ona in sosolci so zdaj uspesni studenti.

Zakaj je boljša

Nimam izkušenj s Šiško, je pa en od mojih 3 otrok hodil na Šentvid.
Mojemu sinu in meni kot staršu je bila gimnazija Šentvid top.
Odlično sodelovanje z učitelji, čuti se dober odnos med samimi učitelji, meni je delovalo zelo vzpodbudno okolje za dijake, s posluhom za njihove obšolske dejavnosti in interese.
Pa je vseeno ali je šlo za šport, kulturo, bolj znanstvene hobije, jezike itd.
Je zahtevna gimnazija, ampak z nekaj truda gre. Ni se treba učiti cele dneve, je pa tako kot na vseh šolah – če delaš sproti, je vse ok. Če se ti kje zatakne, dobiš pomoč. S strani učiteljev, tudi učenci med sabo (vsaj v primeru razreda mojega sina) si pomagajo.
Seveda se pa tudi tu najde kakšen učitelj, ki ni ravno zainteresiran za poučevanje, eni imajo več smisla kot drugi, eni bolj zahtevni kot drugi.

Da zaključnim: jaz Šentvid vsekakor priporočam!

Sem hodil na Šentvid in sem imel v razredu kar nekaj sošolk, ki so v celih štirih letih pri angleščini trikrat pisale test pozitivno. Drugače pa, v mojih časih na Šentvidu, so bili profesorji zelo zahtevni, veliko so zahtevali, pa še izmenični pouk smo imeli (dopoldne in popoldne). Sicer mi je bil pa Šentvid všeč, ker mi je dal tudi zelo dobro osnovo za faks.

Iskreno odsvetujem sentvid, saj so profesorji zelo zahtevni ne pravicini in ves cas iscejo neznanje. Sem v sportnem oddelku in profesorji se temu cist nic ne prilagajajo kot je bilo receno na informativnem dnevu.

lp

Sem dijakinja Gimnazije Šentvid in vam lahko povem, da ta šola ni to kar pravijo. Sem bila odličnakinja v osnovni šoli in mi učenje nikoli ni bilo breme. Na Šentvidu pa bi lahko rekla, da bi za toliko časa kot ga porabim za učenje bila precej uspešna. Poleg tega, da tudi treniram in sem v športnem oddelku, za katerega sem se odločila z razlogom in sem nad njim precej razočarana, saj profesorji ne upoštevajo tega, kar je bilo rečeno na informativnem dnevu (zaradi odsotnosti zaradi treningov grozijo, da letnika ne boš opravil, kljub prav dobrim ocenam, ne prilagajanja s termini za teste in spraševanje… poleg tega pa so tudi precej žaljivi). Pri slovenščini ima več kot polovica dijakov 1, najvišja ocena je 3, podobno je tudi pri matematiki in psihologiji ( katera bi lahko bila manj zahtevna glede na to, da je to 1 letni predmet). Odličnih dijakov skoraj da ni, matura pa je ravno tako slaba. Profesorji glede na njihove sposobnosti učenja z testi zahtevajo preveč. Testi so dolgi od 8-10 strani, kar je praktično ne rešljivo v 45min.

Sem  dijakinja gimnazije šentvid, pred tem pa sem obiskovala tudi šiško, zato lahko o izkušenjah obeh šol povem iz prve roke. V osnovni šoli sem bila vsa leta odličnjakinja. Sama bi Šiško ocenila kot šolo, ki se nasplošno dobro prilagaja željam in potrebam učencev, a sem kljub temu večkrat naletela na pritožbe učencev na določene profesorje. Glede Šentvida pa bi posebaj rada poudarila, da me je glede na svojih obljub zelo razočaral. Profesorji se nič ne prilagajajo in so zelo pristranski (predvsem pri ocenjevanjih) kar lahko potrdi večina dijakov. Profesorji, s katerimi imam sama izkušnje, imajo zelo slab način poučevanja in zahtevajo zelo veliko glede na to kar naučijo. Glede na vložen trud, so ocene v povprečju nizke in tudi matura se velikokrat slabo piše. Tudi priča smo bili raznim neprimernim opazkam profesorjev (zmerjanje o videzu učencev, nadlegovanje, poseganje v osebno življenje itd…) ter trditvam da nemarajo dela z otroci, zaradi česar nebi smeli biti profesorji. Tudi testi se pogosti ne vračajo kot dogovorjeno, med tem ko profesorji vedno zahtevajo domačo nalogo pravočasno. Če ta ni narejena kazujejo z negativnimi ocenami. Pri nekatemu predmetu smo v zaostanku z snovjo več kot polivico leta, dijaki pa nosijo breme, da se moramo v zelo kratkem času veliko več sami naučiti in predelati snov, da bomo do mature lahko predelali vso zahtevano snov.

Imamo zelo malo dnevov dejavnosti in praktičnega pouka, iz katerega bi se lahko naučili ne le teorije, temveč tudi življenskega znanja. Edina pohvala gre profesorjem za športno vzgojo, ki so nam omogočili zabavne športne dneve in dneve dejavnosti, ko smo le te imeli.

To sploh ni vprašanje. Šentvid je veliko boljša izbira !

Šentvid je cenjena gimnazija.      Šiška je pa bolj za luftarje, in kvazi športnike.

Jaz sem hodila na Šiško, na splošni oddelek, čeprav sem aktivno trenirala atletiko. Meni je bilo super, svetle učilnice, veliko infrastrukture za šport (tudi plavat smo hodili, teči v Tivoli, pa v gimnastične dvorane na Drenikovi…). Utrip pozitiven, profesorji v redu. Moja predstava iz prehoda OŠ v SŠ se ni potrdila. Namreč, mislila sem, kako bodo profesorji strogi in snov nerazumljiva. Pa je bilo prav nasprotno! Priporočam Šiško. Pa še organizirana topla malica itd.

Ali je tu govora o Škofijski gimnaziji v Šentvidu? Ker ta je menda res dobra.

Pozdravljeni, jaz bi pa rada vprašala, ker mamo ravno naslednji petek informativce, če bi  se vpisala na splošni oddelek gimnazije šentvid, če bi me bolj “mučili” s športno na tej gimnaziji. Glede na to da je Šentvid bolj znana po tem, da je športna gim. sem mnenja da so zaradi tega tudi pri športni vzgoji bolj strogi in meni šport ravno ne gre od rok…

Ne, tudi jaz sem mislila da bo športna bolj naporna, vendar je vse to odvisno od profesorja. Nekateri so bolj strogi, nekateri manj…

Odgovor na objavo uporabnika
zarja134, 11.03.2024 ob 22:23

Ne, tudi jaz sem mislila da bo športna bolj naporna, vendar je vse to odvisno od profesorja. Nekateri so bolj strogi, nekateri manj…

Pozdravljena, napisala si, da si bila v splošnem oddelku v Šiški  – ali dajo tudi v teh oddelkih učitelji v spletne učilnice tekočo snov, da lažje nadoknadiš zamujeno oz. da ne loviš zapiskov vsepovsod. Kakšna je zahtevnost učiteljev, se da narediti, tudi če si imel v 9 r. bolj pravdober uspeh, kot odličen. Skrbi me predvsem angleščina in eseji…

hvala za odgovor, bo v pomoč

New Report

Close