Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Glasali ste-gladujte!

Glasali ste-gladujte!

Osnutek pogodbe predvideva:

javnofinančno pravilo z vnaprej določeno nominalno protiinflacijsko naravnano rastjo javnofinančnih odhodkov in inflacija na ravni evrskega območja,
prenos sredstev Kada na Zpiz, donosi iz skladov Kada namenjeni skladu za ostarele,
umik iz gospodarstva s spremembo navadnih v prednostne delnice (brez aktivnega upravljanja), ohranitev državnega lastništva v finančnih institucijah, prometni in telekomunikacijski infrastrukturi (privatizacija poslovnega dela),
novo krovno nadzorno agencijo za kapitalski, bančni in zavarovalniški trg, urad za varstvo konkurence se preoblikuje v samostojno agencijo,
povečanje stopnje cedularne obdavčitve kapitalskih dobičkov (na več kot zdaj 20 odstotkov), zmanjšanje časovnega obdobja obdavčitve (verjetno na 10 let),
uveljavljanje olajšave za kapitalske dobičke, reinvestirane v raziskave in razvoj ter dolgoročne pokojninske sheme,
možnost preoblikovanja nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč v nepremičninski davek, s socialnim korektivom,
podaljšanje delovne dobe do 65. leta starosti,
okrepitev vloge Dursa (možnost preverbe premoženjskega stanja za ugotavljanje upravičenosti do socialnih transferjev),
prevetritev Darsa (zaposlitev visoko usposobljenih kadrov, večji nadzor nad porabo in prilagoditev cen vinjet),
novo agencijo za javna naročila (tudi za vojsko, zdravstvo in Dars), pozitivno listo ponudnikov, revidiranje zaupnih naročil,
od zdajšnjega plačnega sistema v javnem sektorju ločen plačni sistem za zdravstvo, šolstvo in znanost,
oblikovanje pokrajin glede na možnost črpanja evropskih sredstev,
nova zakona o RTV in glavnem mestu,
gradnjo drugega bloka Nek.

http://www.finance.si/225794/Za_Desus_LDS_in_Zares_Pahorjeva_koalicijska_pogodba_preohlapna

dobro smo glasali!:)))

kolikor razumem je to le osnutek in izsek tega osnutka, osnutek naj bi bil na 51 straneh, je pa prav da se jih opozarja še pred podpisom, da slučajno ne pozabijo!

ne strinjam se edinole z gradnjo drugega bloka Nek.

In kaj natančno v citiranem besedilu nakazuje na lakoto? Sam bi z nekaj domišljije lahko med javnosti nepriljubljene ukrepe uvrstil podaljšanje delovne dobe na 65 let (ne vem, koliko je sedaj, sam pa tako ali tako ne bom prej dosegel polne delovne dobe 40 let) ter uvedba davka na nepremičnine (ki je sicer po mojem dobra in nujna).

Zanimivo… jaz se pa edinole s tem strinjam.

Povečanje davka na kapitalske dobičke se te očitno ne tiče.
Nimaš niti tolk cvenka, da bi plačala davek na obresti? Pol pa pravjo, da so za Janšo glasovali bogati?
Vinjete ne rabiš?
Podaljšanje delovne dobe ti je tudi všeč?
Nepremičninski davek s socialnim korektivom?

itd… itd…

Če bo šlo res v to smer, kamor kaže bodo vsi, ki imajo kaj pod palcem spizdili. Svet je velik, davki pa že zdaj povsod nižji.

Slej ko prej bo čisto vseeno al je davek na kapitalske dobičke 0, 20 ali pa 100 procenten. Ker jih ne bo. Dobičkov, mislim pa kapitala tudi ne.

Kako že gre tisto? Ja se opraštam cigani sa vama…

ne ker mi je tole zelo všeč:

>>>

hehehe, ne nimam, kdo pa ima še na banki denar, lepo te prosim, tisto malo ki ga pa je pa itak ne bodo obdavčili, ker če ga bo še manj na bankah.

a vinjete, ja seveda jo rabim, in kaj potem če jo, sem že napisala, da si bom to leto zapomnila po najcenejši vožnji po avtocesti, hja vozim se praktično zastonj!:)

ne ni mi všeč, ampak ker ne mislim čakat na penzijo si drugače pomagam, hja moja penzija, kakšna že bo, pokojninska reforma mora bit, mislim da se s tem strinjamo vsi!Itak pa kmalu ne bo nihče več izpolnjeval pogojev pred 65 letom.

nepremičninski davek bi morala speljati že ta vlada, pa se ni upala, bi pa prav gotovo v naslednjem mandatu, če bi ga dobila, veš kdaj so že popisovali nepremičnine. Nič se ne boj male hiške in stanovanja ne bodo tako obdavčena, da ljudje ne bi mogli plačevati.

>>>možnost preoblikovanja nadomestila za uporabo stavbnih zemljišč v nepremičninski davek, s socialnim korektivom

Dobro smo glasovali, niti malo mi ni in mi ne bo žal.

Verjamem, da ti ni žal, da pa ti ne bo žal, pa ni mogoče reči. Razen, če ne gre za zvestobo ne glede na neuspeh.

Razen zadnje točke s strinjam z vsemi ostalimi. Ker pa je vsega skupaj menda 51 strani, se pa verjetno ne strinjam še s kakšno. Določila koalicijskih pogodb so vedno dokaj ohlapna, tako da se da delati v okviru njih.
Gleda na dejstvo, da snubi tudi Desus je precej drzno napovedal podaljšanje del. dobe do 65 leta. Pa tudi gradnji drugega bloka NEK-a bo še nekaj let odklonilno mnenje. Vsekakor precej ambiciozen način reševanja dveh velikih težav (staranja prebivalstva in pa energetske krize).

Zanimivo, vsi ste proti drugemu bloku.
A poceni štrom bi pa imeli?

Od česa? Iz termoelektrarn? Kaj pa CO2 in global warming? Jebe se vam, za nami potop…

Dvig davka na kapitalske dobičke seveda ne bo problem samo tistih, ki imajo denar na banki. Tem bo Pahor snedel par sto € več kot sedaj. Prizadel bo predvsem investitorje na borzi. Oz. jih ne bo, ker bojo šli drugam. Ni svežega denarja, ni razvoja, ni dela, ni kruha = LAKOTA. Kje je zdaj kakšna afžjevka, da nam pove, da bomo jedli travo? Olajšave? Haha… biznis se dela tako, da se vlaga zaradi olajšav, ampak zaradi profita.

Davek na nepremičnine me niti ne bi motil. Moti me tistile dodatek – s socialnim korektivom. V rit si vtaknite socialni korektiv! Mi je jasno, da tam, kjer se gnete brezposelna mama in invalidsko upokojeni oče, sedmero dece pa čak i baka i deda u garsonjeri davka ne bo. Ga bom pa spet plačal jaz. Ker imam pač malo več. In malo tu pa malo tam, pa ne bom imel nič več in se bom lahko postavil v vrsto na karitasu?

Pa KAD pa pokojninske sheme pa penzije gor pa dol… Jaz pa naj delam in plačujem do 65 leta? Za koga? Za sedanje penzionerje, ki so, če smo čisto pošteni krivi za to kar imamo? In če slučajno doživim to starost bom dobil penzijo? Malo morgen, jo bodo tile že prej pojedli…

Hvala, ampak ne hvala dragi Borut.
Če bo šlo res v to noro socialistično smer, bo vsak, ki ima vsaj eno zdravo roko spizdil nekam, kjer ga ne bodo do gat oropali.

p.s.

A s tem, da se dohtarje, prfokse in sodnike izloči iz SPJS se tud strinjate? A veste kaj to pomeni?

hja kaj ti bo nucal svež zrak, ko ti že nekaj atomov lahko uniči življenje v trenutku, ne hvala, pri toliki vodi ki jo imamo slovenci in vetra da ne pozabim, ne rabimo še enega bloka, še tega je potrebno zapret čim prej!:)

hehehe, po potrebno začeti drugače razmišljati, seveda profit, ampak če imaš profit ti naj ga ima še država, ane, nič bat zaradi napovedi tega davka in hkrati olajšal ne bo nič manj bogatašev in vlagateljev.

ja reforma pokojninskega sistema je pa nujna, pa to bi moral izvesti že JJ-a, pa je storil korak nazaj, zato preklinjaj njega in ne nove vlade, ki ni z njo niti še začela.

ja tudi z PS se strinjam, potrebno ga je spremeniti, poklici si niso podobni in zato zahtevajo induvidualno obravnavo.Kaj to pomeni???

Verjamem, da ti ni žal, da pa ti ne bo žal, pa ni mogoče reči. Razen, če ne gre za zvestobo ne glede na neuspeh.[/quote]

Zvestoba do groba!

NEK je opremljena z Westinghousovim lahkovodnim tlačnim reaktorjem toplotne moči 2000 MW. Njena moč na pragu je 696 MW. Elektrarna je priključena na 400 kV omrežje za napajanje potrošnih središč v Sloveniji in Hrvaški.

in

HE Mavčiče je pretočna elektrarna z jezovno zgradbo, ki jo sestavljajo strojnica, prelivni polji in težnostna zemeljska pregrada. Konstrukcijska višina je 40 m. V strojnici sta nameščena dva agregata (kaplanovi turbini) s skupno požiralnostjo 260 m3/s. V konicah proizvodnje dajeta 38 MW moči, pri srednji letni proizvodnji 61 GWh.

Za primerjavo, recimo. Ti potegne razlika med 696 in 38?
So ti znane posledice, ki jih povzročajo na okolje akumulacijska jezera?

Veter? Kot običajno, nimaš pojma. En propeler ima recimo moč 2MW, povprečen izkoristek je 25{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kar pomeni da za 1 MW rabiš 2. Najbrž boš tudi ti znala izračunati, da jih bo za en JEK treba od oka 1400.
In ko ne bo pihal veter? Bomo pa svečo prižgal, a ne?

Najbolje, da pol Slovenije potopimo pod vodo, drugo polovico pa tlakujemo s propelerji, da ja ne bo Ninej ugriznil kak atom.

Reforma pokojninskega sistema je seveda nujna, se strinjam. Ampak ne na način, da se sedanje upokojence futra do nezavesti, jaz bom pa delovno dobo zaključil na Žalah. Za nami potop, a ne?

Tudi s tem, da poklici niso enaki se strinjam. Ampak, v javnem sektorju je še marsikaj poleg teh, ki itak ne delajo drugega, kot konstantno izsiljujejo. In kaj to pomeni?

Enostavno – pomeni, da bodo tem trem skupinam povečevali plače, vsakič ko bodo zagrozili s štrajkom. Rezultat bo samo še dražje in manj učinkovito šolstvo, zdravstvo. Sodstvo pač ne, ker slabše itak ne more biti.

In kdo bo to plačal? Jaz? Hvala, ampak ne hvala. Grem.

Plačali bodo podporniki KGB-ja, tipa a la. ninej, vrabček in podobni! Ostali bodo raje odšli drugam, recimo v tople kraje:-)

Kateri?

Delavke iz Mure?
Upokojenci s penzijami pod 400€?
Brezposelna mama in invalidsko upokojeni oče, sedmero dece pa čak i baka i deda u garsonjeri?
Strojani?
Joc Pečečnik?

Me prav zanima, kakšno plačo si nakazuje in koliko prispevka za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje plača…

Vsi, ki so sposobni sami sebe preživet ne bodo podpirali KGB, raje odidem v tople kraje in uživam penzijon!

joj joj, da ne bova preveč o tej energiji, vsako gospodinstvo bi lahko energijo, ki jo potrebuje zase proizvedlo samo, to nekateri že počno.

hja najlažje bi bilo še eno jedrsko elektrarno postavit na potresno območje in kaj v primeru hudega potresa, poškodbe itd., kam odlagati odpadke, še navadnih nihče noče, me zanima če se bi strinjal da ti jih pripeljejo pred vrata, verjetno ne, ali pač, boš tako velikodušen tudi v tem primeru?:)))

hja atom ne bo ugriznil samo mene, ampak …..???

mah kdo pa pravi, da bo reforma futrala upokojence do nezavesti (tega verjamem niti upokojenci ne pričakujejo), potrebno jim je zagotovit le dostojno življenje. Pa zakaj si bil pod vlado JJ tiho, ko je prekinila že začeto reformo. Reforma, ki se je in ki se bo pripravljala je vse drugo kot nadstandardno futranje upokojencev. Je tudi poenotenje vložka v upokojensko blagajno in s tem možnost izbire kaj boš počel z preostalim denarjem, kar danes za večino Slovencev ni izvedljivo.

ma kako veš, da bo tako, treba jih je plačevati induvidualno.

zakaj mora tajnica dobiti isto plačo, kot medicinska sestra, ali pa učitelj kot kirurg. Poklici nikakor niso primerljivi.

hehehe, za njega ne vem, verjetno pa ima kar dober dobiček, vem tudi da svoje delavce plačuje briljantno in ti kar veliko prispevajo v državno blagajno, zraven tega jih razvaja na vsakem koraku, malo bi moral na izkurzijo v njegovo podjetje, pa da vidiš kako se ceni delovno silo!:) in ker jo ceni mu ustvarijo veliko več kot 1000 nezadovoljnih nap. v Muri, ker jo že omenjaš in ti delavci v Muri samo jemljejo iz državne blagajne vse za ohranitev delovnih mest, ki to niso! To pa rad plačuješ, ane?:)

Vidim da obvladaš. Povej mi prosim, kako bo eno gospodinjstvo v bloku proizvedlo 10 kilovatnih ur (sem skromen) na dan?

In kako to nekateri počnejo? Me ful zanima, jest bi tud…

http://www.najdi.si/trident/quickpreview.jsp?q=proizvajati+lastno+energijo&qpts=276&rn=357757

http://www.najdi.si/trident/quickpreview.jsp?q=proizvajati+lastno+energijo&qpts=1240&rn=2520396

http://www.najdi.si/trident/quickpreview.jsp?q=proizvajati+lastno+energijo&qpts=1240&rn=59231128

http://www.najdi.si/trident/quickpreview.jsp?q=proizvajati+lastno+energijo&qpts=1240&rn=17985897

http://www.najdi.si/trident/quickpreview.jsp?q=proizvajati+lastno+energijo&qpts=1240&rn=17985897

http://www.najdi.si/trident/quickpreview.jsp?q=proizvajati+lastno+energijo&qpts=276&rn=357757

http://www.najdi.si/trident/quickpreview.jsp?q=proizvajati+lastno+energijo&qpts=1240&rn=2520396

http://www.najdi.si/trident/quickpreview.jsp?q=proizvajati+lastno+energijo&qpts=1240&rn=59231128

se opravičujem, da je toliko novih postov s povezavami, ampak mi jih 4 hkrati ni zagrabilo.

Rekel sem v bloku in 10 kilovatov.

New Report

Close