Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Glasali ste-gladujte!

Glasali ste-gladujte!

ma na saj sem ti dala link, a si ga sploh prebral?:)))

evo ga še enkrat: je dovolj za potrebe 28-ih gospodinstev!

http://www.najdi.si/trident/quickpreview.jsp?q=proizvajati+lastno+energijo&qpts=1240&rn=59231128

Ni treba brat, ker te stvari že dolg poznam.
Razlož mi ti, kako bi to na streho od bloka zmontirala.

Potem mi povej, kaj bomo takrat, ko ne bo sonca?

Tegale:
Investicija v 1kWp moči sončne elektrarne (povprečna proizvodnja je 1100 kWh/leto) je med 5000 in 6000 € + DDV.

… pa tudi ne veš, a ne?

Skratka, sanjaš, sanjaš, sanjaš…
V praksi je zadeva taka, da se splača, dokler lahko elektriko (kadar sije sonce) prodajaš v omrežje. Ker je odkupna cena (zaradi SUBVENCIJ) višja od tiste, ki jo ti plačuješ. Mučke, v glavnem, ki problema ki sem ga omenil na začetku ne rešijo čisto nič. Isti šmorn kot vetrne elektrarne.

Za blok ne vem !
Tukaj imaš za hišo v kateri živiva z ženo sama .
Hiša je nova , VSE žarnice v hiši so varčne 9-11W , vsi gospodinjski aparati so novi , energijski razred A , vrt je osvetljen 5 x varčne žarnice 5W svetlobni senzor .
Povprečna poraba 8KW dnevno , enotarifni števec .

ja investicija je res malo dražja se pa poplača, verjemi!:)))

sicer pa imaš možnost državnega sofinanciranja in to ne zanemarljivega, pozanimaj se!:)

pripravi se, danes ti še sofinancirajo, čez par let boš primoran iti v to, pa je vprašanje če bodo še karkoli sofinancirali.

ne dragi moj jaz živim svoje sanje!:)))

Si sploh prebrala, kaj sem ti napisal?

Očitno nisi in očitno sanjaš življenje in ne obratno…

SUBVENCIJE!

Od kje misliš, da pridejo? Rastejo na drevesu? Ne seveda ne, iz mojega žepa!

Štrom iz sončnih celic in vetrnic je najdražji! To ti dopovedujem.

Vpisali se bomo med cigane pa bomo fajn živeli!

najdražja ali ne nakoncu bomo vsi pristali na njej!

sedaj ti ponujajo roko, kasneje je no bo več, te roke mislim!:)

sončne celice nimaš samo za štrom, še za kaj drugega so, pa saj ti to veš, kaj ti naj razlagam. In če sešteješ vse skupaj se ti nakoncu investicija hitro poplača, sploh če pomislim, kako se energija draži, hiter nared kar moraš!:)

A ti res nič ne štekaš?

Sončne celice ne rešujejo NIČESAR!
Ker so a) PREDRAGE in b) v temi pljunejo ven natanko 0 štroma.

In zaradi tega ne bo na koncu nihče pristal na tem, kaj šele vsi. To je mal za hec in mal za dodatek. Par procentov vse porabe je skrajni limit, razumeš??? Vse ostale potrebe je treba pokrit drugače. In ta trenutek to počnemo s termoelektrarnami, ki so največja možna svinjarija.

Zakaj? Zaradi zelenih tepcev, ki se bojijo jedrske energije zraven pa nimajo osnovnih pojmov kako klinčev štrom pride do njihovega štekarja.

> Dobro smo glasovali, niti malo mi ni in mi ne bo žal.
Slavne zarečene besede 🙂

lol
tole je staro 12 let
in v teh 12 letih se je spremenilo natanko: NIČ

New Report

Close